Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Νοεμβρίου 30, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κατά πλειοψηφία η έγκριση του Προϋπολογισμού οικ. Έτους 2019 - Μπαίλης προυπολογισμός σταθερότητας


Με δύο συνεδριάσεις, μία ειδική, η οποία αφορούσε Έγκριση Προϋπολογισμού οικ. Έτους 2019 και Ο.Π.Δ (Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης), Δήμου Πρέβεζας> και την τακτική με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνήλθε το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πρέβεζας στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 30/11. 

Τον λόγο αρχικά πήρε ο καθ'ύλην αρμόδιος, αντιδήμαρχος οικονομικών, κ. Πιπιλίδης, ο οποίος ,μεταξύ άλλων, ανέφερε πως οι προυπολογισμοί των τελευταίων ετών είναι κοντά ο ένας με τον άλλον, ο Δήμος Πρέβεζας έχει φτάσει σε μια σταθερή πορεία, καταφέραμε να ισορροπήσουμε τα οικονομικά του δήμου, έχουμε και πλεόνασμα και έτσι, αποτέλεσμα αυτού έχουμε ένα ρεαλιστικό προυπολογισμό, τέλος ζήτησε από το σώμα του δημοτικού συμβουλίου την έγκριση αυτού.

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος, κ.Κωστούλας ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως οι διεκδικήσεις του Δήμου πρέπει να είναι περισσότερες από το κράτος. 

Στην συνέχεια, από την Λαική Συσπείρωση,  ο κ.Αμάραντος, τόνισε πως ο προυπολογισμός που ήρθε προς ψήφιση αποτελεί καθρέφτη της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής και κινείται με κριτήρια κερδοσκοπίας όπου δεν μπορούμε να συνταχθούμε με αυτές τις πολιτικές. 

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, κ.Ροπόκης, υπογράμμισε πως η ανάπτυξη του τόπου μπορεί να έρθει από ιδία έσοδα, ενώ αναφέρθηκε και σε τοπικά παραδείγματα που αποτελούν ανάπτυξη για τον τόπο. 

Για ένα πρυπολογισμό Copy Paste, έκανε λόγο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Δ.Καλλίνικος καθώς και τα όσα είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, επίσης, έκανε λόγο για μνημονιακό προυπολογισμό και παρατηρητήριο. Στην δευτερολογία, ο Διονύσης Καλλίνικος υπογράμμισε πως υπάρχει διαφορετική αντίληψη πολιτικής καθώς και διαχείρισης από αυτή της δημοτικής αρχής.  


Ομιλίες επίσης, έκαναν ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, κ.Γιαννουλάτος αλλά και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Δ.Παππάς. 

Για ένα προυπολογισμό πιστό με τον περσινό και όχι αναπτυξιακό, έκανε λόγο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, κ.Κατέρης

Τέλος, ο  Δήμαρχος κ.Μπαίλης, έκλεισε τον κύκλο των ομιλιών, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο προυπολογισμός που καταθέτουμε, είναι ένας πραγματικός, ρεαλιστικός, προυπολογισμός σταθερότητας, εμείς θα συνεχίσουμε σ'αυτή την πολιτική της διεκδίκησης, η τοπική αυτοδιοίκηση είναι μοχλός ανάπτυξης, με τον ίδιον να κάνει λόγο πως αυτός ο προυπολογισμός είναι ο καλύτερος των τελευταίων χρόνων.


Η έγκριση της ειδικής συνεδρίασης έγινε κατά πλειοψηφία, με την ΑΣΥΠ να δηλώνει παρών,  η Λαική Συσπείρωση να καταψηφίζει, όπως και η Ριζοσπαστική συνεργασία, ΝΑΙ από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, Ε.Ροπόκη αλλά με τις ενστάσεις όπως τις κατέθεσε στην ομιλία του, ενώ, καταψήφισαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι, κ.κ.Καλλίνικος, Κατέρης.

*Εντύπωση μας προκάλεσε η απουσία από την συνεδρίαση ενός τόσο σημαντικού ζητήματος, του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου δημάρχου, κ.Γιώργου Νίτσα. Έτσι, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, για την απουσία του ο ίδιος προέβαλε επαγγελματικούς λόγους, ενώ, μας ανέφερε, πως έχει ζητηθεί οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων να γίνονται Δευτέρα και Τετάρτη. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου