Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Ιουνίου 16, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ομιλία Στέργιου Γιαννάκη στη Βουλή για το Σκοπιανό



Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,


Στα τρεισήμισι χρόνια που βρίσκομαι στα Κοινοβουλευτικά έδρανα, ετούτη η Συμφωνία είναι ότι πιο ταπεινωτικό, ότι πιο αναξιοπρεπές, ότι πιο τοξικό έχουμε συζητήσει.
Προσβάλλεται  η εθνική μας αξιοπρέπεια και ακυρώνονται χιλιάδες χρόνια ελληνικής ιστορίας, θίγεται η ψυχή ενός ολόκληρου λαού.
Αντέξαμε  τα μνημόνια, αντέξαμε την υπερφορολόγηση, αντέξαμε τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αντέξαμε ακόμα και την εγκληματική εκχώρηση της Δημόσιας περιουσίας για 100 χρόνια στους δανειστές.
Η εθνική μας αξιοπρέπεια όμως δεν είναι δημοσιονομικό μέγεθος.
Η οικονομική κρίση κάποια στιγμή θα ξεπεραστεί.
Η χώρα κάποια στιγμή θα σταθεί ξανά στα πόδια της.
Η εκχώρηση όμως των εθνικών μας δικαίων, η παραχάραξη της ιστορικής συνέχειας, δεν αναστρέφεται,  και θα την βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους όλες οι επόμενες γενιές.
Ανοίξατε ηθελημένα τον Ασκό του Αιόλου!
Είναι εθνική ταπείνωση αυτό που ετοιμάζεστε να υπογράψετε την Κυριακή στις Πρέσπες, χωρίς την έγκριση της Βουλής, χωρίς την έγκριση, ούτε καν, του Υπουργικού σας Συμβουλίου και με απέναντι το 85% του ελληνικού λαού.
Εκχωρείτε το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας, που είναι το κατ’ εξοχήν όχημα του αλυτρωτισμού, αναγνωρίζετε «Μακεδονική Εθνότητα» στους Σκοπιανούς, τους αναγνωρίζετε «Μακεδονική γλώσσα», δέχεστε την αλλαγή των σχολικών μας βιβλίων, ακυρώνοντας και παραχαράζοντας την ιστορία μας.
Ψεύδεστε όταν λέτε ότι υιοθετήσατε την εθνική γραμμή για erga omnes (έναντι όλων).
Τελικά η ονομασία είναι διπλή.
Οι Σκοπιανοί μέσα στη χώρα τους θα λέγονται  «Μακεδόνες», ενώ έξω θα λέγονται «Μακεδόνες/ πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας», λες και κάποιος θα διαβάζει την υποπαράγραφο. Μην γελιόμαστε και μην υποκρινόμαστε: Μακεδόνες θα λέγονται παντού!
Ψεύδεστε όταν λέτε ότι προϋπήρχε το όνομα: Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά που σκόπιμα την αποκρύπτετε. Τότε τα Σκόπια ήταν επαρχία της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, δημιούργημα του Τίτο, ως προανάκρουσμα και επιδίωξη της δημιουργίας της μεγάλης Μακεδονίας.
Ισχυρίζεστε ότι διαπραγματεύονταν και οι προηγούμενοι σύνθετη ονομασία.
ΝΑΙ, … αλλά κανείς τους δεν συμφώνησε, κανείς τους δεν υπέγραψε.
Αυτοί που βάζουν φαρδιά – πλατιά την υπογραφή τους είναι το δίδυμο Τσίπρα – Κοτζιά , και μόνον αυτοί, με την  Κυβερνητική στήριξη βέβαια  του Πάνου Καμμένου.
Και είμαι βέβαιος ότι δεν νοιώθουν και καμία ενοχή, γιατί αυτό πίστευαν και αυτό υποστήριζαν από πάντα.
Πάντα πίστευαν ότι τα Σκόπια έπρεπε να αναγνωριστούν ως Μακεδονία – σκέτο.
Και δεν θα αναφερθώ στο κείμενο των 200 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που πρότειναν  Μακεδονία – σκέτο, πολλοί εκ των οποίων σήμερα κάθονται στα Υπουργικά έδρανα, ακόμα και στο Προεδρείο της Βουλής.
Θα θυμίσω όμως, ότι το 2008, όταν ο Κώστας Καραμανλής έδινε την ιστορική του μάχη στο Βουκουρέστι, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σε αλληλέγγυες εκδηλώσεις και ζητούσαν από τότε την ονομασία του χώρου ως «Μακεδονία».
Μήπως θυμάται κανείς, ποιος ήταν ο επικεφαλής της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ τότε;
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ήταν – να σας το θυμίσω -  ο σημερινός Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ.
Κάπως έτσι εξηγούνται όλα!
Για να δικαιολογήσετε το ατόπημά σας, βουτήξατε στη ιστορία: Προσπαθήσατε να εμπλέξετε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή (από το 1977), τον Αντώνη Σαμαρά ( από το 1991) και τον Κώστα Καραμανλή ( από το 2008).
Όχι μόνον διαψευσθήκατε σε όλα, αλλά πετύχατε και το ακριβώς αντίθετο.
Ξαναθυμήθηκε ο ελληνικός λαός το δάκρυ του Καραμανλή, την διαχρονική και σταθερή θέση του Αντώνη Σαμαρά για την μη εκχώρηση του ονόματος, και βεβαίως ξαναζωντάνεψε η εθνική θέση του Κώστα Καραμανλή που αρνήθηκε κατηγορηματικά την «Μακεδονική εθνότητα» στους Σκοπιανούς και το ιστορικό βέτο για την είσοδο της γείτονος στο ΝΑΤΟ.
Με τούτη τη Συμφωνία,  με την αναγνώριση του ψευδομακεδονισμού, με την υπογραφή Τσίπρα ανοίξατε το κουτί της Πανδώρας.
Τα Σκόπια θα είναι πλέον το μόνο κράτος που θα έχει διεθνή αναγνώριση ως Μακεδονία  (έστω και Βόρεια), αφού η δική μας, η αληθινή Μακεδονία, είναι διοικητική περιφέρεια μέσα στην Ελλάδα,  -  ακριβώς όπως ήταν τα Σκόπια στα πλαίσια της παλαιάς ενιαίας Γιουγκοσλαβίας – και δεν μπορεί να έχει διεθνή αναγνώριση.
Έτσι οι δικοί μας Έλληνες Μακεδόνες, οι πραγματικοί Μακεδόνες, θα είναι πλέον μια πληθυσμιακή υποομάδα της Ελλάδος, χωρίς καμία διεθνή αναγνώριση.
Με τούτη τη Συμφωνία, το μόνο κράτος πλέον που διεθνώς θα ονομάζεται Μακεδονία, είναι τα Σκόπια και μάλιστα πλέον με την δική μας, την ελληνική υπογραφή.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της πλειοψηφίας,
Συνειδητοποιείστε ότι αυτή η Συμφωνία βιώνεται από τον Ελληνισμό ως εθνική λοβοτομή, ως εθνικός ακρωτηριασμός, που θα αποσταθεροποιήσει στο μέλλον ολόκληρη την περιοχή.
Εύχομαι να πέφτω έξω !
Σας ευχαριστώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου