Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Νοεμβρίου 30, 2018

Ζωντανεύουν Μνήμες στο Εφετείο Ιωαννίνων - Κατηγορούμενος ο 59χρονος ο οποίος τα Χριστούγεννα του 2015 στο λιμανάκι της Λυγιάς Πρέβεζας με μαχαίρι τραυμάτισε θανάσιμα τον 79χρονο συγχωριανό του



Συνεχίζεται την Παρασκευή 7-12-2018, ύστερα από διακοπή, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ιωαννίνων, η εκδίκαση της υπόθεσης η οποία είχε συγκλονίσει για την σκληρότητα και βιαιότητά της την τοπική κοινωνία της Λυγιάς Πρέβεζας τα Χριστούγεννα του 2015.

Συγκεκριμένα, ο 59χρονος σήμερα κατηγορούμενος, κοντά στο Λιμανάκι της Λυγιάς είχε τραυματίσει θανάσιμα τον 79χρονο συγχωριανό του στον οποίο επιτέθηκε ενώ αυτός επέστρεφε στην οικία του και του κατάφερε 13 χτυπήματα με μαχαίρι σε όλο του το σώμα. Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να εξαφανίσει τα πειστήρια, πλην όμως οι κινήσεις του είχαν καταγραφεί σε κάμερες ασφαλείας και έτσι οι αστυνομικές αρχές οδηγήθηκαν σ’ αυτόν, τον συνέλαβαν και εν συνεχεία ο δράστης ομολόγησε.

Εντύπωση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος μετά την αποτρόπαια πράξη του είχε αναρτήσει σχόλια στην ιστοσελίδα του κοινωνικής δικτύωσης (facebook) τα οποία σχετίζονταν με τον θάνατο του 79χρονου.

Το πρωτόδικο Δικαστήριο αναγνώρισε ότι ο κατηγορούμενος ήταν μειωμένου καταλογισμού και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 16 ετών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της παράνομης οπλοχρησίας, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της περιύβρισης νεκρών.

Την οικογένεια του θύματος εκπροσωπεί στο Εφετείο Ιωαννίνων ως συνήγορος πολιτικής αγωγής ο Δικηγόρος κ. Βασίλειος Γιάπρος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου