Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αναγνώστης με αφορμή την παρουσία Δημάρχου και Αντιπεριφερειάρχη στην τελετή των εγκαινίων για την τοποθέτηση της μικρογραφίας του γλυπτού "Ζάλογγο"


Στο μεγαλείο του Ζαλόγγου "υποκλίθηκε" χθες το απόγευμα η Αθήνα κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της Υπαίθριας Δημοτικής Γλυπτοθήκης στο Δήμο Ψυχικού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. 

Η τελετή των εγκαινίων έγινε με αφορμή την τοποθέτηση της μικρογραφίας του γλυπτού "Ζάλογγο" που φέρει την υπογραφή του γλύπτη Γιώργου Ζογγολόπουλου - όπως και τα υπόλοιπα έργα που κοσμούν την υπαίθρια Γλυπτοθήκη - ενώ, όπως μεταδίδει η δημοτική ραδιοφωνία, ανάμεσα στους επίτιμους προσκεκλημένους του Δημάρχου Ψυχικού Παντελή Ξυριδάκη και του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου και ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης. 

Έτσι, με αφορμή τα ανωτέρω, αναγνώστης μας απέστειλε το παρακάτω σχόλιο του, το οποίο αναφέρει τα εξής:

"Τίποτε δὲν μὲ ἐκπλήσει μὲ τὴν συμπεριφορὰ τῶν "αἱρετῶν ἀρχόντων". Αὐτὸ μὲ ξεπερνᾶ ὅμως: Ἐπίτιμοι προσκεκλημένοι τοῦ Δημάρχου Ψυχικοῦ, στὴν τελετὴ τῶν ἐγκαινίων γιὰ τὴν τοποθέτηση τῆς μικρογραφίας τοῦ γλυπτοῦ "Ζάλογγο" τοῦ Ζογγολόπουλου, ἦταν ὁ Ἀντιπεριφερειάρχης Πρεβέζης κ. Ἰωάννου καὶ ὁ Δήμαρχος κ. Μπαΐλης. 

Κι ἐρωτῶ: 

1ον. Πότε ἦταν ἡ τελευταία φορὰ ποὺ ἐπισκέφθηκαν τό Ζάλογγο; 

2ον. Γιατὶ τρία χρόνια τώρα δὲν λειτουργεῖ ὁ ἠλεκτροφωτισμὸς τοῦ μνημείου.

3ον. Πότε θὰ γίνει ὁ καθαρισμὸς τῶν σκαλιῶν καὶ τοῦ περιβάλοντος χώρου τοῦ μνημείου; 

4ον. Θὰ τοποθετηθοῦν ὁδικὲς πινακίδες γιὰ νὰ διευκολύνουν τὴν πρόσβαση στὸ μνημεῖο; 

5ον. Εἶναι ἰκανοποιημένοι ἀπό τὶς ἐκδηλώσεις ποὺ συνδιοργανώνουν, συγκριτικὰ μὲ αὐτὲς τοῦ Σουλίου καὶ τῆς Μονῆς Σέλτσου, γιὰ τὴν μνήμη τῶν Σουλιωτισσῶν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου