Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αναγνώστης με αφορμή την παρουσία Δημάρχου και Αντιπεριφερειάρχη στην τελετή των εγκαινίων για την τοποθέτηση της μικρογραφίας του γλυπτού "Ζάλογγο"


Στο μεγαλείο του Ζαλόγγου "υποκλίθηκε" χθες το απόγευμα η Αθήνα κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της Υπαίθριας Δημοτικής Γλυπτοθήκης στο Δήμο Ψυχικού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. 

Η τελετή των εγκαινίων έγινε με αφορμή την τοποθέτηση της μικρογραφίας του γλυπτού "Ζάλογγο" που φέρει την υπογραφή του γλύπτη Γιώργου Ζογγολόπουλου - όπως και τα υπόλοιπα έργα που κοσμούν την υπαίθρια Γλυπτοθήκη - ενώ, όπως μεταδίδει η δημοτική ραδιοφωνία, ανάμεσα στους επίτιμους προσκεκλημένους του Δημάρχου Ψυχικού Παντελή Ξυριδάκη και του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου και ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης. 

Έτσι, με αφορμή τα ανωτέρω, αναγνώστης μας απέστειλε το παρακάτω σχόλιο του, το οποίο αναφέρει τα εξής:

"Τίποτε δὲν μὲ ἐκπλήσει μὲ τὴν συμπεριφορὰ τῶν "αἱρετῶν ἀρχόντων". Αὐτὸ μὲ ξεπερνᾶ ὅμως: Ἐπίτιμοι προσκεκλημένοι τοῦ Δημάρχου Ψυχικοῦ, στὴν τελετὴ τῶν ἐγκαινίων γιὰ τὴν τοποθέτηση τῆς μικρογραφίας τοῦ γλυπτοῦ "Ζάλογγο" τοῦ Ζογγολόπουλου, ἦταν ὁ Ἀντιπεριφερειάρχης Πρεβέζης κ. Ἰωάννου καὶ ὁ Δήμαρχος κ. Μπαΐλης. 

Κι ἐρωτῶ: 

1ον. Πότε ἦταν ἡ τελευταία φορὰ ποὺ ἐπισκέφθηκαν τό Ζάλογγο; 

2ον. Γιατὶ τρία χρόνια τώρα δὲν λειτουργεῖ ὁ ἠλεκτροφωτισμὸς τοῦ μνημείου.

3ον. Πότε θὰ γίνει ὁ καθαρισμὸς τῶν σκαλιῶν καὶ τοῦ περιβάλοντος χώρου τοῦ μνημείου; 

4ον. Θὰ τοποθετηθοῦν ὁδικὲς πινακίδες γιὰ νὰ διευκολύνουν τὴν πρόσβαση στὸ μνημεῖο; 

5ον. Εἶναι ἰκανοποιημένοι ἀπό τὶς ἐκδηλώσεις ποὺ συνδιοργανώνουν, συγκριτικὰ μὲ αὐτὲς τοῦ Σουλίου καὶ τῆς Μονῆς Σέλτσου, γιὰ τὴν μνήμη τῶν Σουλιωτισσῶν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του PrevezaBest στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα‘