Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαΐου 10, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο Κων/νος Κατσαμώρης για τις εκλογές του ΤΕΕ και το δημοσίευμα του PrevezaBest


Επειδή το PrevezaBest δεν χειραγωγείται από κανέναν, έχει μάθει να λέει τα πράγματα με το όνομα τους και να μην αναφέρεται σε γενικότητες  και τηρώντας την δεοντολογία, σχετικά με την ανάρτηση για την εκλογή διαδικασίας προέδρου του ΤΕΕ Πρέβεζας, έχουμε να αναφέρουμε τα κάτωθι.

Σύμφωνα με την ανάρτηση μας, την οποία μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, μεταξύ άλλων, αναφέραμε ότι ο "κ.Κατσαμώρης διατήρησε αποσχιστική τάση από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας"

Το παραπάνω προέκυψε κατόπιν των πληροφοριών μας.

Επειδή στην απάντηση του ο κ.Κατσαμώρης δεν κατονομάζει το μέσο στο οποίο αναφέρεται πίσω από τη φράση "Mε αφορμή δημοσιεύματα που έλαβαν το φως της δημοσιότητας", παρότι κάνει χρήση αποσπάσματος του κειμένου μας στην απάντηση του,  παρακάτω κάνει χρήση ενικού αριθμού χρησιμοποιώντας τη λέξη "δημοσίευμα" αναφέρεται στο PrevezaBest δίχως όμως να το κατονομάζει. 

Βεβαίως, ο κ.Κατσαμώρης, έπραξε έτσι, διότι ήθελε (προφανώς) η απάντηση του να σταλεί σε πολλά μέσα και όχι μόνο στο μέσο που έβγαλε το δημοσίευμα, όπως επιτάσσει η δεοντολογία. 

Εν πάση περιπτώσει και επειδή το PrevezaBest, οφείλει να καταθέτει στο αναγνωστικό του κοινό, όσα γνωρίζει και συνεχίζοντας το ρεπορτάζ επί του σχετικού θέματος, καταθέτουμε πως...


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του PrevezaBest, μέλη της διοικούσας επιτροπής της ΔΚΜ, συναντήθηκαν για να βρουν λύση για την εκλογή προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα του ΤΕΕ Ν.Πρέβεζας. Όλοι ομόφωνα αποφάσισαν να ζητήσουν από τον κ.Βέργο να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ.Παπάζογλου ( ο οποίος είναι και μέλος της ΝΔ)  και οποίος στο παρελθόν ως ανεξάρτητος είχε στηρίξει με την ψήφο, τον υποψήφιο της ΔΚΜ, όπου είχε εκλεγεί Πρόεδρος. 



Τα μέλη της ΔΚΜ της διοικούσας επιτροπής, συνεδρίασαν σε απαρτία παρόντος και του τέταρτου υποψηφίου της ΔΚΜ όπου είναι και μέλος της Δ.Ε. της ΔΚΜ και σχολίασαν ότι δεν μπορούν να συμπράξουν με το ψηφοδέλτιο που στηρίζεται από τον Σύριζα και ως εκ τούτου αποφάσισαν να στηρίξουν την υποψηφιότητα του κ.Παπάζογλου, αφού ο κ.Κατσαμώρης δεν δέχτηκε να μοιράσουν τη θητεία, διότι ο κ. Κατσαμώρης δεν μπορούσε να εκλεγεί πρόεδρος, δίχως τη ψήφο του κ.Παπάζογλου. 


Το PrevezaBest, αν χρειαστεί θα επικαλεστεί τα μέλη της διοικούσας επιτροπής της ΔΚΜ, προκειμένου είτε να διαψεύσουν, είτε να επιβεβαιώσουν, ότι κ.Κατσαμώρης δεν δέχτηκε να μοιραστεί τη θητεία του προέδρου.

Η απάντηση που στάλθηκε από τον κ. Κων/νο Κατσαμώρη αναφέρει τα εξής:

Mε αφορμή δημοσιεύματα που έλαβαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία με παρουσιάζουν ως το πρόσωπο που διατήρησα αποσχιστική τάση από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς την επίσημη στήριξη της, κάνοντας συμμαχία με τον ευρύτερο χώρο που στηρίζεται από τον Σύριζα, οφείλω στον εαυτό μου, στους συναδέλφους που με τίμησαν με την ψήφο τους αλλά και στην παράταξη μου να διευκρινίσω τα εξής:
Στις πρόσφατες εκλογές του ΤΕΕ συνέβησαν τα εξής:
Η παράταξη της ΔΚΜ ,που στηρίζεται από την ΝΔ , έλαβε 41 ψήφους και έλαβε 2 έδρες .Εκλέχθηκαν οι κ.κ Κατσαμώρης Κωνσταντίνος (30ψ) και Δαρδαμάνης Ιωάννης(26ψ) υπεύθυνος της ΝΔ. Στην πορεία ο κ. Δαρδαμάνης αποχώρησε και την θέση του έλαβε ο κ. Βέργος Ιωάννης (18ψ).
Το ψηφοδέλτιο Ενωτική Πρωτοβουλία Μηχανικών έλαβε 31 ψήφους   με 1 έδρα και εκλέχθηκε ο κ. Ανωγιάτης Θανάσης(21ψ).
Η παράταξη του Κινήματος Αλλαγής  έλαβε 22 ψήφους με 1 έδρα και εκλέχθηκε ο κ. Τσούτσης Χρήστος(13ψ).
Το Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο έλαβε 12 ψήφους όσους και η Πανεπιστημονική. Μετά από κλήρωση  έλαβε 1 έδρα το Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο και εκλέχθηκε ο κ. Παπάζογλου Σταύρος(12ψ).
Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι το ψηφοδέλτιο της ΔΚΜ ήρθε πρώτο σε ψήφους και επίσης ο κ. Κατσαμώρης Κώστας έλαβε τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων(30ψ).
Είναι βέβαιο ότι οι άνθρωποι οι οποίοι συμμετέχουν σε εκλογικές διαδικασίες, έχουν στόχο την προσφορά , την νίκη του ψηφοδελτίου στο οποίο συμμετέχουν καθώς και την εκλογή τους.
Με γνώμονα  τα παραπάνω, θέλησα να διεκδικήσω την θέση του Προέδρου διότι πιστεύω και πίστευα  ότι η ΔΚΜ δικαιούνταν την θέση αυτή εφόσον ήταν το ψηφοδέλτιο που έλαβε τις περισσότερες ψήφους. Και πως αυτό θα επιτυγχάνονταν αν και κάποιος από τους συναδέλφους που εκλέχτηκαν με τα άλλα ψηφοδέλτια δεν με στήριζαν εφόσον στους 5 είχαμε μόνο 2 εκλεγμένους; (Κατσαμώρης και Βέργος).  Η έκπληξη δεν ήταν που ο κ. Ανωγιάτης  -ο οποίος  είναι  εξαίρετος συνάδελφος, επιστήμονας και άνθρωπος - με ψήφισε για Πρόεδρο , ήταν που το δεύτερο  εκλεγμένο μέλος της ΔΚΜ ψήφισε υποψήφιο από άλλο ψηφοδέλτιο.
Άρα:
Ποιος   διατήρησε αποσχιστική τάση;
Ποια ΔΚΜ στήριξε τον κ. Παπάζογλου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα; Η ΔΚΜ  ήταν οι κ.κ Κατσαμώρης και Βέργος.
Παλαιότερα χρόνια που οι εκλεγμένοι με την ΔΚΜ ψήφιζαν για πρόεδρο τον εξαίρετο κατά τα άλλα συνάδελφο Κανιώρη Σπύρο, διατηρούσαν αποσχιστική τάση;
Πέρα όμως των παραπάνω και επειδή τα ΤΕΕ είναι ο επιστημονικός σύμβουλος του Κράτους, η πόλη μας έχει θέματα τα οποία πρέπει να αναδείξουμε , ο κλάδος μας έχει ιδίως αυτή την εποχή ,προβλήματα τα οποία πρέπει να επιλύσουμε θα πρέπει όλοι μας αλλά και κάποιοι ιδιαίτερα να αντιληφθούν ότι αυτό που προέχει είναι η επίλυση αυτών και όχι τα προσωπικά μας συμφέροντα.

Με εκτίμηση
Κατσαμώρης Κωνσταντίνος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου