Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2018

Υπεγράφη η Σύμβαση για την Αναστήλωση της ιστορικής Γέφυρας Πλάκας


Ιδιαίτερα σημαντική η αποψινή μέρα για το έργο  «Στερέωση, Αποκατάσταση, Αναστήλωση, Ανάδειξη Γέφυρας Αράχθου στην Πλάκα»,


αφού έγινε παρουσία τριών Υπουργών της Κυβέρνησης, Υποδομών κ.Σπίρτζη, του Γ.Γ. του Υπουργείου, κ.Δέδε, της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ.Γεροβασίλη, της Υπουργού Πολιτισμού κας Ζορμπά της πρώην Υπουργού Πολιτισμού, κας Κονιόρδου καθώς και των Βουλευτών του Σύριζα, κ.κ.Στέφου, Τσίρκα υπογράφτηκε η σύμβαση και η εγκατάσταση του αναδόχου του ανωτέρω έργου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα σε χώρο ξενοδοχείου στην Πλάκα. 

Με την υπογραφή της σύμβασης και την εγκατάσταση του αναδόχου ξεκινούν οι εργασίες της Β’ φάσης των εργασιών στη Γέφυρα της Πλάκας, που είναι οι αναστηλωτικές.

Κατά την πρώτη φάση του έργου, οι εμπλεκόμενοι φορείς εκτέλεσαν εργασίες αποκατάστασης του ανατολικού μεσόβαθρου, μαζί με το αντίστοιχο ενσωματωμένο τμήμα του κεντρικού τόξου.

Προχώρησαν στην αποκατάσταση της ανατολικής καμάρας και στην ένωση με το σωζόμενο μικρό τμήμα του ανατολικού ακρόβαθρου.


Επίσης, έγινε επισκευή και ενίσχυση των σωζόμενων τμημάτων δυτικού μεσόβαθρου, δυτικής καμάρας, δυτικού ακρόβαθρου.

Εργασίες που εκτελέστηκαν και μέσα στο νερό υπό αντίξοες συνθήκες ή ακόμη και με τους μηχανικούς να κρέμονται σε αρκετά μεγάλο ύψος από τα βάθρα και κάθε τους κίνηση να γίνεται με μεγάλη προσοχή.

Ένα πάγιο αίτημα ολόκληρης της Ηπείρου, γίνεται πραγματικότητα !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου