Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018

Χάρης Nαξάκης: Ξεκάθαρη η αναβάθμιση του ΤΕΙ με έδρα την Πρέβεζα- Τον Σεπτέμβριο του 2019 αναμένονται οι πρώτοι πανεπιστημιακοί φοιτητές


Κατηγορηματικός ήταν για άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια σημερινής του συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Χάρης Ναξάκης ότι το ΤΕΙ της Πρέβεζας όχι μόνο δεν κινδυνεύει να υποβαθμιστεί αλλά απεναντίας με την ένταξή του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και με έδρα την Πρέβεζα, θα δεχθεί και τους πρώτους φοιτητές από τον Σεπτέμβριο του 2019 και θα παρέχει Πανεπιστημιακά πτυχία τόσο για τους υφιστάμενους όσο και για παλαιότερους φοιτητές (με κατατακτήριες).

Εξάλλου όπως επεσήμανε ο κ. Ναξάκης αυτό περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου που είναι και βούληση του ίδιου του υπουργού. 

Σύμφωνα με τον κ.Ναξάκη αναφορές πανεπιστημιακών κύκλων όπως "όταν διαμορφωθούν οι ανάλογες προϋποθέσεις, τα Τμήματα πρέπει να ενταχθούν σε δύο Campus, ήτοι σε αυτό των Ιωαννίνων και της Άρτας" δεν περιλαμβάνονται στον σχετικό νόμο. "Το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μέσα στο καλοκαίρι αναφέρει ξεκάθαρα την αναβάθμιση του ΤΕΙ της Πρέβεζας κι αυτό αποτελεί και προσωπική δέσμευση του κ. Γαβρόγλου" τόνισε ο κ. Ναξάκης, διαβεβαιώνοντας ότι οι υποδομές που διαθέτει το ΤΕΙ της Πρέβεζας θα αξιοποιηθούν στο έπακρο με την πρόταση που εντάσσεται στο πλάνο διοίκησης του Τεχνολογικού Ιδρύματος για την δημιουργία Ερευνητικού Ινστιτούτου με αντικείμενο την Οικονομία στην Πρέβεζα αλλά και την ίδρυση διετών επαγγελματικών σχολών με δυνατότητα χορήγησης πτυχίου σε μαθητές του ΕΠΑΛ. 

Σε ότι αφορά τις κτιριακές υποδομές μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου θα γίνουν εργασίες παρέμβασης στην στέγη του κτιρίου (η οποία παρουσιάζει προβλήματα) έτσι ώστε να γίνει εφικτή παράδοση του και να ανοίξει έτσι ο δρόμος για τη δημιουργία χώρου εστίασης αλλά και άθλησης των φοιτητών εντός των εγκαταστάσεων .Σε ότι αφορά την στέγαση  και με ορίζοντα πάντα την εξεύρεση μόνιμης λύσης- έχει γίνει επαφή με ξενοδόχους της περιοχής οι οποίοι και βλέπουν θετικά την υποδοχή των φοιτητών. 

Τέλος, σύμφωνα με τον κ.Ναξάκη η αναγόρευση του Υπουργού Οικονομικών και Καθηγητή του ΕΚΠΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου σε επίτιμο καθηγητή του ΤΕΙ έχει να κάνει αποκλειστικά με την συμβολή του στις Οικονομικές Επιστήμες, ενώ θα είναι η πρώτη αντίστοιχη αναγόρευση που πραγματοποιείται στο ΤΕΙ Ηπείρου και θα γίνει παρουσία και του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, όπως ήδη σας έχει ενημερώσει η Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας.


Δημοτική Ραδιοφωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου