Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: "ΑΡΩΓΟΣ" «Ιστορίες 2 λεπτών»


Το πρόγραμμα «Ιστορίες 2 λεπτών» είναι ένας καινοτόμος τρόπος για την ενθάρρυνση της συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας στην ανάδειξη της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και την ανταλλαγή θετικών πρακτικών και ιδεών για τον Νομό Πρέβεζας.

Θεωρούμε ότι το προτεινόμενο πρόγραμμα αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του τοπικού πληθυσμού και την έναρξη της ενεργού συμμετοχής της τοπικής κοινότητας για την ευημερία της πόλης. Στόχος μας είναι να εξοικειώσουμε τους κατοίκους με την κληρονομιά που έχει να προσφέρει ο Νομός Πρέβεζας για να τους παρακινήσει να ξεκινήσουν και να συμμετάσχουν σε μελλοντικές πολιτιστικές δραστηριότητες που διοργανώνει ο ΑΡΩΓΟΣ.
Πιστεύουμε ότι οι θετικές αλλαγές θα μπορούσαν να επιτευχθούν μόνο μέσω ισχυρής τοπικής συνεργασίας. Για να επιτευχθεί αυτό, η τοπική κοινότητα πρέπει να εξασφαλίσει ότι διατηρούνται και μεταδίδονται ή μεταβιβάζονται κοινές αξίες όπως ο πολιτισμός και οι παραδόσεις. Για το λόγο αυτό, στο πρώτο μέρος του προγράμματος θα αρχίσουμε να συλλέγουμε αναμνήσεις, γνώσεις και αρχεία από τις συλλογές της τοπικής και της προφορικής ιστορίας. Με βάση αυτά τα υλικά, η ομάδα του προγράμματος θα αρχίσει να ενισχύει το διάλογο μεταξύ της τοπικής κοινωνίας.
Πιο συγκεκριμένα:
Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη.
Το πρώτο μέρος αποτελείται από δύο ενότητες. Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τους κατοίκους του Νομού Πρέβεζας σε θέματα σχετικά με την υλική και άυλη κληρονομιά της περιοχής. Οι ερωτηθέντες θα προτείνουν επίσης ιδέες για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.
Η δεύτερη ενότητα, αποτελείται και πάλι από συνεντεύξεις με τους κατοίκους της τοπικής κοινωνίας για γεγονότα, μνημεία ή προσωπικότητες που έχουν ζήσει ή επισκέφτηκαν την περιοχή για να μπορέσει η πόλη να ξανακερδίσει την χαμένη πολιτιστική της ταυτότητα.
Το δεύτερο μέρος και τελικό προϊόν του προγράμματος, θα είναι η δημιουργία ενός αριθμού μικρού μήκους ντοκιμαντέρ τα οποία θα περιέχουν τις συνεντεύξεις και βιντεοσκοπήσεις από τα επιλεγμένα θέματα πολιτισμού.
Γεωγραφική Εμβέλεια Έργου
Νομός Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου