Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουλίου 18, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Πλήθος κόσμου, στα αποκαλυπτήρια της Ακτίας Γοργόνας της Πρεβεζάνας !


Παρουσία πλήθους κόσμου, ντόπιων και επισκεπτών, το βράδυ της Τετάρτης 18/7, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της Ακτίας Γοργόνας της Πρεβεζάνας, του γλυπτού που πλέον κοσμεί την πλατεία στην παλιά προβλήτα των φεριμπότ η οποία έχει διαμορφωθεί σε έναν όμορφο χώρο.

Η εκδήλωση είχε έντονο Πρεβεζάνικο χαρακτήρα και περιελάμβανε σύντομους χαιρετισμούς από όλους όσοι συμμετείχαν στην υλοποίηση της ιδέας που ανήκει στον Πρεβεζάνο σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα που πραγματοποίησε και την τέταρτη κατά σειρά δωρεά στον Δήμο της Πρέβεζας. Συγκεκριμένα το παρόν έδωσαν  ο γνωστός αρχαιολόγος Πέτρος Θέμελης στον οποίο ανήκει το σχέδιο της γοργόνας, ο γλύπτης Ιωάννης Γκούζος (δημιουργός της Γοργόνας) , ο Λέανδρος Σπαρτιώτης που συνέβαλλε στη διαμόρφωση του χώρου, ο κατασκευαστής της πλατείας, πολιτικός μηχανικός Ανδρέας Αναστασόπουλος αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων. 


















Η εκδήλωση περιελάμβανε σύντομους χαιρετισμούς από τους συντελεστές της προσπάθειας, παραδοσιακή μουσική και χορευτικά αλλά και μελοποιημένο το ποίημα "Γοργόνα" του Ντίνου Δημόπουλου το οποίο έφερε στην "επιφάνεια" ο Πρεβεζάνος καθηγητής Ιωάννης Ρέντζος. 






Η γοργόνα ως Ακτία, έχει φυσικό ανθρώπινο μέγεθος, 1,70μ έως 1,80μ, συν το τελευταίο τμήμα της ουράς της και συνολικά μαζί με την βάση της θα φτάνει τα 2,80 μέτρα ύψος, 2,00 μέτρα μήκος και 1,40 μέτρα πλάτος και είναι φτιαγμένη από ελληνικό μάρμαρο. Εμφανίζεται με το αριστερό της χέρι να δείχνει τη νίκη, ενώ το δεξί της χέρι κρατά την πλώρη του πλοίου που ακολουθεί σε μικρότερη κλίμακα, συμπληρώνοντας έτσι τη σύνθεση και αναδεικνύοντας τη γοργόνα σε κεντρικό θέμα.





Τέλος, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες, ενώ η σπουδαία αυτή εκδήλωση, έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από τοπικά χορευτικά σχήματα. 




Μάλιστα, τη στιγμή των αποκαλυπτηρίων, πλοιάρια που βρίσκονταν πλησίον της εκδήλωσης, άναψαν βεγγαλικά, δίνοντας έτσι ξεχωριστό τόνο στην όμορφη αυτή βραδιά. 






















 Τέλος, στις Backstage θέσεις..οι συνήθεις ύποπτοι...











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου