Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στράτος Ιωάννου, η νέα είσοδος της πόλης θα γίνει...Κάστρο Αγίου Ανδρέα, παίρνουμε τις εγκρίσεις και εκδίδουμε οικοδομική άδεια


Στην εκπομπή που παρουσιάζει ο Χρήστος Ανεμοζάλης "Όλα στον Αέρα" κάθε Δεύτερα στις 11 π.μ. από το ραδιόφωνο του Prisma 91,6, μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας και Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ.Στράτος Ιωάννου.

Ο κ.Ιωάννου απάντησε με σαφήνεια σε μια σειρά ζητημάτων σχετικών με τον Τουρισμό αλλά και των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη από την Π.Ε. Πρέβεζας.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αναφορικά σε τι επίπεδα κινείται ο τουρισμός στην Ήπειρο, ο κ.Ιωάννου μεταξύ άλλων, δήλωσε "Υπάρχει αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι και αυτό είναι γεγονός, το λένε όλοι οι επαγγελματίες, σαν σεζόν υπήρχε ένα θέμα με τον Ιούνιο (άστατο καιρό). Οι μεγάλες προσπάθειες που κάνουμε σαν Περιφέρεια προβάλλοντας την Ήπειρο,  η Ήπειρος έχει μπει πλέον στον Πανευρωπαικό και στον Παγκόσμιο χάρτη του Τουρισμού.  

Με στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος, δείχνουν την αύξηση του ΑΕΠ της Ηπείρου σε ένα σημαντικότατο ποσοστό, που σημαίνει δηλαδή ο πλούτος που παράγεται από τον Τουρισμό έχει υπερτριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια και δείχνει ότι η Ήπειρος εξελίσσεται ραγδαία σε ποσοστά διπλάσια από τον μέσο όρο της Ελλάδος. 

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Ιωάννου, απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με την νέα είσοδο της πόλης (παράκαμψη αρχαία) καθώς και σε ποια φάση βρίσκεται το κάστρο του Αγίου Ανδρέα, έπειτα από την παραχώρηση στην Π.Ε. Πρέβεζας.

Έτσι, ο κ.Ιωάννου σε όλους τους τόνους ξεκαθάρισε πως το έργο της νέας εισόδου της πόλης θα γίνει καθώς "έχω φροντίσει και έχουν δεσμευτεί τα χρήματα που χρειάζονται και τα οποία είναι της τάξεως των 15 εκ ευρώ, έχουν δεσμευτεί αυτά τα χρήματα στο ΠΕΠ Ηπείρου, δηλαδή στο ΕΣΠΑ της Ηπείρου, άρα είναι σίγουρο ότι θα γίνει. Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου ελπίζω να έχουν λυθεί τα ζητήματα των απαλλοτριώσεων έτσι ώστε να προκηρυχθεί το έργο, μέχρι το τέλος του χρόνου (2018) θα έχει δημοπρατηθεί το έργο και θα το δούμε να κατασκευάζεται την νέα χρονιά (2019) "

Η Πρέβεζα, θα έχει μια είσοδο που της αξίζει. 

Έχουμε έτοιμες και τις μελέτες και την χρηματοδότηση, δείτε τι περιλαμβάνει το έργο, ΕΔΩ

Σχετικά με το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα, ο κ.Ιωάννου ανέφερε πως το επόμενο διάστημα, "παίρνουμε τις εγκρίσεις, θα εκδώσουμε την οικοδομική άδεια και έπειτα να προχωρήσουμε στην κατασκευή (κτηρίων, κτλ) Μέχρι τέλος του χρόνου, θα έχουμε μελέτες και εγκρίσεις και από την καινούρια χρονιά θα ξεκινήσουμε τις δημοπρατήσεις για την κατασκευή τμηματικά, όλου του πλάνου που πρέπει να γίνει εκεί". 

Όσον αφορά τις σχέσεις Π.Ε. Πρέβεζας και Δήμου Πρέβεζας, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε, πρόκειται για δύο διαφορετικούς αυτοδιοικητικούς φορείς, με όλους τους δήμους έχουμε καλή συνεργασία προς όφελος της κοινωνίας και πάντα αυτό επιδιώκω. 

Ερωτηθείς για το ζήτημα των αυτοδιοικητικών εκλογών καθώς και του ζητήματος της εκλογής του Αντιπεριφερειάρχη με την απλή αναλογική, ο κ.Ιωάννου γνωστοποίησε πως θα υπάρξουν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, και ο Περιφερειάρχης θα ορίσει τον αντιπεριφερειάρχη, άλλωστε είναι ακόμη νωρίς και υπάρχει μπροστά μας πολύ δουλειά, αυτή τι στιγμή ασχολούμαι με τη δουλειά, π.χ. ένα τεράστιο έργο το οποίο εκτελείται από την Περιφέρεια, 45 εκ ευρώ στο Νομό Πρέβεζας που είναι ο βιολογικός καθαρισμός από την Λούτσα μέχρι σχεδόν Νέα Σαμψούντα κτλ. Ένα σημαντικό έργο περιβάλλοντος, όλα τα παράλια μας θα έχουν βιολογικό καθαρισμό, όπως ένα άλλο σημαντικό έργο είναι οι Πολιτιστικές διαδρομές των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου, όπου μάλιστα 25 εκ ευρώ είναι για την Πρέβεζα. 

Επίσης, στο ΠΕΠ Ηπείρου, έχω δεσμεύσει 25 εκ ευρώ για να κάνουμε  ένα μέρος του δρόμου για την Καμπή προς την Πρέβεζα, παρότι είναι ένα έργο που πρέπει να κάνει το Υπουργείο, έχουμε βγάλει στην άκρη 25 εκ ευρώ. Έπειτα, ο κ.Ιωάννου αναφέρθηκε σε μια σειρά άλλων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη από την περιφέρεια.

Τέλος ο κ.Ιωάννου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ.Καχριμάνη για την όλη στήριξη του στον Ν.Πρέβεζας.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου