Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Οκτωβρίου 21, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Όλα όσα δήλωσε ο Βασίλειος Γιάπρος, "Για να μην αλλάξουμε πόλη, να αλλάξουμε τη πόλη"


Στο χώρο του γραφείου του, πριν από λίγο ο κ.Γιάπρος προέβη σε ανακοίνωση σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, παρουσία δημοσιογράφων και εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ.

Έτσι, ο κ.Βασίλειος Γιάπρος δήλωσε:

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες, να σας ευχαριστήσω που αποδεχτήκατε την πρόσκληση μου και μου επιτρέπετε να χρησιμοποιώ τον όρο συνεργάτες, γιατί πολλές φορές συναντηθήκαμε  και συνεργαστήκαμε στα πλαίσια του δικαστικού ρεπορτάζ κατά την ενάσκηση των επαγγελματικών μου καθηκόντων. 

Σήμερα βέβαια ο σκοπός της συνάντησης μας και της συνεργασίας είναι διαφορετικός . 


Πρώτα απ'όλα να ευχηθούμε χρόνια πολλά γιατί σήμερα γιορτάζει η πόλη, είναι η εορτή της απελευθέρωσης και επειδή χθες έγινε μια αναφορά από τα τοπικά σάιτ ότι μπορεί να υπάρχει μια σημειολογία σε σχέση της υποψηφιότητας, εμένα δεν μου αρέσει να κρύβομαι, παράλληλα με την εορτή της Απελευθέρωσης, ελπίζουμε, ευχόμαστε και προσδοκούμε, να απελευθερωθούν, νέες υγιείς, δημιουργικές - κοινωνικές δυνάμεις του τόπου, για να αλλάξει επιτέλους η πόλη. 


Όταν χρησιμοποιώ τη λέξη ΠΟΛΗ και το κάνω για την οικονομία του λόγου, σαφώς αναφέρομαι στα πλαίσια ολόκληρου του Δήμου Πρέβεζας, το Ζάλογγο, Το Λούρο και την Πρέβεζα. 


Είναι αλήθεια, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, συναντήθηκαν οι αγωνίες, οι ελπίδες, οι φόβοι, η λαχτάρα για το τι πρέπει να γίνει για την πόλη με πάρα πολλούς αγαπητούς φίλους και συμπολίτες, θα έλεγα πως ήταν στο μέγιστο βαθμό της έντασης, αυτή η εκπεφρασμένη αγωνία για το τι πρέπει να γίνει, η πόλη δεν μπορεί να μείνει άλλο στο σημείο που είναι, δεν μπορεί να μείνει πίσω, πρέπει να πάει μπροστά και αυτός ήταν ο κυρίαρχος λόγος και παράγοντας που έδωσε την πρωτοβουλία να ηγηθώ ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου με σκοπό να υλοποιήσει αυτά που είπα προηγουμένως, δηλαδή το να αλλάξουμε τη πόλη. 


Και εγώ και όσοι είμαστε σ'αυτή την κοινή γραμμή, με την Πρέβεζα έχουμε μια Ερωτική σχέση, μια σχέση πάθους, εδώ γεννηθήκαμε, εδώ μεγαλώσουμε, εδώ ζούμε, είμαστε μεγαλομένοι με τις εικόνες και τις μυρωδιές της Κυανής Ακτής, του Παντοκράτορα, του Αγίου Θωμά, της παραλίας της αγοράς, το μονολίθι, το Κανάλι, στο Λούρο, είναι μια σχέση Ερωτική. Για αυτό πήραμε την απόφαση κάτι να αλλάξουμε, τουλάχιστον να προσπαθήσουμε η πόλη να γίνει καλύτερη. 


Η πόλη πρέπει πρώτα απ'όλα να είναι φιλική και προσιτή προς τον δημότη και ιδιαίτερα να είναι κοντά στις ευαίσθητες ομάδες, να σας αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι αδιανόητο για μένα να μην μπορεί μέσα στη Λ.Ειρήνης μια μητέρα να περάσει με το καροτσάκι απέναντι. 


Θέλουμε λοιπόν μια φιλική προσιτή πόλη και μια πράσινη πόλη, Αλλάζουν τα πράγματα, δεν μπορούν να μείνουν σταθερά, βλέπουμε άλλες περιοχές γύρω μας να εκτοξεύονται και εμείς να είμαστε σταθεροί. 


Χρειάζεται λοιπόν όραμα, μεράκι, όρεξη και διάθεση για εργασία. 


Φιλική, προσιτή πόλη από την μια μεριά, όρεξη για εργασία από νέους ανθρώπους, νέα παιδιά να είναι ειδικοί και καταρτισμένοι σε αυτό το οποίο θα κάνουν και τότε με απλά λόγια, μελέτη - χρηματοδότηση -έργο. 


Αυτά είναι τα τρία στοιχεία. 


Αν λοιπόν αυτά τα δύο συνδυαστούν σε σχέση με αυτούς που θα τα τρέξουν, πιστεύω θα έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα.  


Κλείνοντας να σας αναφέρω κάτι το οποίο δανείζομαι από τον αγαπητό μου φίλο και κουμπάρο που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, "Για να μην αλλάξουμε πόλη,  να αλλάξουμε τη πόλη", ελπίζω η προσπάθεια που ξεκινά σήμερα και η οποία πιστεύω θα ναι μια προσπάθεια πανστρατιάς θα στεφθεί με επιτυχία με μοναδικό σκοπο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη της Πρέβεζας. 


Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. 

Τέλος, ο κ.Γιάπρος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου