Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Αυγούστου 08, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σταφύλι, πόσο πρέπει να τρώμε ; Γιατί δεν χρειάζεται να το αποφεύγουμε ; το νέο άρθρο της Διαιτολόγου - Διατροφολόγου Ανδρονίκης Πάντα



Ένας από τους πολλούς διατροφικούς μύθους είναι και εκείνος που λέει ότι: ¨ Το σταφύλι παχαίνει για αυτό και δεν πρέπει να το καταναλώνουμε.¨ μια λάθος αντίληψη που στερεί από πολλούς αυτό το θεσπέσιο φρούτο.


Το σταφύλι, όπως και κάθε φρούτο, μπορεί να μας παχύνει μόνο αν το καταναλώσουμε σε αλόγιστες ποσότητες. Ο μύθος αυτός βασίζεται στο γεγονός ότι συγκρινόμενο με ένα μήλο για παράδειγμα μας προσφέρει ανά 100γρ, 20 μόλις θερμίδες παραπάνω. Ποιος ο λόγος λοιπόν να το αποφύγουμε;;; Ας μάθουμε τι μας προσφέρει και γιατί θα πρέπει να το βάλουμε στην διατροφή μας.
Τα σταφύλια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, κάλιο, φυλλικό οξύ  καθώς και βιταμίνη Α, με αρκετά αντιοξειδωτικά.

Πλούσια σε φλαβονοειδή, λουτείνη και ζεοξανθίνη, αντιοξειδωτικές ουσίες που δρουν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, έχουν αντιγηραντική δράση ενώ ταυτόχρονα ασκούν προστασία σε διάφορες μορφές καρκίνου. Ταυτόχρονα τα φλαβονοειδή ιδιαίτερα στα κόκκινα σταφύλια προστατεύουν από την αθηροσκλήρωση, με αποτέλεσμα να λειτουργούν προστατευτικά στα καρδιαγγειακά. Μην ξεχνάμε ότι λόγω της ποσότητας καλίου που περιέχουν βοηθούν εξαιρετικά την μείωση της αρτηριακής πίεσης.  

Επίσης τα αντιοξειδωτικά και η βιταμίνη Α βοηθούν εξαιρετικά στην όραση.

Οπότε ακολουθείστε την μερίδα  περίπου 15 ρώγες σταφύλι και εμπλουτίστε την φρουτοσαλάτα σας, τελικά δεν παχαίνει… ομορφαίνει!!!

ΠΑΝΤΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-  ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου