Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Αυγούστου 20, 2018

Δήμος Ζηρού: Υδροδοτείται ο οικισμός Βούλιστας Παναγιάς, ο οποίος παρέμενε άνυδρος μέχρι σήμερα



Πραγματοποιήθηκε σήμερα η αποδοχή της χρηματοδότησης για την κατασκευή και λειτουργία ολοκληρωμένου δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Βούλιστα της Τ.Κ. Παναγιάς, ύψους περίπου 400.000 ευρώ και άμεσα θα προχωρήσει η δημοπράτησή του.


Ειδικότερα το έργο αφορά στην υδροδότηση του οικισμού Βούλιστας της Τοπικής Κοινότητας Παναγιάς, του μοναδικού οικισμού του Δήμου μας που παρέμενε άνυδρος μέχρι σήμερα. Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών και έχει τίτλο: «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση στο Δήμο Ζηρού». Στο ίδιο έργο περιλαμβάνονται επίσης η αντικατάσταση και ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Παπαδατών, καθώς και η ύδρευση της Τοπικής Κοινότητας Πέτρας.

Σε σχετική δήλωση ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής Νικόλαος, αναφέρει: “Όπως έχω  ξαναπεί από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου Ζηρού καταγράψαμε και ιεραρχήσαμε τις ανάγκες. Η μη υδροδότηση του οικισμού Βούλιστα της Τοπικής Κοινότητας Παναγιάς ήταν ένα 'μελανό' σημείο για τον Δήμο μας και βέβαια ένα σοβαρότατο πρόβλημα για τους κατοίκους.

Αμέσως προχωρήσαμε στην εκπόνηση μελέτης και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το έργο θα δημοπρατηθεί άμεσα και θα προχωρήσει η κατασκευή του. Έτσι ένα πάγιο και απόλυτα δικαιολογημένο αίτημα των συνδημοτών του συγκεκριμένου οικισμού βρίσκει επιτέλους τη λύση του”.  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου