Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Ιουλίου 14, 2018

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας στηρίζει την απεργία στον κλάδο του εμπορίου για την υπεράσπιση της Κυριακής αργίας



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

Στηρίζουμε την απεργία στο εμπόριο στις 15 Ιούλη.Συγκέντρωση 09.30π.μ. στο Φόρο.

Κυριακή αργία των εργατών!Όχι στα ωράρια των πολυεθνικών!

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας στηρίζει την απεργία στον κλάδο του εμπορίου για την υπεράσπιση της Κυριακής αργίας,καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζική μαχητική απάντηση στους σχεδιασμούς κυβέρνησης-εργοδοσίας.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο εμπόριο αλλά παράλληλα προετοιμάζει την κατάργησή της, σε όσους κλάδους συνδέονται με αυτόν και πολύ σύντομα θα ισχύει για τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους. Ότι ξεκίνησε από το εμπόριο (ωρομίσθιο, μερική απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου) εξαπλώθηκε με την ταχύτητα του ανέμου σε κάθε κλάδο.

Η σχεδιασμένη κατάργηση της Κυριακής αργίας συνοδεύεται με μεγάλες καθυστερήσεις στις καταβολές των μισθών, με απλήρωτες υπερωρίες και ρεπό που δε δίνονται, με αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας, με ολοένα και λιγότερους εργαζόμενους ιδιαίτερα σε μεγάλους εργασιακούς χώρους να βγάζουν πολλαπλάσια δουλειά, γεγονός που οδηγεί το τελευταίο διάστημα σε αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών.

Η Κυριακή αργία αποτελεί μια ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης (καθιερώθηκε το 1909 με μεγάλους αγώνες) και η κατάργηση της είναι μαχαιριά στην καρδιά των εργαζομένων καθώς χτυπάει και αποδιοργανώνει την κοινωνική, οικογενειακή και προσωπική ζωή τους.Η υπεράσπιση της, δεν είναι αγώνας που χάθηκε αλλά μάχη που βρίσκεται μπροστά μας. Είναι αγώνας που πρέπει να δοθεί συνολικά με βάση τις ανάγκες μας, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο ωράριο.

Δεν την παραδίνουμε στα αφεντικά!Δεν θα αφήσουμε τους επιχειρηματικούς ομίλους να την καταργήσουν!

Η Κυβέρνηση, μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα, τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚ Πρέβεζας, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, μαζί με τον ΣΕΒ και τα άλλα αστικά επιτελεία, επιστρατεύουν ξανά την προκλητική τους προπαγάνδα περι ‘’δίκαιης  ανάπτυξης’’, προσπαθούν  μέσω υποσχέσεων για επενδύσεις και αναπτυξιακά προγράμματα, να παραπλανήσουν  το λαό και να κρύψουν την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά όλοι μας. Πάνω στις δικές μας ζωές και στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας χτίζεται η ανάπτυξή τους!

Οι νόμοι είναι δικοί τους, αν δεν αντισταθούμε σήμερα κιόλας, η δουλειά 7 μέρες την εβδομάδα θα γίνει πραγματικότητα.

Δεν θα περάσει η τρομοκρατία,θα μας βρούν απέναντί τους!

Καλούμε  όλα τα μέλη μας, όλους τους εργαζόμενους να μην συμβιβαστούν, να μην απογοητευτούν, αλλά να οργανώσουν τον αγώνα τους και να δώσουν μαχητική απάντηση σ’ όλα αυτά.  Καλούμε τους συναδέλφους στον κλάδο να έρθουν στο σωματείο και όλοι μαζί να δυναμώσουμε τις εστίες αγώνα σε όλους τους χώρους δουλειάς. Να δυναμώσει η αγωνιστική στάση απέναντι σε αποφάσεις της εργοδοσίας που τους καλούν να εργάζονται Κυριακές. Να μην ξεγελαστούν από πρόσκαιρες αποφάσεις επιχειρηματικών ομίλων που για λόγους ανταγωνισμού επιλέγουν αυτήν την περίοδο να μην προχωρούν σε άνοιγμα των καταστημάτων τους, τις Κυριακές. Μόνο οργανωμένοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο μπορούμε να βάλουμε φρένο σ΄ όλα αυτά.

Να οργανώσουμε την πάλη μας με τα δικά μας αιτήματα,κάτω από τη δική μας σημαία!Αυτή της υπεράσπισης της ζωής και των κατακτήσεων μας!
Διεκδικούμε:

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους.

Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!

Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Φώτο αρχείου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου