Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 16, 2018

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών, πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα


Ενημερωτική δράση για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 15 Σεπτεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας (πρώην ΟΑΣΗ), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών.


Όσοι παρευρέθησαν είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τη Δωρεά Μυελού των Οστών και να εγγραφούν ως εθελοντές δότες, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα σε όλους, πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο ένας άνθρωπος για τη ζωή του άλλου ανθρώπου.

Κάθε χρόνο στη χώρας μας περίπου 5 χιλιάδες χιλιάδες άνθρωποι εκδηλώνουν κάποια μορφή καρκίνου στο αίμα. Η Λευχαιμία είναι ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στη παιδική ηλικία. Μοναδική ελπίδα για αυτούς τους ανθρώπους, αποτελεί η εύρεση ενός συμβατού εθελοντή δότη που θα τους χαρίσει ζωή. Μόνο 3 στους 10 ασθενείς θα βρουν συμβατό δότη στην οικογένεια τους. 

Την ίδια στιγμή περισσότεροι από 32 εκατομμύρια εθελοντές δότες μυελού των οστών παγκοσμίως και 30 χιλιάδες στη χώρα μας, δηλώνουν διατεθειμένοι να βοηθήσουν το συνάνθρωπο τους, ώστε μια μέρα να γίνει η λευχαιμία παρελθόν!

Η συνεργάτης του «Χάρισε Ζωή» στην Πρέβεζα ψυχολόγος και εγκληματολόγος κ. Αικατερίνη Κοκκινίδου, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και μίλησε για την σπουδαιότητα της Εθελοντικής Δωρεάς Μυελού των Οστών, ενώ αναφέρθηκε και στους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να γίνει Εθελοντής Δότης.

Στόχος του «Χάρισε Ζωή» σύμφωνα με την κ. Κοκκινίδου είναι η ενημέρωση, προσέλκυση και ένταξη εθελοντών δοτών μυελού των οστών ώστε, να αυξηθεί το εθνικό μητρώο δοτών από 30 χιλιάδες που είναι σήμερα, σε 200 χιλιάδες δότες.Στη χώρα μας συνολικά έως τώρα έχουν βρεθεί 58 άνθρωποι που ήταν συμβατοί δότες και μπόρεσαν να χαρίσουν ζωή σε συνανθρώπους μας που έπασχαν από κάποια μορφή καρκίνου του αίματος. Από αυτούς οι περισσότεροι, 20 τον αριθμό βρέθηκαν στην Μακεδονία, οι 14 στη Πελοπόννησο, οι 9 στην Αττική, από 4 σε Θεσσαλία, Στερεά, Κρήτη και νησιά του Αιγαίου, ενώ οι λιγότεροι 3 στην Ήπειρο.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική και τραγούδι από τους Ντίνο Γιαννακό και Ντάνο Μηνιάδη.


Τέλος, στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευθύνης, Επίσημος Χορηγός ήταν το κατάστημα Onirome - έπιπλα Κίτσος, η διεύθυνση του οποίου στηρίζει κάθε προσπάθεια που κάνει τον κόσμο μας καλύτερο !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου