Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Αυγούστου 06, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στέργιος Γιαννάκης "Η χώρα το 2014 έδειχνε να σταθεροποιείται, οι εκλογές έπρεπε να γίνουν "χθες"...


Στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" που παρουσιάζει ο Χρήστος Ανεμοζάλης, κάθε Δευτέρα μέσα από το ραδιόφωνο του Prisma 91,6 μίλησε ο Βουλευτής ΝΔ, Ν.Πρέβεζας, κ.Στέργιος Γιαννάκης. 

Στην αρχή της συνομιλίας, ο κ.Γιαννακής ερωτηθείς, κατέθεσε το πολιτικό του σχόλιο για τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής, αφού προηγουμένως, εξέφρασε την οδύνη του για τους νεκρούς αλλά και τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς των θυμάτων, μεταξύ άλλων χαρακτήρισε φαρσοκωμωδία την ενημερώσει του Πρωθυπουργού ανήμερα της φωτιάς από τους Υπουργούς και τους άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, "δεν ήταν τίποτα άλλο από μια κακοστημένη παράσταση στην οποία απέκρυψαν το μέγεθος της καταστροφής και την ύπαρξη νεκρών, τόνισε ο τοπικός Βουλευτής της Ν.Δ. 

Στην συνέχεια, την συνομιλία απασχόλησαν τοπικά κυρίως ζητήματα, όπως αυτό για το νοσοκομείο της Πρέβεζας καθώς και για Κ.Υ. Πάργας, Καναλακίου, όπου ο κ.Γιαννάκη, ανέφερε: Στα τρεισήμισι χρόνια που είμαι βουλευτής, έχουν γίνει αλλεπάλληλες ερωτήσεις, επίκαιρες ερωτήσεις, επισκέψεις στον Υπουργό και στον Αναπληρωτή Υπουργό, και όσες αναφορές έγιναν, αυτές ήταν αόριστες το ίδιο και για τα Κ.Υ. Πάργας, και Φιλιππιάδας.  Εκ του αποτελέσματος, ολες οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις, δίνονται μόνο και και μόνο για να κερδίσουν χρόνο, και για να μην ενταθούν οι κοινωνικές διαμαρτυρίες. Έχω βάλει ένα στοίχημα, με κυβέρνηση την Ν.Δ. και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το πρώτο που θα κοιτάξω στον Νομό μου θα είναι να γίνει το νοσοκομείο, ένα νοσοκομείο, το οποίο θα λειτουργεί για τους κατοίκους του Νομού μας αλλά και για τον τουρισμό, διότι για να υπάρξει ανάπτυξη, είναι να υπάρχει ένα υγιές και καλό νοσοκομείο.


Σχετικά με την μη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνιο οδό, ο κ.Γιαννάκης, τόνισε πως υποσχέσεις, και ελπίζω να μην μείνουν μόνο υποσχέσεις είναι ότι σε πρώτη φάση θα γίνει το τμήμα καμπής - γέφυρα καλογήρου. Η μελέτη τύπου κλειστού δρόμου, την έχουν αλλάξει σε ανοιχτού τύπου, αυτό σημαίνει πως θα υπάρχουν μόνο κόμβοι, και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε πολλά τροχαία ατυχήματα.  


Ερωτηθείς ο κ.Γιαννάκης,  πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν τη δεδομένη στιγμή, κυβερνών κόμμα ήταν η ΝΔ, ο κ.Γιαννάκης τόνισε πως προτού αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας οι Σύριζα - ΑΝΕΛ, έδειχνε πως η χώρα είχε αρχίσει να σταθεροποιείται και είχε δημιουργηθεί ένα αίσθημα ασφάλειας. Η Ελλάδα, θα είχε βγει από τα μνημόνια. 


Αναφορικά με την συγκέντρωση που είχε γίνει τον Μάιο στο Margarona Royal, ο κ.Γιαννάκης, μεταξύ άλλων ανέφερε, πως ήταν μια άνευ προηγουμένου πολιτική συγκέντρωση, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που παρευρέθηκε στην ομιλία μου κάτι που με συγκίνησε ιδιαιτέρως. Δεσμεύομαι όμως, πως ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις, θα επαναληφθεί μια παρόμοια εκδήλωση. Αυτό όμως που εισπράττω από την επαφή μου από τον κόσμο, είναι η βεβαιότητα πως, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, η ΝΔ στον νομό μας θα είναι πρώτη και με διαφορά από το δεύτερο κόμμα. 

Όσον αφορά τις εκλογές σε αυτοδιοικητικό και σε κεντρικό επίπεδο, ο κ.Γιαννάκης για τις αυτοδιοικητικές τόνισε πως υπάρχουν αρκετά άξια στελέχη τα οποία έχουν εκφράσει την επιθυμία να ηγηθούν των ψηφοδελτίων. Το θέμα είναι να υπάρξει η καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση που θα είναι ωφέλιμη για τους δήμους και τον νομό μας και αυτό δεν είναι υπόθεση κομμάτων, αλλά τοπικών κοινωνιών. Και αν πιστεύουμε πως υπάρχει ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση, είναι ευκαιρία να το κάνουμε πράξη. Όσον αφορά το θέμα των βουλευτικών εκλογών στα ψηφοδέλτια, δεν έχει ανακοινωθεί καμία υποψηφιότητα, και αυτό το οποίο θα πρέπει να διακατέχει όλους, να υπάρξει πολιτικός πολιτισμός, ενώ στο ερώτημα για το πότε προσδιορίζονται οι εκλογές, ο κ.Γιαννάκης απάντησε πως οι εκλογές έπρεπε να γίνουν "χθες"...

Τέλος, ο κ.Γιαννάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει τον θαυμασμό του προς το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας αλλά και για τους εθελοντές που με κίνδυνο της ζωής τους δίνουν μάχη να προστατεύσουν τους συνανθρώπους μας. Όπως επίσης, να συγχαρώ τον κόσμο από τον Νομό μας που προσφέρθηκαν να παράσχουν βοήθεια στους πληγέντες της Αττικής. 


Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου