Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018

Ομόφωνα αθώος και πάλι ο Αντώνης Νάστας!


Ομόφωνα αθωώθηκε από τη Δικαιοσύνη για το αδίκημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση, για το οποίο είχε παραπεμφθεί μετά από ανώνυμη… καταγγελία, ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας.

Η υπόθεση που εκδικάστηκε την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων αφορούσε  σε αναθέσεις έργων και προμηθειών την περίοδο  2006-2010, στα οποία υποτίθεται δεν είχε τηρηθεί η «τυπική» διαδικασία ανάθεσης καθώς και  σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου εργατών, κυρίως στον τομέα της καθαριότητας.

Η παραπομπή του είχε γίνει με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών  με το αιτιολογικό ότι ο τότε Δήμος Φαναρίου  είχε ζημιωθεί με τόκους και δικαστικά έξοδα, αφού οι ανάδοχοι και προμηθευτές πληρώθηκαν με δικαστικές αποφάσεις.

Από την ακροαματική διαδικασία όμως και τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκομίστηκαν, το Δικαστήριο δέχθηκε ότι όλα τα επίμαχα έργα δεν ήταν εικονικά αλλά είχαν εκτελεστεί, ότι ήταν αναγκαίο να υλοποιηθούν άμεσα γιατί  κάλυπταν επείγουσες ανάγκες και τέλος, το κυριότερο,  ότι ο Δήμος όχι μόνο δε ζημιώθηκε από αυτές τις αναθέσεις  αλλά εντελώς αντίθετα κέρδισε χρήματα γιατί δαπανήθηκαν μικρότερα ποσά απ’ ότι αν είχε ακολουθηθεί η «τυπική» διαδικασία.

Ο Δήμαρχος Πάργας  έχει  πλέον κάθε δικαίωμα να αισθάνεται δικαιωμένος και ικανοποιημένος. Ο ίδιος θεωρεί ότι οι  «Κασσάνδρες» της παραπληροφόρησης διαψεύσθηκαν για ακόμη μία φορά και ότι αυτοί που συστηματικά επιχειρούν να βάλουν εμπόδια στο σημαντικό  έργο που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο Δήμο κάτω από αντίξοες συνθήκες,  απομονώθηκαν πανηγυρικά.

Είναι η δεύτερη φορά  στη διάρκεια της τελευταίας του θητείας, που ο Αντώνης Νάστας αναγκάζεται να πάει στα Δικαστήρια μετά από ανώνυμες καταγγελίες. Και την προηγούμενη φορά αθωώθηκε ομόφωνα!

Απ’ ότι φαίνεται, αυτοί που βρίσκονται από πίσω δεν θα προλάβουν για  τρίτη φορά. Την  ετυμηγορία δεν θα τη δώσουν τα Δικαστήρια αλλά οι πολίτες στην κάλπη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου