Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Δυναμική παρουσία του ΠΑΜΕ στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση


Με συνθήματα όπως:  «Των εργατών δικαίωμα η απεργία, μ’ αγώνες κατακτήθηκε, με αίμα και θυσία», «Νόμος το δίκιο του εργάτη και όχι τα συμφέροντα του κεφαλαιοκράτη», «Πόλεμο στον πόλεμο των καπιταλιστών - Αυτή είναι η απάντηση των εργατών» οι εργαζόμενοι και από την Πρέβεζα έστειλαν ισχυρό μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν να μπουν στο γύψο οι αγώνες των εργαζόμενων.


Από νωρίς το πρωί, οι  απεργοί προχώρησαν σε παρεμβάσεις σε όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ της πόλης ενημερώνοντας και συζητώντας με τους εργαζόμενους για τα νέα βάρβαρα μέτρα και την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία που προωθεί η κυβέρνηση.

Στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Φόρο από τα ταξικά σωματεία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, των Οικοδόμων, των ΟΤΑ Α΄ βαθμού, των Οδηγών καθώς και των Σωματείων συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, καθώς και από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Πρέβεζας και τον Εμπορικό Σύλλογο Πρέβεζας δόθηκε μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση, που καίγεται να κάνει δώρο στους εργοδότες και στο μεγάλο κεφάλαιο, το τσάκισμα του δικαιώματος στην απεργία.

Σύντομους χαιρετισμούς στην συγκέντρωση απεύθυναν ο Νίκος Τσέγκος εκ μέρους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Πρέβεζας και ο Διονύσης Μπαλαδήμας πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Χρύσανθο Κυριαζή, αντιπρόεδρο των εργαζομένων στην περιφέρεια και μέλος της Γραμματείας Πρέβεζας του ΠΑΜΕ. Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις τραμπούκικες επιθέσεις της εργοδοσίας σε μια σειρά από χώρους δουλειάς όπως στα Γιάννενα στα MARKET IN και στη SELECTA στην Καβάλα όπου επιστρατεύτηκαν μπράβοι και φασιστοειδή για να κάμψουν τον αγώνα των απεργών. Η επιχείρηση τρομοκράτησης των απεργών έπεσε στο κενό από την αποφασιστικότητα των ταξικών δυνάμεων.

Κάτω τα χέρια σας από την απεργία!
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!


Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου