Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιουλίου 31, 2018

Η ΔΕΥΑ Πρέβεζας για την ένταξη του έργου «ΥΔΡΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ – Β΄ΦΑΣΗ», στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι»



Υπεγράφη στις 27-7-2018 από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη η ένταξη του έργου «ΥΔΡΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ – Β΄ΦΑΣΗ», στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» , προϋπολογισμού 1,54 εκατ. ευρώ.


Το έργο πρόκειται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στις περιοχές Ασύρματος – Πνευματικός Φάρος – Νεοχώρι – Αγία Τριάδα – Άγιος Θωμάς, καθώς και να μειώσει το ενεργειακό κόστος λειτουργίας του συνολικού δικτύου ύδρευσης της Πρέβεζας.

Το πρόβλημα ταλαιπωρούσε τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών για  μια τριακονταετία παρόλο που τα τελευταία χρόνια με τη λειτουργία πιεστικού συγκροτήματος στη δεξαμενή  Νικόπολη έχει περιοριστεί αρκετά.

Με την αφορμή  αυτή θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες  μας για  όλες τις δράσεις της ΔΕΥΑΠ στον τομέα Ύδρευσης κατά τη τελευταία δεκαετία καθώς και τα σχέδια για το μέλλον.

1)  Αντικατάσταση των τελευταίων τμημάτων (6,5 χιλ.) αγωγών από αμίαντο
2) Κατασκευή του  έργου «ΥΔΡΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ – Α΄ ΦΑΣΗ» (Αντικατάσταση κύριων αγωγών ύδρευσης, μήκους 12 χιλ. προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ.
3) Τοποθέτηση πιεστικού συγκροτήματος στη δεξαμενή Νικόπολης.
4)Την τοποθέτηση αισθητήρων και τη λειτουργία ασύρματου δικτύου πληροφόρησης και τηλεειδοποίησης (παροχή, πίεση, χλώριο, στάθμη).
Η παραπάνω κατασκευή έγινε με τεχνογνωσία της επιχείρησης.
5) Υλοποίηση Σχεδίου  Ασφάλειας Νερού
Έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ στον άξονα προτεραιότητας «ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» του Ε.Π. «Ήπειρος»  που προβλέπει την εκπόνηση μελέτης για την υλοποίηση σχεδίου που θα στοχεύει στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την υιοθέτηση και εφαρμογή ορθών πρακτικών στο δίκτυο διανομής πόσιμου νερού (ελαχιστοποίηση παρουσίας ρυπαντών,σωστή επεξεργασία κ.λ.π.).
Η μελέτη μετά από διαγωνισμό εκπονείται από την εταιρεία  «ΝΑΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΑΕ»  
6) Τους προηγούμενης μήνες εντάχθηκε σε πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης το έργο «Αντικατάσταση υφισταμένων παλαιών υποδομών Ύδρευσης», που περιλαμβάνει τις περιοχές Βαθύ – Ναυτικές Σχολές καθώς και τη περιοχή Γήπεδο – Κυανή Ακτή – Παντοκράτορας, όπως επίσης και βελτίωση του Μηχανολογικού εξοπλισμού των δεξαμενών, προϋπολογισμού ενός (1)  εκατ. Ευρώ περίπου.

 Για τα επόμενα χρόνια αναμένουμε τη μελέτη που εκπονείται  και αναμένεται να παραδοθεί σύντομα  για την αντικατάσταση όλων των κύριων τροφοδοτικών αγωγών Ύδρευσης των ήδη υδρευομένων περιοχών από τις πηγές Αγ. Γεωργίου έως τους Νομούς  Πρέβεζας, Άρτας, Αιτ/νίας και Λευκάδας.
   
Το παραπάνω έργο είναι μέγιστης σημασίας για τη περιοχή μας είναι προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ περίπου και θα πρέπει να αποτελέσει η υλοποίησή του σοβαρή διεκδίκηση για τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών.

Τέλος θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους καταναλωτές μας, ότι όπως κάνουμε πάντα θα επαγρυπνούμε, έτσι ώστε το καλοκαίρι να περάσει με τα λιγότερα προβλήματα επάρκειας νερού.

   Ευχόμαστε σε όλους τους Δημότες μας  Καλό Καλοκαίρι.

    Από τη ΔΕΥΑΠ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου