Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2018

ΗΠΕΙΡΟΣ: Σύντομη μεταβολή του καιρού από το βράδυ – Βροχές, καταιγίδες και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά


Ενώ μέχρι και αργά το απόγευμα σήμερα Τετάρτη θα επικρατεί ηλιοφάνεια στην περιοχή μας, από το βράδυ αναμένουμε πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βροχές, τοπικές καταιγίδες και λίγα χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της περιφέρειας.

Πιο συγκεκριμένα: Από αργά το βράδυ της Τετάρτης (3/1/2018) και από τα βορειοδυτικά θα αυξηθούν οι νεφώσεις, ενώ από τα μεσάνυχτα θα αρχίσει να βρέχει, αρχικά στο Ιόνιο και στα παράκτια τμήματα και έως τα ξημερώματα σε ολόκληρη σχεδόν την Ήπειρο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές, καθώς και σε ημιορεινά τμήματα στα βόρεια και ανατολικά της περιφέρειας.
Τα φαινόμενα δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια και έως το μεσημέρι της Πέμπτης, ο καιρός θα έχει παντού βελτιωθεί. Η θερμοκρασία την Πέμπτη θα κυμανθεί από 6 έως τους 12 βαθμούς στα παράκτια και πεδινά τμήματα, από 0 έως 7 στα ημιορεινά και από -3 έως 3 βαθμούς στις ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς – βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν, φτάνοντας τα 4 και τοπικά στα παράκτια τμήματα τα 5 με 6 μποφόρ.
Την Παρασκευή θα επικρατεί γενικά αίθριος καιρός, όμως τις πρωινές ώρες το κρύο θα είναι τσουχτερό και θα σημειωθεί παγετός σε αρκετές περιοχές στο εσωτερικό της Ηπείρου.
Το Σαββατοκύριακο, αναμένουμε γενικά καλό καιρό με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και γενικά ασθενείς ανέμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου