Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Αυγούστου 13, 2018

Π.Ε. Πρέβεζας: Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την λήψη πρόσθετων μέτρων ενίσχυσης του μηχανισμού πυρόσβεσης


Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 13/8/2018 ύστερα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, κ. Στράτου Ιωάννου προκειμένου να ληφθούν πρόσθετα μέτρα ενίσχυσης του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, ιδιαιτέρως όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι (3) και (4) σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδεται καθημερινά από τηνν Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.


Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Π. Βασιλάκης, οι Αντιδήμαρχοι Δ. Πρέβεζας κ. Π. Σαραμπασίνας και κ. Κ. Ματέρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δ. Κωνής ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου, οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πρέβεζας και Φιλιππιάδας, ο εκπρόσωπος της Π.Υ. Πάργας, Εκπρόσωπος της 131 ΣΜ, ο Διευθυντής της Αστυνομίας Πρέβεζας, ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Πρέβεζας, ο Δ/της Β΄ Λ/Τ Πάργας, ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας κ. Α. Σεϊτανιώτης, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Πρέβεζας, ο Αν. Πρ. ΕΦΑ Πρέβεζας, ο Πρόεδρος της Λ.Ε.Κ, ο Πρ/νος της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Πρέβεζας και εκπρόσωποι της Δ/νσης Τεχνικών Έργων και Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Πρέβεζας, ο Πρ/νος της Δ/νσης Περιβάλλοντος Δ. Πρέβεζας, ο εκπρόσωπος του Δ. Πάργας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λούτσας, η Υπεύθυνη των Κατασκηνώσεων ΤΥΠΕΤ και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.




Επιβεβαιώθηκε η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αποφασίστηκε η λήψη μέτρων αυξημένης επιτήρησης σε δάση και δασικές εκτάσεις, η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση, δρυμούς, ευπαθείς περιοχές καθώς επίσης και η μέγιστη ετοιμότητα του προσωπικού Περιφέρειας και Δήμων για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, καθώς και την ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με μηχανήματα έργου και υδροφόρες.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και τη δρομολόγηση επιπλέον μέτρων ετοιμότητας ώστε να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση οποιουδήποτε συμβάντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου