Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιουνίου 04, 2018

ΤΡΑΓΙΚΟ - Έως 11 το βράδυ η λειτουργία του Κ.Υ. Φιλιππιάδας, Ξανθός "Αυτό, επί του παρόντος, δεν δημιουργεί σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα με δεδομένη τη γειτνίαση με το Νοσοκομείο της Άρτας "


Με δεδομένη τη γειτνίαση του Νοσοκομείου της Άρτας, το γεγονός ότι το Κ.Υ. Φιλιππιάδας, επί του παρόντος, θα λειτουργεί έως 11 το βράδυ, αυτό, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, κ.Ανδρέα Ξανθό, δεν αποτελεί σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα. 

Όσον αφορά τις εναλλάξ εφημερίες των Κ.Υ. Πάργας, Καναλακίου, ο κ.Υπουργός ανέφερε "νομίζω ότι επίσης ο στόχος θα πρέπει να είναι να αποκτήσουν αυτά τα δύο Κέντρα Υγείας, που επιβαρύνονται το καλοκαίρι, μια αυτοδυναμία στην κάλυψη και τη στελέχωσή τους". 

Το θέμα, έφερε στη βουλή, μέσω της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής του Σύριζα, Ν.Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, δείτε ΕΔΩ

Μπάρκας: Οφείλω όμως να σας πω κάτι, κύριε Υπουργέ. Δεν γνωρίζω από πού προκύπτει η ανακοίνωσή σας για το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας, το οποίο θα λειτουργεί όχι σε εικοσιτετράωρη βάση, αλλά μέχρι τις 23.00΄, απ’ ό,τι κατάλαβα, διότι αυτό δεν έχει αποτυπωθεί σε κανένα σχέδιο του Υπουργείου Υγείας μέχρι στιγμής. Σε συναντήσεις που είχαμε μάλιστα με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του Υπουργείου, νομίζω ότι ούτε ο ίδιος είχε ανακοινώσει κάτι τέτοιο. 

Επίσης, κύριε Υπουργέ, θα ήθελα να σας πω ότι βεβαίως υπάρχουν γιατροί οι οποίοι θέλουν να έρθουν και να βοηθήσουν τα δύο Κέντρα Υγείας Πάργας και Καναλακίου. Αναφέρομαι στην μετακίνηση των δύο γιατρών, που είπατε, από τη Βόρειο Ελλάδα. Οφείλω επίσης να σας πω, όμως, ότι υπάρχουν αρκετά Κέντρα Υγείας της ευρύτερης περιοχής της Υγειονομικής Περιφέρειας στην οποία ανήκει και ο Νομός Πρέβεζας, που θα μπορούσαν ενδεχομένως, με μία συζήτηση μαζί τους ή με κάποια παραπάνω βοήθεια στους ίδιους, να μπορέσουν τουλάχιστον να κάνουν τις εφημερίες, τώρα που έχει ξεκινήσει ήδη η τουριστική περίοδος. 

Ξανθός: Το σχέδιο είναι με επιπλέον κίνητρα, όπως είπα πριν, να ενισχύσουμε την προσπάθεια μόνιμης κάλυψης. Όταν συμβεί αυτό, θα επανεξεταστούν τα δεδομένα. Γι’ αυτό είπα ότι για τη Φιλιππιάδα επί του παρόντος το πλάνο είναι να αυξήσουμε τη δυνατότητα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας και στο απογευματινό ωράριο, ως πρώτο βήμα, κι αν υπάρξει επάρκεια ιατρικού δυναμικού που να μας επιτρέπει την εικοσιτετράωρη λειτουργία του, να το ξανασυζητήσουμε. Η εικόνα πάντως που μου έχει μεταφερθεί από την 6η ΥΠΕ και με τα δεδομένα προσέλευσης ασθενών, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, είναι ότι αυτό επί του παρόντος δεν δημιουργεί σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα, με δεδομένη τη γειτνίαση με το Νοσοκομείο της Άρτας. 

Αντίστοιχα είναι και το θέμα της εναλλάξ εφημερίας, που νομίζω ότι επίσης ο στόχος θα πρέπει να είναι να αποκτήσουν αυτά τα δύο Κέντρα Υγείας, που επιβαρύνονται το καλοκαίρι, μια αυτοδυναμία στην κάλυψη και τη στελέχωσή τους. 

PrevezaBest: Αλήθεια, κύριοι της 6ης ΥΠΕ και κύριε Υπουργέ, πόσες ζωές έχουν χαθεί για λίγα δευτερόλεπτα ;;; Αυτό ως απάντηση στο ότι "Η εικόνα πάντως που μου έχει μεταφερθεί από την 6η ΥΠΕ και με τα δεδομένα προσέλευσης ασθενών, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, είναι ότι αυτό επί του παρόντος δεν δημιουργεί σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα, με δεδομένη τη γειτνίαση με το Νοσοκομείο της Άρτας." 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου