Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Μαΐου 19, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τίμησαν την 99η Επέτειο Εθνικής Μνήμης Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 19/5, στην Νέα Σαμψούντα εκδήλωση της Επετείου Εθνικής Μνήμης Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, ο Δήμος Πρέβεζας και ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ν.Σαμψούντας "Η ΑΜΙΣΟΣ" πραγματοποίησαν εκδήλωση Εθνικής Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου,  στο Τοπικό Διαμέρισμα Νέας Σαμψούντας στην πλατεία «Αμισός».

Το πρόγραμμα περιελάμβανε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Αλησμόνητων πατρίδων, κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των πεσόντων και στην συνέχεια ομιλία με θέμα: « Η σημασία της γενοκτονίας των Ποντίων στο σήμερα» από τον Άγγελο Συρίγο, αναπληρωτή καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.


Την εκδήλωση τίμησαν, οι Βουλευτές του Νομού κύριοι Μπάρκας και Γιαννάκης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, κ.Σπυρέλης, ο Αντιδήμαρχος κ.Πιπιλίδης,  ο Αστυνομικός Διευθυντής, Ταξίαρχος κ.Σιόρεντας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας, κ.Βασιλάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Νίτσας, εκπρόσωποι των αποστράτων σωμάτων ασφαλείας κ.α.

Ακολούθησε μουσικοαφηγηματική επισκόπηση της ιστορίας, παρουσίας και δράσης των Ελλήνων στη Γη της Μαύρης Θάλασσας από τον 8ο αιώνα π.Χ έως την μαρτυρική έξοδο του 1922. 

Αύριο, Κυριακή 20 Μαΐου και ώρα 10 το πρωί θα τελεστεί Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Πρέβεζας και oμιλία από τον κ. Άγγελο Συρίγο. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο πεσόντων της πόλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου