Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαΐου 17, 2018

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "ΠΡΕΒΕΖΑ" με αφορμή την συμπλήρωση ενενήντα (90) χρόνων ,από το θάνατο του ποιητή Κ. Καρυωτάκη


ΠΡΟΣ Τον Δήμο Πρέβεζας- Τμήμα Πολιτισμού αρμόδια κα Αγγέλη ΠΡΕΒΕΖΑ

Κυρία Αγγέλη, Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμματίζει ο Δήμος μας τον ερχόμενο Ιούλιο με αφορμή την συμπλήρωση ενενήντα (90) χρόνων ,από το θάνατο του ποιητή Κ. Καρυωτάκη , ο Πολιτιστικός Σύλλογος <ΠΡΕΒΕΖΑ> σας καταθέτει τις παρακάτω προτάσεις προς συζήτηση, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων ή να ανακοινωθούν προς υλοποίηση το επόμενο χρονικό διάστημα, έστω και μετά την παρέλευση των επετειακών εκδηλώσεων, αφού έχουν διαχρονική μορφή. 

1. Η δυνατότητα να είναι επισκέψιμο το σπίτι που διέμενε ο Καρυωτάκης, κάποιες απογευματινές ώρες τους φετινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού είναι θετικοί στην πρόταση κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις. 

2. Η δημιουργία ντοκυμαντέρ για τις τελευταίες ημέρες του ποιητή στην πόλη μας. 

3. Να ανακοινωθεί και να προχωρήσει η υλοποίηση της πρότασής μας ,που σας καταθέσαμε με το αρ. Πρωτ. 24/3-7-2017 έγγραφό μας , δημιουργίας και τοποθέτησης γλυπτού για τον ποιητή στην θέση <ΒΡΥΣΟΥΛΑ>όπου ήταν και το καφενείο <ουράνιος κήπος> τελευταία στάση του ποιητή πριν την αυτοχειρία του. 

4. Να δημιουργηθεί ψηφιακή διαδρομή με την ιστορία του Καρυωτάκη στην Πρέβεζα. 

5. Να καθιερωθεί κάθε τρία(3) χρόνια ποιητικός- λογοτεχνικός διαγωνισμός, με αφορμή το έργο του ποιητή. 

6. Να συμπεριληφθεί στο τριήμερο των εκδηλώσεων του Δήμου , ομιλία του συμπολίτη μας Φιλολόγου Κοσμά Κοψάρη, καθότι ο Καρυωτάκης αποτελεί γι’ αυτόν βασικό πεδίον επιστημονικής του ενασχόλησης και ο ποιητής ήταν το κύριο αντικείμενο της διδακτορικής του διατριβής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Για τις απαγγελίες των επιλεγμένων ποιημάτων που θα διαβαστούν στις εκδηλώσεις , προτείνουμε και τίθεται στην διάθεσή σας το μέλος του Συλλόγου μας και αναγνωρισμένη ποιήτρια , πεζογράφος και δραματουργός κα Σταυρούλα Γαλάνη. 

7. Ο Σύλλογός μας είναι στην διάθεση της οργανωτικής επιτροπής των εκδηλώσεων , μέσα όμως από ένα απαιτητικά μελετημένο πρόγραμμα δράσεων , με διακριτούς ρόλους όσων θα συμμετέχουν σ’ αυτές και με υψηλό αίσθημα ευθύνης όσων θα εκπροσωπήσουν το Δήμο μας σ’ αυτήν την, άλλης ταχύτητας στους ρυθμούς της πόλης, τριήμερη ποιητική γιορτή. 

Με εκτίμηση. 
Για Το Δ.Σ. 
Ο Πρόεδρος 
Η Γραμματέας 
Κωνσταντίνος Λογοθέτης 
Άννα -Μαρία Σαρδελή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου