Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαΐου 31, 2018

Στο "Πράσινο Ταμείο" εντάχθηκε η πρόταση του Δήμου Πρέβεζας για Ανάπλαση του Πάρκου Δημοκρατίας


Στόχος η δημιουργία ενός "πνεύμονα πρασίνου" μέσα στην πόλη

Έναν ακόμη πνεύμονα πρασίνου θα αποκτήσει ο Δήμος της Πρέβεζας με την προένταξη της πρότασης που υπέβαλαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες για "Ανάπλαση Πάρκου Δημοκρατίας" στο Πράσινο Ταμείο με προϋπολογισμό 350.000,00 ευρώ.

Συνολικά υπεβλήθησαν 130 προτάσεις από 106 Δήμους και εγκρίθηκαν οι 92 από αυτές (ανάμεσά τους και αυτή του Δήμου Πρέβεζας). Το πάρκο βρίσκεται στην περιοχή των Λευκαδίτικων (που γειτνιάζει με το δημοτικό Στάδιο) και περιβάλλεται από τις οδούς Επτανήσου, Κίτσου Τζαβέλα και Μασσαλίας.Σκοπός της μελέτης που επιμελήθηκαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου είναι να το μεταμορφώσει πέρα από ένα μικρό πνεύμονα πρασίνου για την ευρύτερη περιοχή, σε ένα χώρο που θα προσελκύσει το δημότη και επισκέπτη της πόλης. 

Για το λόγο αυτό οι παρεμβάσεις θα γίνουν με γνώμονα τη διατήρηση του πρασίνου χαρακτήρα του πάρκου. Θα κατασκευαστούν διάδρομοι από απόλυτα οικολογικά και βιοκλιματικά υλικά (κεραμικό σταθεροποιημένο δάπεδο) προς αποφυγή χρήσης μπετόν, θα τοποθετηθούν παγκάκια με τρόπο που να γίνει εκμετάλλευση της σκιάς που προσφέρουν κάποια από τα υπάρχοντα δέντρα (πεύκα και μουριές) ενώ θα κατασκευαστεί και μια μεταλλική πέργκολα στο κέντρο του πάρκου.Θα γίνει εγκατάσταση δικτύου φωτισμού περιμετρικά του πάρκου καθώς και στο εσωτερικό του με φωτιστικά οικονομίας τύπου led με υψηλό δείκτη ενεργειακής απόδοσης και αντιθαμβωτικού σχεδιασμού προς αποφυγή της φωτορύπανσης.

Παράλληλα θα γίνει εμπλουτισμός της φύτευσης, εγκατάσταση χλοοτάπητα και θα δημιουργηθεί δίκτυο άρδευσης με σύγχρονα μπέκ χαμηλής κατανάλωσης νερού. Περιμετρικά θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια τόσο στην οδό Επτανήσου όσο και στην οδό Μασσαλίας. Εσωτερικά οι διάδρομοι του πάρκου θα είναι στο ίδιο επίπεδο χωρίς έντονες κλίσεις προκειμένου ο χώρος να είναι πλήρως προσβάσιμος από ΑΜΕΑ, ενώ στα πεζοδρόμια που θα κατασκευαστούν θα υπάρχει λωρίδα όδευσης τυφλών.Υπάρχει επίσης πρόβλεψη η μία από τις δύο μεταλλικές βρύσες που θα τοποθετηθούν να είναι κατάλληλη και για άτομα ΑΜΕΑ. Τα παγκάκια θα είναι από μπετό και ξύλο, ενώ θα δημιουργηθούν και δύο αναβαθμοί από μπετό με επένδυση ξύλου στην πάνω επιφάνειά τους ώστε να χρησιμοποιούνται σαν παγκάκια.

Δημοτική Ραδιοφωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου