Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Οκτωβρίου 04, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στη Βουλή το ζήτημα της αναστολής λειτουργίας του Υποκαταστήματος Εθνικής Τράπεζας Θεσπρωτικού


Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων, ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Πρέβεζας, κ.Στέργιος Γιαννάκης σχετικά με την απόφαση αναστολής λειτουργίας του Υποκαταστήματος Εθνικής Τράπεζας Θεσπρωτικού.



Η ερώτηση αναφέρει τα εξής:

Προς
Τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με πρόσφατη απόφαση του Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας αναστέλλεται η λειτουργία τους Υποκαταστήματος που εδρεύει στην πόλη του Θεσπρωτικού του Δήμου Ζηρού Πρεβέζης.

Η απόφαση αυτή, όπως ήταν φυσικό, έφερε μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής.  Από το ανωτέρω Υποκατάστημα  εξυπηρετούνται  32 χωριά  με πληθυσμό 16.213 κατοίκους, αφού η πόλη του Θεσπρωτικού αποτελεί το οικονομικό και γεωγραφικό τους κέντρο. Αποτελεί δε αναπόσπαστο κρίκο των υπηρεσιών που προσφέρουν και άλλοι δημόσιοι φορείς της πόλης όπως είναι το Κέντρο Υγείας, ο Αστυνομικός Σταθμός, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Κτηνιατρείο, η Δασοφυλακή, το Υποθηκοφυλακείο – Συμβολαιογραφείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο – Λύκειο, Βρεφονηπιακός Σταθμός και το Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Σας επισημαίνω δε ότι εκτός από τους δεκάδες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και εμπιστεύονται τις συναλλαγές τους στο συγκεκριμένο Υποκατάστημα, τους χιλιάδες κατοίκους αλλά και  τους τουρίστες και επισκέπτες, καθημερινά συναλλάσσονται και ηλικιωμένα άτομα με αδυναμία μετακίνησης στα άλλα αστικά κέντρα του Νομού μας – συγκεκριμένα στην Πρέβεζα και τη Φιλιππιάδα που απέχουν δεκάδες χιλιόμετρα από το Θεσπρωτικό – λόγω προβλημάτων υγείας, οικονομικών προβλημάτων και ελλιπών δρομολογίων του ΚΤΕΛ.

Με την κοινή διαπίστωση ότι η λειτουργία του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Θεσπρωτικού είναι αφενός απολύτως αναγκαία για την περιοχή και αφετέρου κερδοφόρα,

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

· Με ποια κριτήρια ελήφθη η απόφαση αναστολής της λειτουργίας του Υποκαταστήματος Εθνικής Τράπεζας Θεσπρωτικού;

·   Προτίθεστε να παρέμβετε ώστε να επανεξεταστεί το θέμα και να αναθεωρηθεί η σχετική απόφαση ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής, των Φορέων και των κατοίκων της περιοχής προλαμβάνοντας και τις δικαιολογημένες αντιδράσεις τους;
                                                                                

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΠΡΕΒΕΖΗΣ Ν.Δ.
                                                                                  ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου