Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018

Ενδιαφέρουσα η 1η δημόσια διαβούλευση για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δήμου Πρέβεζας


Η 1η επίσημη δημόσια διαβούλευση στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας» του Δήμου Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στην αίθουσα της Θεοφανείου παρουσία και των αναδόχων μελετητών.


Όπως μεταδίδει η Δημοτική Ραδιοφωνία, εισαγωγικά ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Ευάγγελος Γιαννουλάτος αναφέρθηκε στο σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) σημειώνοντας πως είναι ένα στρατηγικό σχέδιο που βασίζεται στις υφιστάμενες πρακτικές σχεδιασμού και λαμβάνει υπόψη του τις αρχές της ενοποίησης, της συμμετοχής και της αξιολόγησης, έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες κινητικότητας των ανθρώπων σήμερα και στο μέλλον με στόχο μια καλύτερη ποιότητα ζωής στις πόλεις και τα περίχωρά τους. 


Στη διάρκεια των εργασιών, εκπρόσωποι δημόσιων και ιδιωτικών φορέων της πόλης ενημερώθηκαν με επίκαιρα στοιχεία για τις αστικές μεταφορές και την υφιστάμενη κατάσταση των μετακινήσεων στην Πρέβεζα. 

Οι προσκεκλημένοι έκαναν τις δικές τους τοποθετήσεις και κατέθεσαν τις απόψεις τους για το σύνολο του συστήματος μεταφορών και μετακινήσεων στην πόλη. 

Μέσα από τη συζήτηση που ακολούθησε οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να συμβάλλουν στη διατύπωση προτάσεων σχετικά με τις προτεραιότητες και τους στόχους της κινητικότητας στην Πρέβεζα, με συνθήκες ασφάλειας και με βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον υποδομές.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου