Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Αυγούστου 19, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Πολιτικές συναντήσεις στο 11ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στα Χειμαδιά


Για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πρεβέζηςη Περιφερειακή Ενότητας Πρέβεζας και ο Δήμος Πρέβεζας διοργάνωσαν το βράδυ του Σαββάτου 18/8, το 11ο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων της Ηπείρου στα «χειμαδιά».

Μια εκδήλωση που πλέον έχει γίνει θεσμός στην περιοχή μας. Η Σαρακατσάνικη Στάνη στα «Χειμαδιά», αποτελεί ένα ξεχωριστό υπαίθριο μουσειακό χώρο, πολύ κοντά στην Πρέβεζα, που δίνει τη δυνατότητα σε ντόπιους και επισκέπτες την ημέρα του ανταμώματος, να περιηγηθούν, να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο ζωής, τα ήθη και έθιμα των Σαρακατσαναίων και να γλεντήσουν με τους γνώριμους, πλέον,ρυθμούς της σαρακατσάνικης μουσικής παράδοσης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το καλωσόρισμα του κοινού από τους διοργανωτές. Ακολούθησε η παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πρέβεζας και του φιλοξενούμενου Συλλόγου Σαρακατσαναίων της Θεσπρωτίας.






Στην είσοδο φιλοξενήθηκε, όπως κάθε χρόνο η έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου της Αδελφότητας των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου. 






Μία πλούσια βραδιά πλαισιωμένη από ποικίλες εκδηλώσεις, καλό φαγητό και ποτό και κυρίως γεμάτη από παραδοσιακούς σαρακατσάνικους ήχους.

Έτσι λοιπόν, η σπουδαία αυτή εκδήλωση έγινε αφορμή για πολιτικές συναντήσεις όπου δημιουργήθηκαν διάφορα πολιτικά πηγαδάκια.

Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν οι Βουλευτές του Νομού, κ.κ.Μπάρκας, Γιαννάκης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ.Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας, κ.Μπαίλης, ο πρώην Βουλευτής κ.Τσουμάνης,  οι Αντιδήμαρχοι Πρέβεζας, κ.κ.Γιαννουλάτος, Ματέρης και Σαραμπασίνας, ο Αντιδήμαρχος Λούρου, κ.Κακιούζης, ο Αντιδήμαρχος Πάργας, κ.Πασχοδήμας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ.Καψάλης, το μέλος της Π.Ε. της ΝΔ, κ.Κυριάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας  Ηπείρου, κ.Βασιλάκης, ο επικεφαλής της ΑΣΥΠ, κ.Παππάς, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, κ.Νίτσας, ο Υπεύθυνος – Συντονιστής Δράσης της Γραμματείας Επιστημονικών Φορέων  για τον Ν.Πρεβέζης της ΝΔ, Gianluca Ματσιρας κ.α.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου