Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κανονικά τα έκτακτα περιστατικά της Παθολογικής, "Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερό δυνατό τρόπο"


Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης 17/7, ο Διοικητής του νοσοκομείου Πρέβεζας, Μίλτος Παππάς παρουσία και του νέου Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, (Διευθυντή Χειρουργικού τμήματος) κ.Επαμεινώνδα Λέκκα.

Σκοπός της ενημέρωσης αυτής, ήταν τα ζητήματα που ταλανίζουν το νευραλγικό πόστο του νοσοκομείου, αυτό της Παθολογικής κλινικής.
Εισαγωγικά ο Διοικητής κ.Παππάς μεταξύ άλλων, τόνισε πως η κατάσταση παραμένει δυστυχώς ως είχε,  άδειες ιατρών παραίτηση μιας γιατρού και αυτή την στιγμή σε καθημερινή βάση έχουμε έναν Παθολόγο συν έναν γιατρό ο οποίος καλύπτει κάποιες εφημερίες .
Η Παθολογική έκλεισε για τρεις μέρες του Ιούνιο ενώ κλειστεί θα παραμένει για τις επόμενες δέκα μέρες έως δηλαδή 27/7, όπου και θα επανέρθει ο κ.Μπαίλης και απο εκεί και πέρα ελπίζουμε κυλίσει ομαλά η λειτουργίας της κλινικής. Μάλιστα, μέσα στον μήνα που διανύουμε θα προκηρυχθεί θέση ιατρού παθολογικής Επιμελητή Α', έπειτα από διαβεβαίωση που είχα την περασμένη βδομάδα από το Υπουργείο Υγείας. Ενώ, από τις 17 Αυγούστου αναμένεται να γίνει μία ακόμη πρόσληψη επικουρικού ιατρού της παθολογικής, ανέφερε ο κ.Παππάς. 
Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο νέος διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, κ.Λέκκας, ο οποίος ως γνωστό είναι ένας επιστήμονας άριστα καταρτισμένος όπου τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του, με υψηλό το αίσθημα του καθήκοντος, βάζουν καθημερινά πλάτη τόσο για την όσο εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου Πρέβεζας, όσο και για την εξυπηρέτηση άλλων έκτακτων περιστατικών γειτονικών νοσοκομείων.
Έτσι, ο κ.Λέκκας, τόνισε πως "Μιλάμε για μεγάλο πρόβλημα,  δεν έχουμε παθολογική κλινική για κάποιες μέρες, αλλά το 85% των περιστατικών αντιμετωπίζονται, ασφαλώς, στο πλαίσιο αυτό συμβάλλουν και οι άλλες κλινικές του νοσοκομείου μας. 
Τα έκτακτα περιστατικά, εξυπηρετούνται κανονικά, τα υπόλοιπα γίνονται διακομιδές στα πλησιέστερα νοσοκομεία, όταν δεν τους κρατούμε στην κλινική βραχείας ανάρρωσης για 36 ώρες που μπορούμε και αυτά τα περιστατικά να αντιμετωπίσουμε. 
Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, το ξέραμε…συνέβησαν όμως διάφορα απρόοπτα, όπως η παραίτηση μιας γιατρού,  η μη παρουσία ενδιαφερόμενων επικουρικών ιατρών κ.α.
Μάλιστα, ο κ.Λέκκας, χαρακτήρισε "γερασμένο" το σύστημα υγείας και ανέφερε πως είμαστε σε φάση ανακατατάξεων.
Υπάρχει πρόβλημα αυτή τι στιγμή που μιλάμε για την παθολογική κλινική προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερό δυνατό τρόπο, ξεκαθάρισε ο κ. Λέκκας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου