Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιανουαρίου 08, 2018

Οι δύο μεγάλοι οδικοί άξονες (Εγνατία και Ιόνια) έφεραν κόσμο, σε πόλεις και χωριά της Ηπείρου



Με θετικό πρόσημο για την Ήπειρο έκλεισε η εορταστική περίοδος Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς – Θεοφανείων, δημιουργώντας στην ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε ένα κλίμα αισιοδοξίας, έστω και για λίγες ημέρες.
Γιορτές τέλος και από σήμερα ξεκινά και πάλι η μάχη της επιβίωσης, μια μάχη που φαίνεται πως θα είναι διαρκής και επίπονη, αφού οι δύσκολες μέρες δεν έχουν τελειώσει. Οι υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στους δανειστές είναι ακόμη μεγάλες, ενώ η οικονομία δυσκολεύεται να επιστρέψει σε μια κανονικότητα. 

«Ψήφισαν» Ήπειρο!
Από σήμερα τα σχολεία ανοίγουν, ενώ επιστρέφουν στις δουλειές τους και οι τελευταίοι αδειούχοι, πολλοί από τους οποίους φέτος για τις διακοπές τους «ψήφισαν» Ήπειρο! 
Με τα Γιάννενα να συγκαταλέγονται στους εγχώριους κορυφαίους προορισμούς, οι επισκέπτες μοιράστηκαν σχεδόν σε όλη την Περιφέρεια, με τους γειτονικούς Νομούς να μην μένουν παραπονεμένοι, όπως και τα δημοφιλή ορεινά θέρετρα Ζαγοροχωρίων και Μετσόβου, που «βούλιαξαν» από επισκέπτες. 
Κατά γενική ομολογία η παραμονή τους ήταν ικανοποιητική, αν και υπήρξαν κάποια παράπονα για «τσιμπημένες» τιμές, αλλά και ελλείψεις στην θέρμανση, θέματα στα οποία θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα για το μέλλον όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό και βέβαια θέλουν να έχουν τα καταλύματά τους γεμάτα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και ο καιρός στάθηκε γενικά σύμμαχος των εκδρομέων όλες τις ημέρες, με αποτέλεσμα να μην παρατηρηθούν ακυρώσεις, όπως συνέβη πέρυσι, λόγω της κακοκαιρίας. 

Μας έσωσαν οι δρόμοι!
Στον μαζικό ερχομό επισκεπτών στην Ήπειρο, συνέβαλε σε πολύ μεγάλο βαθμό η γρήγορη και ασφαλής πρόσβαση που παρέχουν πλέον οι δυο μεγάλοι οδικοί άξονες της χώρας, Εγνατία και Ιόνια. Και οι φετινές γιορτές ήταν το τρανταχτό παράδειγμα του τι χάναμε τόσα χρόνια, λόγω της οδικής απομόνωσης της Ηπείρου από την υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι καιρός λοιπόν πια να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος και να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, για να καταστεί η περιοχή μας μόνιμος προορισμός, 12 μήνες τον χρόνο, για Έλληνες και ξένους επισκέπτες, μιας και ο τουρισμός είναι ίσως σήμερα η μοναδική διέξοδος για να ανακάμψει η χώρα από την παρατεταμένη οικονομική κρίση. Δεν μένει παρά να εκμεταλλευτούμε την άρση της απομόνωσης, διεκδικώντας ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο στην… τουριστική «πίτα».

Σε διαρκή εγρήγορση
Έχοντας στο νου τους ότι: «ο εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο», φορείς και επαγγελματίες, θα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και να μην αφήσουν τίποτα στην τύχη του. Τόσο οι τοπικοί φορείς, Περιφέρεια – Δήμοι, όσο και οι επαγγελματίες οφείλουν να συνεχίσουν την καλή δουλειά προώθησης της Ηπείρου σε Ελλάδα και εξωτερικό με κάθε τρόπο. Εάν θέλουμε να ξανάρθουν οι επισκέπτες που φέτος μας τίμησαν με την παρουσία τους και το βαλάντιό τους (μικρό ή μεγάλο), δεν θα πρέπει να επαναπαυτούμε ή να αρκεστούμε στις λεγόμενες «αρπαχτές», γιατί αυτές κάποια στιγμή θα τελειώσουν και μάλιστα ανεπιστρεπτί. Και τότε θα έχουμε χάσει το στοίχημα...


proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου