Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Δεκεμβρίου 08, 2018

ΗΠΕΙΡΟΣ: Χαλάει ο καιρός: Βροχές, καταιγίδες και από Δευτέρα πτώση της θερμοκρασίας


Νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές περιμένουμε σήμερα Σάββατο, 08/12/2018, στην Ήπειρο.


Τα φαινόμενα το βράδυ, ξημερώματα Κυριακής, αναμένεται να ενταθούν και να σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά, με υψόμετρο πάνω από τα 1200 μέτρα, θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς στα πεδινά, από 8 έως 15 στις παράκτιες περιοχές, από -3 έως 7 στα ημιορεινά και από -5 έως 5 βαθμούς στις ορεινές περιοχές. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από τα δυτικά – νοτιοδυτικά έως 3 και τοπικά στις παράκτιες περιοχές 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι τις βραδινές ώρες σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Την Κυριακή προς το μεσημέρι τα φαινόμενα τοπικά θα εξασθενίσουν, ενώ νέα επιδείνωση περιμένουνε από αργά το βράδυ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση, ενώ λίγες τοπικές χιονοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν, κυρίως τις βραδυνές ώρες -ξημερώματα Δευτέρας- και σε περιοχές με υψόμετρο κοντά στα 1000 μέτρα.  

Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και τη νέα εβδομάδα με κατά διαστήματα έντονα φαινόμενα, ενώ το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου