Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Αυγούστου 08, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Πρωταγωνιστούν στην ανάρτηση", Νίκος Καράμπελας, Νίκος Γιαννούλης, Βασίλης Ιωάννου και ο "Υποψήφιος" του Σύριζα !



Αν και είμαστε στα μέσα του Αυγούστου, εποχή που οι πολίτες προσπαθούν να αποφύγουν τις ζέστες απολαμβάνοντας τις όμορφες παραλίες μας, τα σενάρια για τις επερχόμενες εκλογές στο Δήμο Πρέβεζας καθημερινά δίνουν και παίρνουν .


Ίσως είναι από τις λίγες φορές που "τα μπάνια του λαού", δεν είναι ικανά να σταματήσουν την έντονη φημολογία και την ονοματολογία για τους φερόμενους ως διεκδικητές του Δημαρχείου Πρέβεζας ;

Καθ'  ένας από μας,  ανάλογα με το στέκι  και τις επαφές που έχει, εισπράττει και τα δικά του μηνύματα, συλλέγει και τις δικές του πληροφορίες.

Δική μας δουλειά είναι κάθε  πληροφορία που έχουμε, να  προσπαθήσουμε να τη διασταυρώσουμε, όταν και εφόσον μας βοηθάνε και οι ενδιαφερόμενοι και να ενημερώνουμε την κοινή γνώμη, κρατώντας βέβαια κάθε φορά και τις ανάλογες επιφυλάξεις.

Αυτό κάναμε και κάνουμε όλο αυτό το διάστημα, αυτό θα κάνουμε και στο μέλλον.

Και βέβαια είμαστε πάντα ανοιχτοί σε επιβεβαιώσεις ή και διαψεύσεις, σε ότι δημοσιεύουμε, γιατί δεν υπηρετούμε σκοπιμότητες ούτε έχουμε στόχο την παραπληροφόρηση των αναγνωστών μας.

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

1) ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ - ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ
Αφορμή για τη συγκεκριμένη σεναριολογία, στάθηκε ένα τελευταίο άρθρο του πρώην Δημάρχου Πρέβεζας (Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Γιαννούλης ήταν 3 θητείες Δήμαρχος της πόλης από το 1982 μέχρι το 1994), στο οποίο κατέθετε τις απόψεις του για τα στρατόπεδα της πόλης  και τις αντιρρήσεις του για τον τρόπο που έχει επιλέξει η Δημοτική αρχή να "αξιοποιήσει".

Αμέσως φούντωσαν τα σενάρια που ήθελαν τον κ. Γιαννούλη, αν και διαμένει εδώ και χρόνια μόνιμα στην Αθήνα, να είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος (θυμίζουμε ότι έχει επιχειρήσει και κατά το παρελθόν να επανακάμψει στην Αυτοδιοίκηση, είτε ως Νομάρχης, είτε ως Δήμαρχος, με πολύ αρνητικά για τον ίδιο αποτελέσματα).

Αυτό κράτησε μερικές μέρες, γιατί αμέσως μετά,  νέο σενάριο κυκλοφόρησε στην πόλη που αφορούσε  και πάλι τον κ. Γιαννούλη,  αυτή η φορά όχι  ως Υποψηφίου Δημάρχου, αλλά ως τον άνθρωπο που προσπαθεί να πείσει τον επιχειρηματία κ. Νίκο Καράμπελα να ηγηθεί ενός υπερκομματικού σχήματος που θα διεκδικήσει το Δήμο Πρέβεζας.

Αυτή η φήμη  θέλουμε να σας  πούμε ότι έκανε πολύ σύντομα το γύρο της πόλης δημιουργώντας ανάμικτα συναισθήματα και προκάλεσε όπως ήταν φυσικό πλήθος ερωτηματικών.

Καταγράφουμε τα σημαντικότερα, χωρίς σχολιασμό:

1.Πόσο  βάση έχει το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Νίκου Καράμπελα ;
2.Τι κοινό μπορούν να έχουν ένα ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ, με έναν ικανότατο επιχειρηματία που πολιτικά "κινείται" στο χώρο της ΝΔ;
3. Υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  και της ΝΔ, όπως κυκλοφορεί, που επικροτούν ή και συμμετέχουν σ'αυτή την πρωτοβουλία;
4. Τα αντίστοιχα κόμματα έχουν γνώση των σχετικών διεργασιών ;
Επαναλαμβάνουμε, αν έχουν βάση οι φήμες, νομίζουμε ότι απαιτούνται συγκεκριμένες απαντήσεις  οι οποίες και είναι από εμάς ευπρόσδεκτες.

2) ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, πρώην Νομάρχης
Το όνομα του πρώην Νομάρχη, κυκλοφορεί εδώ και αρκετό διάστημα, ως ένα από τα  φαβορί για το Δήμο.

Ο ίδιος άλλωστε είχε φροντίσει εδώ και πολλούς μήνες με δηλώσεις, συνεντεύξεις ή και αναρτήσεις στους προσωπικούς του λογαριασμούς να κρατά ανοιχτό το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του. 

Μετά την ψήφιση του "Κλεισθένη", κάποιοι αντίπαλοί του τον ήθελαν να κάνει δεύτερες σκέψεις και να προσανατολίζεται και πάλι προς την κεντρική πολιτική σκηνή.

Όμως το ότι το όνομά του δεν καταγράφηκε καν στη λίστα των υποψηφίων Βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, αυτό και μόνο έδωσε  απάντηση στη σχετική φημολογία. 

Είναι αλήθεια ότι τον κ. Ιωάννου , το τελευταίο διάστημα δεν τον έχουμε δει να κάνει  εμφανίσεις σε εκδηλώσεις και πανηγύρια, όπως κάνουν άλλοι υποψήφιοι πχ οι κ. Μπαίλης και Παππάς,
και αυτό για πολλούς ίσως  κάτι να  σημαίνει.

Υπάρχουν όμως και άτομα στην πόλη οι οποίοι ισχυρίζονται ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του και μάλιστα μας διαβεβαιώνουν, ότι ο πρώην Νομάρχης έχει πυκνώσει τις επαφές και τις συναντήσεις και ήδη από το Σεπτέμβριο αυτό θα γίνει πιο ορατό .

Δικιά μας πρόβλεψη για να μη πούμε και βεβαιότητα είναι ότι ο Βασίλης Ιωάννου θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας και αυτό που παραμένει ως εκκρεμότητα είναι πότε ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα αποφασίσουν να το δηλώσουν επίσημα.

3)ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ
Εδώ όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά.
Αυτό που ξέρουμε με σχετική βεβαιότητα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τέλος του μήνα, αρχές του άλλου θα συζητήσει σε κεντρικό επίπεδο το θέμα των Αυτοδιοικητικών εκλογών και θα καθορισθεί και η στρατηγική του κόμματος.
Αυτό όμως δεν εμποδίζει τα τοπικά στελέχη να παίρνουν διάφορες πρωτοβουλίες και να ρίχνουν "στην πολιτική πιάτσα" διάφορα ονόματα.

Αυτό που κουβεντιάζεται τελευταία είναι ότι ο Συντονιστής του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ , ο κ. Παπαδήμος, έχει προσεγγίσει διάφορα αυτοδιοικητικά στελέχη, προερχόμενα κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και τους έχει προτείνει να ηγηθούν του ψηφοδελτίου αλλά εισέπραξε αρνήσεις.

Είναι επίσης θέμα συζήτησης στην πόλη ότι υπάρχει μεγάλη  δυστοκία στην εύρεση ικανού στελέχους από το εσωτερικό του κόμματος που θα θέσει υποψηφιότητα Δημάρχου.

Ήδη πχ ο Σπύρος  Βελέντζας έχει αποκλείσει κάθε σκέψη να πάει προς το Δήμο.
Υπάρχουν βέβαια και οι φήμες για 2 γιατρούς , που και αυτοί προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ο ένας με προϋπηρεσία  στην Αυτοδιοίκηση στην Πρέβεζα και ο άλλος προερχόμενος από Αθήνα, οι οποίοι θα συζητούσαν ενδεχόμενη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ όμως υπάρχουν και για τους δύο σοβαρές ενστάσεις από τοπικά κομματικά στελέχη του χώρου.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι για όλα τα παραπάνω σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις και σε κάθε περίπτωση ας γιορτάσουμε με το καλό τον Δεκαπενταύγουστο και εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου