Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιουλίου 24, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Χωρίς ναυαγοσώστη, κινδυνεύουν να μείνουν οι παραλίες του Δήμου Πρέβεζας


Η ευθυνοφοβία ορισμένων, ίσως να αποδειχθεί καταστροφική για τις παραλίες του Δήμου Πρέβεζας, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Ως γνωστόν, ναυαγοσώστες υπάρχουν, 1 στην Κυανή Ακτή, 4 στην παραλία Μονολιθίου, 5 στην παραλία Καναλίου, 1 στην Καστροσυκιά και 3 στην παραλία Βράχου, ενώ επίσης, βάση της νομοθεσίας, διατίθενται δύο θέσεις συντονιστών ναυαγοσωστών καθώς και ένας χειριστής σωστικού ταχύπλοου σκάφους με έναν ναυαγοσώστη. 

Σύμφωνα όμως με αποκλειστικές πληροφορίες του PrevezaBest, τέλος του μήνα Ιουνίου, θα έπρεπε να είχε πληρωθεί για τον Ιούνιο μήνα, ο υπεύθυνος, οποίος αναδείχθηκε έπειτα από διαγωνισμό, για την κάλυψη των θέσεων αυτών.

Έτσι, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο δεν πάρθηκε καμία απόφαση για την πληρωμή του υπεύθυνου της ναυαγοσωστικής κάλυψης του Δήμου και αυτό διότι δεν υπήρχε καμία παραλαβή εγγράφων, παρότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για τον Ιούνιο μήνα δεν υπήρχε καμία παράβαση από το Λιμεναρχείο και κανένας πνιγμός, συν ότι υπάρχει πιστοποιητικό καλής εκτέλεσης από τον Δήμο Πρέβεζας. 

Μάλιστα, η σχετική δαπάνη για την πληρωμή του υπεύθυνου της ναυαγοσωστικής κάλυψης του Δήμου Πρέβεζας, δεν συζητήθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, διότι η τριμελής επιτροπή του Δήμου, για άγνωστους λόγους, αρνήθηκε να παραλάβει τα σχετικά έγγραφα. 

Όπως ενημερωθήκαμε, οι άνθρωποι που καλύπτουν τις θέσεις και ο υπεύθυνος της ναυαγοσωστικής κάλυψης, διακρίνονται από υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού στο αντικείμενο τους, πλην όμως βρισκόμαστε τέλος Ιουλίου και δεν έχουν πληρωθεί ακόμη για τον Ιούνιο μήνα.

Ορατός είναι ο κίνδυνος, οι θέσεις των ναυαγοσωστών στις παραλίες του Δήμου Πρέβεζας, να μείνουν ακάλυπτες στην καρδιά της τουριστικής περιόδου...Κάτι που βεβαίως θα είναι ασυγχώρητο από ντόπιους και επισκέπτες, αν συμβεί αυτό που απευχόμαστε...

Οψόμεθα !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου