Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Σ.Γιαννάκη κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο



Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης κ. Στέργιος Γιαννάκης, στα πλαίσια της μηνιαίας ενημέρωσής του προς τους πολίτες για τη δραστηριότητά του στο Κοινοβούλιο, σας γνωστοποιεί: Α) Ερωτήσεις  και Β) Αναφορές που κατέθεσε κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2018.


Συγκεκριμένα:
Α) ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
1.     Την με αρ. πρωτ. 45/17-07-2018 προς α) Τον Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας κ. Πάνο Καμμένο και β) Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, με θέμα: «Ισοδύναμα είκοσι οκτώ (28) εκατομμυρίων ευρώ για την εξάμηνη παράταση χαμηλού ΦΠΑ σε 5 νησιά». Συγκεκριμένα ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί αν ισχύει ότι στο πρόσφατο Eurogroup της 12ης Ιουλίου 2018, προκειμένου οι «θεσμοί» να συμφωνήσουν στην παράταση κατά έξι μήνες του χαμηλού ΦΠΑ σε 5 νησιά του Αιγαίου, κατατέθηκε από τον κ. Τσακαλώτο έγγραφο – πρόταση ισοδύναμου με περικοπές 28 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Εθνικής ΄Αμυνας και για  συγκεκριμένους κωδικούς,  ως ακολούθως: 5 εκ. ευρώ δαπάνες για ΝΑΤΟ, 4 εκ. ευρώ για συντήρηση αεροσκαφών και άλλου εξοπλισμού, 5 εκ. ευρώ από την υγειονομική περίθαλψη εργαζομένων με δημόσια ασφάλιση, 2 εκ. ευρώ για προμήθεια φαρμακευτικού υλικού, 2 εκ. ευρώ από πληρωμές για δαπάνες ταξιδιών του προσωπικού και 10 εκ. ευρώ από υποχρεώσεις σε άλλα προγράμματα εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων.
2.     Την με αρ. πρωτ. 217/20-07-2018 προς: α) Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη, β) Τον Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας κ. Π. Καμμένο και γ) Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Π. Κουρουμπλή, με θέμα: «Εκλογικό Δικαίωμα για τα μέλη των οικογενειών Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών». Συγκεκριμένα αναφέρεται στο πάγιο αίτημα των μελών των οικογενειών όσων υπηρετούν στις ΄Ενοπλες Δυνάμεις, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική και στο Λιμενικό να ασκούν τα εκλογικά δικαιώματά τους στον τόπο υπηρέτησης των συζύγων.

Β) ΑΝΑΦΟΡΕΣ:
1.     Την με αρ. πρωτ. 162/30-08-2018 προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη, με αφορμή επιστολή της ΄Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου (Ε.Υ.Π.Σ.Π.Η), με την οποία διαμαρτύρονται για την αποδυνάμωση των Πυροσβεστικών Δυνάμεων της Ηπείρου, οι οποίες καλούνται να συνδράμουν τόσο με οχήματα όσο και με πληρώματα στην προληπτική πυρασφάλεια άλλων περιοχών και κυρίως της Αττικής και της Πελοποννήσου.

Από το Γραφείο Τύπου                                                             
του Βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης
κ. Στέργιου Γιαννάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου