Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2019

Μεγάλο ενδιαφέρον για φαρμακευτική κάνναβη - κατατέθηκε αίτηση και στην Πρέβεζα


Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά 26 φάκελοι επενδυτών για τη δημιουργία μονάδων παραγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης βρίσκονται στο μικροσκόπιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Μετά τις δύο πρώτες άδειες που χορηγήθηκαν στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου, το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να χορηγηθεί ακόμη μία που αφορά επένδυση στον νομό Κορινθίας, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει προωθηθεί προς υπογραφή το σχετικό σχέδιο απόφασης.
Αν μη τι άλλο, ο νόμος 4523/2018 που ψηφίστηκε πέρυσι την άνοιξη και δημιούργησε για πρώτη φορά το θεσμικό πλαίσιο για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, έχει προσελκύσει εντονότατο επενδυτικό ενδιαφέρον, το οποίο βεβαίως μένει να αποδειχθεί στην πράξη.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», πέραν των 12 φακέλων που ήταν υπό εξέταση τον περασμένο Νοέμβριο, όταν είχαν χορηγηθεί οι πρώτες άδειες, έχουν από τότε υποβληθεί στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας άλλοι 14 νέοι φάκελοι, οι οποίοι αφορούν επενδύσεις συνολικού εκτιμώμενου ύψους 159,1 εκατ. ευρώ. Οι συνολικές επενδύσεις που προτείνονται στους 26 φακέλους –τους 12 παλαιότερους και τους 14 νέους– υπολογίζονται σε 344,1 εκατ. ευρώ και προβλέπουν τη δημιουργία 1.436 θέσεων εργασίας. Αφορούν δε αθροιστικά εκτάσεις άνω των 1.100 στρεμμάτων.
Οι 26 αιτήσεις αφορούν επενδύσεις στις εξής περιοχές: 7 στη Θήβα, 5 στο Κιλκίς, 3 στην Καστοριά, 2 στην Αττική και από μία στην Κορινθία, τη Σπάρτη, την Ηλεία, το Μεσολόγγι, τη Μαγνησία, τη Χαλκιδική, τη Φωκίδα και την Πρέβεζα.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου