Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Απριλίου 28, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η πολιτική εκδήλωση του Βουλευτή Στέργιου Γιαννάκη



Ουδέποτε στην Πρέβεζα τέτοια συγκέντρωση !!


Η λέξη "πλήθος" ίσως να μην ταιριάζει απόλυτα στην αποψινή εκδήλωση που πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου στο Margarona Royal, ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν.Πρέβεζας, Στέργιος Γιαννάκης με θέμα "Από την Παρακμή στην Εθνική Αναγέννηση".

Ήταν όλοι εκεί..., μέλη του κόμματος, θεσμικοί αλλά και φίλοι και υποστηρικτές του Στέργιου Γιαννάκη τον οποίον προλόγισε ο Ευρωβουλευτής και πρώην Υπουργός κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης. 




Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κ.Καπλάνη. Προτού ξεκινήσει η ομιλία ο ίδιος ο κ.Γιαννάκης μαζί με τον κ.Κεφαλογιάννη υποδέχονταν έναν - εναν τους παρευρισκόμενους όπου είχαν και σύντομες συνομιλίες. 






Αξίζει ν' αναφέρουμε πως  οι ουρές των αυτοκινήτων έφταναν μέχρι το καρνάγιο, ενώ για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας χρειάστηκε η συνδρομή της τροχαίας. 



Στις ομιλίες τους τόσο ο κ.Κεφαλογιάννης όσο και ο κ.Γιαννάκης τόνισαν την βέβαιη νίκη της Νέας Δημοκρατίας όποτε και αν γίνουν εκλογές.  

Τον κ.Κεφαλογιάννη προλόγισε στο βήμα κ.Καπλάνη η οποία ανέφερε:



"Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Εκ μέρους  του Βουλευτή μας, του Στέργιου Γιαννάκη,  σας καλωσορίζουμε στην αποψινή του εκδήλωση και σας ευχαριστούμε για την εντυπωσιακή προσέλευση και την  συγκινητική παρουσία σας.
Απώτερος στόχος και σκοπός  της ανοιχτής αυτής εκδήλωσης είναι αφ’ ενός η αλληλοενημέρωσή μας  για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις
και αφ’ ετέρου η ευκαιρία να βρεθούμε όλες και όλοι μαζί, να ανταλλάξουμε απόψεις και να διατρανώσουμε τη θέλησή μας και την συλλογική μας απόφαση για συντονισμένη Παραταξιακή δουλειά,
προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα στις εκλογές που αργά ή γρήγορα θα έρθουν
και να στηρίξουμε την προσπάθεια του Προέδρου μας, του Κυριάκου Μητσοτάκη, και ολόκληρης  της Παράταξης.
Είναι πολύ μεγάλη η χαρά για όλες και όλους μας, το γεγονός, ότι έχουμε σήμερα μαζί μας και τον επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωβουλευτών μας, τον Ευρωβουλευτή και πρώην Υπουργό, τον Μανώλη Κεφαλογιάννη.
Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι βαθύς γνώστης και έχει τεράστια εμπειρία τόσο στα θέματα της εσωτερικής, όσο και της εξωτερικής πολιτικής, αφού μολονότι …πολύ νέος, έχει ήδη στην πλάτη του 28 χρόνια γόνιμης Κοινοβουλευτικής δραστηριότητας.
Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στα Πανεπιστήμια Ρέντινγκ  (Reading) και στο Λόντον  Σχούλ οφ Εκονόμικς (London school of Economics) σε θέματα Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, Στρατηγικής και Ασφάλειας στην Ευρώπη και Πολιτική Ευρωπαϊκής Ιστορίας.
Μέλος της ΔΑΠ από το 1974, διετέλεσε Πρόεδρος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μεγάλης Βρετανίας.
Εκλέγεται Βουλευτής του Νομού Ηρακλείου το 1990 και από τότε εκλέγεται σε όλες τις επόμενες 7 εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι και στις εκλογές του 2012.
Διετέλεσε Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας στην Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και Κοινοβουλευτικός  Εκπρόσωπος.
Εκλέγεται Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής επί Κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά και το 2014 εκλέγεται  Ευρωβουλευτής.
Στο Ευρωκοινοβούλιο  είναι Πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, της Υποεπιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου και της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με την Αραβική Χερσόνησο.
Θεωρούμε λοιπόν, ότι είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και σημαντικό το γεγονός ότι ένας τέτοιος πολιτικός άνδρας βρίσκεται σήμερα μαζί μας.
Μ’ αυτές τις σκέψεις θα μου επιτρέψετε να καλέσω στο βήμα τον Μανώλη Κεφαλογιάννη."

Αμέσως μετά, και προτού ξεκινήσει η κεντρική ομιλία του κ.Γιαννάκη, η συντονίστρια παρέθεσε στοιχεία του Κοινοβουλευτικού του έργου.




"Ευχαριστούμε πολύ τον Μανώλη Κεφαλογιάννη τόσο για την τιμή που μας έκανε να είναι σήμερα μαζί μας, όσο και για την εμπεριστατωμένη τοποθέτησή του.

Από καρδιάς του ευχόμαστε « Πάντα ψηλότερα ν΄ ανεβαίνει, πάντα μακρύτερα να πηγαίνει» όπως θα έλεγε και ο Γκαίτε.
Και, πριν καλέσω στο βήμα τον Βουλευτή μας κ. Στέργιο Γιαννάκη, θα ήθελα να μου επιτρέψετε να πω δύο λόγια, όχι για το βιογραφικό του – γιατί αυτό το γνωρίζουμε όλες και όλοι εδώ μέσα – αλλά για την πολιτική και Κοινοβουλευτική του δραστηριότητα.
Πέρασαν ακριβώς 3 χρόνια και 3 μήνες από την ημέρα που ο Στέργιος Γιαννάκης πέρασε την πόρτα του Εθνικού μας Κοινοβουλίου – με την δική μας ψήφο – και την δική του φιλοδοξία να εκπροσωπήσει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τον Νομό μας, αντιμετωπίζοντας  2 εκλογικές αναμετρήσεις μέσα δ’ ένα ταραχώδες επτάμηνο!
Ήταν η περίφημη περίοδος Τσίπρα – Βαρουφάκη που σώρευσε στην εθνική μας οικονομία γι’ άλλους 100 δις επιπλέον χρέη, γι’ άλλους, όπως ο πρώην Πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Τόμας Βίζερ, 210 δις, δηλαδή το 65% του συνολικού δημόσιου χρέους!
Σ’ αυτά τα 3 χρόνια ο ίδιος ο Βουλευτής μας επέλεξε να είναι, όσο μπορεί, κοντά στον κόσμο του Νομού μας – και αυτό το γνωρίζουμε όλες και όλοι – αφού φροντίζει, στο μέτρο του δυνατού,  να μην λείπει  από καμία πολιτική, πολιτιστική, θρησκευτική ή κοινωνική εκδήλωση αφ’ ενός, και
αφ’ ετέρου να μοιράζεται καθημερινά τα προβλήματα και τις ανησυχίες μας, χωρίς αυτή του η επιλογή να αποβεί εις βάρος της Κοινοβουλευτικής του παρουσίας.
Έτσι, - και το αναφέρω μόνο και μόνο για ενημέρωσή σας – σ’ αυτά τα τρία χρόνια έχει ήδη σε νούμερα δημοσιοποιημένα από την ίδια την Βουλή των Ελλήνων
10   ομιλίες
25   Επίκαιρες Ερωτήσεις
74   Αναφορές
1     Επερώτηση
2     Αιτήσεις  Κατάθεσης Εγγράφων
30   Ερωτήσεις σε συνδυασμό με  Αιτήσεις Κατάθεσης Εγγράφων
Και 301 Ερωτήσεις.
Συμμετέχει στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων,΄
την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας και
την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.
Παράλληλα συμμετέχει σε διεθνείς οργανισμούς, όπως η Ομάδα Φιλίας  Ελλάδας-Πολωνίας, Ελλάδας- Ιταλίας και Ελλάδας- Αιγύπτου.
Δεν είναι νομίζω λίγα για έναν σχετικά νέο Βουλευτή της Αντιπολίτευσης.
Δεν θα πω τίποτα παραπάνω για να σας κουράσω περισσότερο και θα καλέσω στο βήμα τον Βουλευτή μας Στέργιο Γιαννάκη."  

Αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε ο Στέργιος Γιαννάκης, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος από την παρουσία του κόσμου ανέφερε τα εξής: 



Αγαπητέ φίλε, Μανώλη Κεφαλογιάννη,
Κύριοι πρώην Βουλευτές,
Φίλες και φίλοι,
Σας ευχαριστώ όλες και όλους από καρδιάς που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μου και με τιμάτε με την αποψινή σας παρουσία εδώ.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Μανώλη Κεφαλογιάννη που προσφέρθηκε να είναι απόψε μαζί μας. Είναι μεγάλη η χαρά μας, γιατί έχουμε κοντά μας έναν λαμπρό πολιτικό, που η διαδρομή του τιμά τόσο την Παράταξή μας όσο και την Ελλάδα.
Θέλησα να οργανώσω αυτή την εκδήλωση, κατά κύριο λόγο, με στόχο και σκοπό να βρεθούμε όλοι μαζί, ενόψει των εξελίξεων, γιατί ήδη έχουμε μπει σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο και η προσφυγή στις κάλπες δεν είναι μακριά.
Το νοιώθετε και εσείς, το ζούμε κυρίως εμείς οι Βουλευτές βλέποντας το τι ψηφίζεται καθημερινά στη Βουλή.
Σωρεία πελατειακών τροπολογιών, αβανταδόρικα Νομοθετήματα, εξυπηρετήσεις φίλων της Κυβέρνησης.
Νόμοι που υπαγορεύονται από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, όπως η καλλιέργεια της κάνναβης, οι γάμοι ομοφυλοφίλων και τώρα η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.
Θέλησα επίσης αυτή η εκδήλωση να είναι ανοικτή, πέρα από κομματικές γραμμές και σκοπιμότητες, κι αυτό γιατί επιθυμούσα να εφαρμόσω στην πράξη τις οδηγίες και τις υποδείξεις του Προέδρου του Κόμματος, του Αρχηγού της Παράταξης, του Κυριάκου Μητσοτάκη,
που αφορούν στην αμφίπλευρη διεύρυνση των ορίων της Παράταξης, του ανοίγματος στην κοινωνία και την γνωστοποίηση προς όλες και όλους  των καθαρών αρχών, αξιών και ιδεών του χώρου στον οποίο πολιτικά κινούμαστε.
Φίλες και φίλοι,
Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε μια ιδιαίτερη στιγμή.


Θέλω να σκεφτούμε που βρίσκεται σήμερα η Πατρίδα μας, αλλά και ο Νομός μας και τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα επόμενα χρόνια και το πως θα χαράξουμε πορεία ευθύνης για τους νέους κυρίως ανθρώπους, που έχουν αποφασίσει να ζήσουν και να δημιουργήσουν στον τόπο μας.
Εμείς δεν θέλουμε αυτή την Ελλάδα που ζούμε σήμερα. Την γκρίζα Ελλάδα της κατήφειας και της μιζέριας. Εμείς θέλουμε την Ελλάδα που ελπίζει, την Ελλάδα που παλεύει την Ελλάδα που δημιουργεί.
Εκείνο που μπορώ να σας υποσχεθώ  - και είναι δέσμευση Παραταξιακή – είναι ότι εμείς θα ξαναβάλουμε την Ελλάδα στον χάρτη, όπως την θέλουμε!
Θα ξανασηκώσουμε τη σημαία ψηλά!
Θα είμαστε παρόντες στη νέα Ευρώπη που κτίζεται.
Είναι μεγάλο όπλο, φίλες και φίλοι, η Ευρώπη.
Η Ευρώπη είναι δύναμη για εμάς.
Να θυμάστε ότι η Ελλάδα δεν είναι μια καλαμιά στον κάμπο!
Είναι μεγάλη περιουσία που καταφέραμε να μπούμε στην Ευρώπη, τότε που  με διορατικότητα και ρεαλισμό, μπόρεσε ο Εθνάρχης μας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής να μας βάλει!
Πολιτική που στήριξαν με συνέπεια όλοι οι Αρχηγοί της Παράταξής μας από τότε και μέχρι σήμερα, αλλά και οι αντίπαλοι μας άσχετα αν όντας αντιπολίτευση μας ύβριζαν.
Φίλες και φίλοι,
επειδή αναφέρθηκα στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ήταν ακριβώς σαν σήμερα, 28 Απριλίου, το 1992, που τότε για το θέμα του Μακεδονικού - που και τότε ήταν στην κόψη του ξυραφιού – συγκλονιστήκαμε όλοι, ολόκληρος ο ελληνισμός από το δάκρυ του Εθνάρχη.
Με βουρκωμένα μάτια και τρεμάμενη φωνή τον ακούσαμε να λέει: «Υπάρχει μόνο μία Μακεδονία … και η Μακεδονία αυτή είναι Ελληνική»!
Ακριβώς δηλαδή αυτό που ακόμα σήμερα -25 χρόνια μετά – φωνάζει σ’ όλους του τόνους ο απανταχού ελληνισμός.!
Αυτό που ζητούσαν  στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια οι Έλληνες, στέλνοντας το μήνυμα στους ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ ότι « δεν σας εμπιστευόμαστε για την διαχείριση του Σκοπιανού»!



Ο Τσίπρας και η Κυβέρνησή του δεν ανέγνωσαν σωστά ούτε την αλλαγή στάσης της Τουρκίας.
Δεν θα αναφερθώ στο γεγονός ότι η επίσκεψη Ερντογάν δεν ήταν σωστά προετοιμασμένη.
Βρέθηκε η Κυβέρνηση απροετοίμαστη τόσο στην αύξηση της έντασης στο Αιγαίο που μας στοίχησαν ήδη τα Ίμια 2, τη ζωή του ήρωα πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου, αλλά και την υπόθεση των δύο αξιωματικών μας.
Μας έλεγαν ότι είναι θέμα ημερών η απελευθέρωσή τους  και αυτοί κρατούνται για εξηκοστή μέρα σήμερα στις φυλακές της Ανδριανούπολης, με άδηλο το μέλλον της απελευθέρωσής τους.
Αυτά και πολλά άλλα, όπως το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) με την Αλβανία ή η ευθεία αμφισβήτηση του δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να προχωρήσει στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων, συμβαίνουν για 2 λόγους:
1ον γιατί λείπει  παντελώς από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μια μακροπρόθεσμη στρατηγική που πρέπει να υπάρχει για να προσαρμοστούν πάνω σ’ αυτήν οι τακτικές εθνικές κινήσεις, και
2ον γιατί υπάρχει πολυγλωσσία μέσα στην ίδια την Κυβέρνηση. Άλλα  δηλώνει ο Κοτζιάς, άλλα ο Καμμένος  και άλλα ο Τσίπρας.
Δεν είναι αυτή εικόνα σοβαρής Κυβέρνησης και μάλιστα σε θέματα  εξωτερικής πολιτικής, εκεί που θα έπρεπε να έχουμε ενιαία εθνική φωνή και ενιαίο εθνικό μέτωπο.
Αναφέρθηκα στα εξωτερικά μας θέματα, γιατί αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας τους επόμενους 3 μήνες και θα επηρεάσουν τόσο τα οικονομικά μας, όσο και το κλείσιμο του Προγράμματος τον Αύγουστο.
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
3 χρόνια τώρα ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό.
Αφού με ψέματα, απάτη και ανέφικτες υποσχέσεις ανέλαβαν οι ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ την εξουσία, έχουν κυριολεκτικά διαλύσει κάθε θεσμό, κάθε νοικοκυριό, κάθε επαγγελματία, κάθε πολίτη!
Τις συνέπειες της πολιτικής τους τις ζει ο καθένας σας και η καθεμιά σας στο πετσί του, είτε είναι μισθωτός, είτε συνταξιούχος, είτε ελευθεροεπαγγελματίας, είτε είναι αγρότης, οπότε δεν θα κλέψω τον χρόνο σας για να αναφερθώ σ’ αυτά.
Τα ξέρετε και τα γνωρίζετε όλοι και όλες.
Επειδή όμως ισχυρίζονται ότι θα έχουμε δήθεν «καθαρή έξοδο» από τα Μνημόνια τον Αύγουστο, θα πω μόνο δυό λόγια γι’ αυτό:
Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών ειδήσεων, όμως πιστεύω ότι θα ζήσουμε ακόμα δυσκολότερες μέρες.
Τον Αύγουστο τελειώνει το τρίτο Μνημόνιο, σταματάει η χρηματοδότηση από τους εταίρους μας και θα πρέπει να βγούμε στις αγορές, που δανείζουν με ψηλότερα επιτόκια απ’ αυτά που είχαμε μέχρι σήμερα.
Και βεβαίως θα συνεχίσουμε να έχουμε αυξημένη Επιτροπεία!
Σε επίπεδο κοινωνίας ξέρετε τι μας περιμένει από την 1η Ιανουαρίου του 2019;
Έχουν ήδη ψηφίσει  επιπλέον μέτρα ύψους 5, 2 δις ευρώ, έχουν ψηφίσει μειώσεις μισθών, περικοπές συντάξεων κατά 18% , μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ, υψηλούς και ανέφικτους ρυθμούς ανάπτυξης μέχρι το 2060, ενώ παρέδωσαν ολόκληρη τη Δημόσια περιουσία στους ξένους μέσω του ΤΑΙΠΕΔ για 100 χρόνια!
Ακόμα και ο δικός τους, ο Νίκος Φίλης, τους είπε προχθές «σταματήστε να μιλάτε για καθαρή έξοδο όταν από 1/1/2019 η σύνταξη των 850 ευρώ θα γίνει 470 ευρώ»!
Γίνονται 1200 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών κάθε μήνα και κανένας πολίτης δεν κοιμάται ήσυχος!
Μαζεύουν τα δικά μας χρήματα – όσα μπορούμε ακόμα να δώσουμε – για να μεγαλώσουν το πελατειακό τους κράτος. 38.000 διορισμούς έχουν κάνει μέχρι στιγμής!
Από χθες Παρασκευή , άρχισαν και οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις. Και μπορεί σήμερα να θολώνουν την κατάσταση για το ποιες ιδιοκτησίες πλειστηριάζονται και ποιες όχι, αλλά η ώρα της αλήθειας φτάνει αφού σε λίγο θα αρχίσουν οι εξώσεις από τα πλειστηριασμένα σπίτια και θα κορυφωθεί το ελληνικό δράμα.
Θα φύγουν κάποια στιγμή και θα έχουν αφήσει πίσω τους  κοινωνικά ερείπια, χρέη και φόρους.
Φίλες και φίλοι,
Εμείς δεν θέλουμε αυτή την Ελλάδα! Θέλουμε μια Ελλάδα ισχυρή, ανταγωνιστική και σοβαρή.
Θα στρέψουμε την Οικονομία από την ύφεση στην Ανάπτυξη!
Θέλουμε μια Ελλάδα των επενδύσεων, για να μειωθεί η ανεργία και να δώσουμε την ευκαιρία στα νέα παιδιά που έφυγαν, να γυρίσουν πίσω!
Μια Ελλάδα με μειωμένη φορολογία, με διευκόλυνση αδειοδοτήσεων, μια Ελλάδα που θα μπορούν όλες και όλοι να έχουν ίσες ευκαιρίες.
Μια Ελλάδα όρθια, μια Ελλάδα περήφανη.
Φίλες και φίλοι,
Ακούσατε πριν από λίγο ότι στα 3 χρόνια που είμαι Βουλευτής έκανα  - μεταξύ των άλλων -  301 Ερωτήσεις και 74 Αναφορές.
Θέλω να σας πω ότι οι περισσότερες  -αν όχι όλες – από αυτές τις παρεμβάσεις αφορούν τα κατά καιρούς προβλήματα του Νομού μας.
Πάρα πολλές απ’ αυτές αφορούν τον Τομέα της Υγείας και ιδιαίτερα τα Κέντρα Υγείας της Πάργας και του Καναλακίου που λειτουργούν είτε με εναλλάξ εφημερίες είτε μόνον με αγροτικούς γιατρούς, όπως και τον Σταθμό του ΕΚΑΒ - που μας είχαν υποσχεθεί – στον Μεσοπόταμο, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Πρέβεζας.
Εδώ νομίζω ότι πρέπει να θυμίσω ότι τα Κέντρα Υγείας Πάργας και Φιλιππιάδας, καθώς και η καρδιολογική και νεφρολογική κλινική του Νοσοκομείου μας, έγιναν επί Κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Όλοι ξέρουμε ότι έχουμε έναν Νομό που έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα: Έχουμε ιστορικά μνημεία μοναδικά, αρχαιολογικούς χώρους, πολιτιστικά γεγονότα, γεωργία κτηνοτροφία, αλιεία, τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες.
Όλοι όμως ταυτόχρονα ομολογούμε ότι σε ότι αφορά την ανάπτυξη, ο Νομός μας αποτελεί το μαύρο πρόβατο της Ηπείρου.
Και πώς να υπάρξει ανάπτυξη όταν συνεχίζει να είναι – σε αντίθεση με τους τρεις άλλους Νομούς – απομονωμένη οδικά;
Ούτε από την Ιόνια, ούτε από την Αμβρακία έχουμε εξασφαλίσει σύνδεση, παρά τις βαρύγδουπες και συνεχώς ανανεούμενες υποσχέσεις  που εισπράττουμε!
άλλα είχαν προγραμματιστεί από τις Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και άλλα ζούμε.
Ποια είναι σήμερα η κατάσταση, μετά από τόσα χρόνια;
Σε ότι αφορά την Αμβρακία με προδιαγραφές της Ιόνιας οδού και Προϋπολογισμού 365 εκατομμυρίων ευρώ, έχει  σταματήσει η κατασκευή και μόλις τώρα ο Σπίρντζης εξήγγειλε ότι θα ολοκληρωθεί με χρηματοδότηση 160 εκατομμυρίων ευρώ.
Στον άξονα Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα έχει κατασκευαστεί μόνο το τμήμα Πάργα – Καρτέρι και δεν έχει δημοπρατηθεί το τμήμα Πάργα – Μεσοπόταμος που οι μελέτες είναι έτοιμες.
Σε ότι αφορά την σύνδεσή μας με την Ιόνια οδό και ιδιαίτερα το τμήμα Καμπή – Πρέβεζα, έχουμε την μεγάλη ανατροπή: Ενώ επί Νέας Δημοκρατίας δημοπρατήθηκε με Προϋπολογισμό 5,5 εκατομμύρια ευρώ η μελέτη και είχε σχεδόν ολοκληρωθεί,
Έγινε η αλλαγή των προδιαγραφών  και από αυτοκινητόδρομος με συνεχή ροή από την Καμπή και μέχρι την Πρέβεζα με ανισόπεδους κόμβους, ζητήθηκε να γίνει ο δρόμος στο φυσικό έδαφος που σημαίνει αυξημένη επικινδυνότητα με την δημιουργία 13 κόμβων, σαν αυτόν που έχουμε στον Φόρο.
Μία σοβαρή πρόταση θα ήταν κι απ’ ότι μαθαίνω από την Περιφέρεια είναι να κατασκευαστεί το τμήμα Καμπή- Γέφυρα Καλογήρου δηλ. 3,7 χιλιόμετρα, όπου δεν απαιτούνται  στρογγυλοί κόμβοι, όπως και η παράκαμψη Λούρου και ο υπόλοιπος δρόμος να παραμείνει όπως είναι και να ολοκληρωθεί στο μέλλον, όταν θα υπάρξουν χρήματα. Όμως κι αυτό είναι ολοκληρωμένη λύση;
Στον δρόμο  Άκτιο –  Λευκάδα- Βόνιτσα  έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και σύντομα πρέπει να δημοπρατηθεί.
Δεν θα αναφερθώ σε άλλα θέματα, όπως τα Στρατόπεδα και το θερμαλιστικό, γιατί τώρα έχει ξεκινήσει η συζήτηση και θεωρώ ότι ανακινούνται στα πλαίσια της αυξημένης κινητικότητας που υπάρχει ενόψει των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Όλα τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε ότι θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε εμείς όταν γίνουμε κυβέρνηση για να βγει κάποτε ο Νομός μας από την αφάνεια και την απομόνωση.
Τελειώνοντας αγαπητές φίλε και φίλοι, θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα που για μένα είναι πολύ σημαντικό.
Είναι εμφανές ότι οι ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ θέλουν να στήσουν κάλπες όσο το δυνατόν αργότερα.
Γνωρίζουν ότι όποτε και αν γίνουν οι εκλογές θα τις χάσουν.
Αγωνίζονται να παραμείνουν στην εξουσία, προσκολλημένοι όπως τα όστρακα στον βράχο!
Και γι’ αυτό κάνουν το μεγαλύτερο για μένα σφάλμα.
Η προσπάθεια εθνικού διχασμού που επιχειρείται σε όλα τα επίπεδα, είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε τούτο τον τόπο!
Γι’ αυτό και σας καλώ να μην παρασυρθείτε  σε διχαστικές λογικές.
Εμείς οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να μεγαλουργήσουμε.
Μπορούμε να κάνουμε θαύματα.
Ποιος πίστευε κάποτε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει η Ελλάδα των τριών Ηπείρων και των πέντε θαλασσών;
Ποιος πίστευε ότι αυτή η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι η πρώτη χώρα που μπήκε από την περιοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η πρώτη από την περιοχή μας στο ΝΑΤΟ;
Ποιος πίστευε ότι εμείς οι Έλληνες μπορούμε να είμαστε στα πέρατα της γης και να καταφέρνουμε  - με την ομογένειά μας – να είμαστε παρόντες και να έχουμε φωνή δυνατή;
Πως τα κάναμε όλα αυτά;
Τα κάναμε, φίλες και φίλοι, όταν είχαμε ομόνοια και τα χάσαμε  όταν είχαμε διχασμό.
Εμείς οι Έλληνες   μπορούμε από την ώρα που ο λαός θα είναι ενωμένος.
Από την ώρα που ο πολιτικός δεν θα προσπαθεί να διχάζει, αλλά να ενώνει.
Εμείς, η Νέα Δημοκρατία, κάναμε πράξη την εθνική συμφιλίωση.
Εμείς θέλουμε αύριο το πρωί μια Ελλάδα ενωμένη, μια Ελλάδα που δεν θα προσβάλει την αξιοπρέπειά μας και κυρίως την αξιοπρέπεια της νέας γενιάς!
Εγώ δεν θέλω να προσβάλλεται η νεολαία μας.  Δεν το θέλω!!!
Θέλω οι νέοι και οι νέοι μας να στέκονται όρθιοι και να νοιώθουν περήφανοι για τη χώρα τους.
Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία αυτή την Ελλάδα θέλουμε: Την Ελλάδα της προόδου και της προκοπής.
Έχουμε έναν Αρχηγό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που δεν δημαγωγεί, που λέει την αλήθεια, ακόμα κι αν αυτή δεν είναι αρεστή, και που έχει αποδείξει ότι έχει συνέπεια λόγων και έργων. Άλλωστε ο ηγέτης που αγαπά τον τόπο του πρέπει να ξέρει και να δυσαρεστεί.
Ως Νέα Δημοκρατία, είμαστε δυνατοί, είμαστε με άποψη, έχουμε όραμα για την Ελλάδα του αύριο και θα φέρουμε τη χώρα εκεί που της αξίζει.
Σας καλώ να στηρίξετε την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας !
Μπορούμε  και την αυτοδυναμία να εξασφαλίσουμε αν δουλέψουμε όλοι μαζί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Προσωπικά όπως γνωρίζετε ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντοτε στο πλευρό σας.
Να είστε όλοι καλά!
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

Δείτε το φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση



































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου