Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Mε το "1ο Φεστιβάλ του Οκταβιανού Αυγούστου" έπεσε η αυλαία στα "Εν Νικοπόλει Άκτια"



Με ομιλία που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό "Αρωγός" και το Δήμο Πρέβεζας το βράδυ της Κυριακής στον πεζόδρομο των Δικαστηρίων ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα "Εν Νικοπόλει Ακτια".
"Το Ιστορικό πλαίσιο και η σημασία της ναυμαχίας του Ακτίου" ήταν το θέμα που ανέπτυξαν οι ομιλητές Ιωάννης Τζαμτζής καθηγητής Ρωμαϊκής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Αθανάσιος Μουστάκης Αρχαιολόγος και Γεώργιος Λαμπρακούλης Διδάκτωρ Αρχαίας Ιστορίας υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα του ιστορικού αυτού γεγονότος και τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν για την περιοχή από την ανάδειξή του.



Εξάλλου η εκδήλωση συνολικά ήταν ενταγμένη στο "1ο Φεστιβάλ του Οκταβιανού Αυγούστου" ενώ κατά τη διάρκειά της έγινε προβολή ντοκιμαντέρ σχετικό με τη Ναυμαχία του Ακτίου (η οποία πραγματοποιήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου το 31 π.Χ)μεταξύ του Οκταβιανού Αυγούστου και των Αντωνίου και Κλεοπάτρας. Πριν την έναρξη των ομιλιών παιδιά συμμετείχαν στην δράση "Το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού του Οκταβιανού Αυγούστου" ενώ οι διοργανωτές επιδίωξαν με αυτό τον τρόπο να "μυήσουν" τις νεώτερες ηλικίες στο πλούσιο ιστορικό παρελθόν της Πρέβεζας.

Η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας Ελευθερία Αγγέλη στον χαιρετισμό της τόνισε την σπουδαιότητα της ανάδειξης του θεσμού των Ακτίων τα οποία καθιερώθηκαν από τον Οκταβιανό Αύγουστο σε ανάμνηση της νίκης του στη Ναυμαχία του Ακτίου. "Ο Δήμος γίνεται αρωγός στον "ΑΡΩΓΟ" εντάσσοντας την αποψινή εκδήλωση στο σύνολο των 6ων "Εν Νικοπόλει Ακτίων" τόνισε μεταξύ άλλων η κ.Αγγέλη, υπογραμμίζοντας ότι οι αξιόλογοι ομιλητές έδωσαν τη δυνατότητα στο κοινό (αλλά και σε αρκετούς επισκέπτες της πόλης ) να παρακολουθήσουν ένα συνοπτικό αλλά ουσιώδες χρονικό του ιστορικού γεγονότος που άλλαξε την πορεία του τότε κόσμου και έγινε το πέρασμα από τους Ελληνιστικούς Χρόνους , σε εκείνους της Ρωμαϊκής Εποχής.

Δημοτική Ραδιοφωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου