Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιανουαρίου 15, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Δημοτικές εκλογές Πρέβεζας, τέσσερις μήνες πριν...


Τέσσερις μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου και σε τοπικό επίπεδο υπάρχει σχετική ηρεμία (μια αναμπουμπούλα διαφαίνεται στον κεντροδεξιό χώρο).


Έτσι, τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές τα δεδομένα έχουν ως εξής:

Η εκ νέου διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου από τον νυν Δήμαρχο, κ.Μπαίλη είναι δεδομένη και στο στρατόπεδο της δημοτικής αρχής εργάζονται πυρετωδώς για τις επερχόμενες εκλογές. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί είναι αυτοί κυρίως άντρες οι οποίοι αυτοβούλως ζητούν να είναι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο της παράταξης του Χρ Μπαίλη αφού θεωρούν πως έχει τις περισσότερες πιθανότητες εκλογής. Έτσι, ο κ.Μπαίλης αντιμετωπίζει ένα "πρόβλημα" ποιους δεν θα προκρίνει για συμμετοχή ένταξης στο ψηφοδέλτιο και ποιους θα κόψει, αντίθετα υπάρχει μια σχετική δυστοκία εξεύρεσης γυναικείων υποψηφιοτήτων. 

Ο Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της λαικής συσπείρωσης, Σταύρος Αμάραντος, όπως δήλωσε στο Ράδιο Πρέβεζα και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" που παρουσιάζει ο Χρήστος Ανεμοζάλης, κάνει ένα ευρύτερο άνοιγμα σε όλους τους πολίτες και πλέον των ατόμων που στηρίζουν το ΚΚΕ. Άλλωστε, όπως ο ίδιος ανέφερε στο ψηφοδέλτιο θα υπάρχει και δημοτικός σύμβουλος της νυν δημοτικής αρχής, όπως και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Μπαίλη που θα στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της Λαικής Συσπείρωσης. 

Η "Ανάπτυξη Τώρα" και ο επικεφαλής της Γιώργος Νίτσας συνεχίζει να εργάζεται για το ψηφοδέλτιο του και όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες, το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Ντόμαρης συμπαρατάχθηκε με αυτή την προσπάθεια. Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε στο ψηφοδέλτιο θα ακολουθήσουν και άλλο άτομα απο τον χώρο της δεξιάς. Οφείλουμε σ'αυτό το σημείο όμως ν' αναφέρουμε πως όταν είχαν κατατεθεί αιτήσεις στήριξης στην τοπική ΝΟΔΕ, σύμφωνα με την οργάνωση μεταξύ και αυτής του Γιώργου Νίτσα, ο ίδιος δήλωνε πως δεν πρόκειται για επιστολή στήριξης, παρά μόνο για μια επιστολή γνωστοποίησης καθόδου στις εκλογές η οποία στάλθηκε σε όλα τα κόμματα. 

Η υποψηφιότητα του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, Ευάγγελου Ροπόκη φαίνεται πως βρίσκει ιδιαίτερα πρόσφορο έδαφος στις Δ.Ε. Λούρου και Ζαλόγγου και αναμφίβολα πρόκειται για έναν ιδιαίτερα υπολογίσιμο αντίπαλο με αξιώσεις.

Όσον αφορά την υποψηφιότητα του Νίκου Γεωργάκου, φαίνεται πως έχει την στήριξη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας καθώς και πρώην Βουλευτών του κόμματος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του PrevezaBest, και ο αναπληρωτής γραμματέας  οργανωτικού της ΝΔ στην περιοχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Γιάννης Δαρδαμάνης θα στηρίξει την υποψηφιότητα Γεωργάκου. Μια στήριξη που προφανώς, ένα τόσο υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ δεν θα παρείχε τυχαία σε κάποιον υποψήφιο. Οι όποιες επίσημες ανακοινώσεις από την Πειραιώς θα ξεκαθαρίσουν βεβαίως το τοπίο και αναμένεται η σχετική ανακοίνωση της ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας.

Από την άλλη, η υποψηφιότητα του Θεόφιλου Σπυράκου, ο οποίος επίσης είχε αιτηθεί στήριξη στην τοπικη ΝΟΔΕ, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι αναφέρουν πως στο τέλος ο κ.Σπυράκος δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος..αυτό βεβαίως δεν φτάνει παρά να διαψευστεί...

Στον τοπικό Σύριζα, η δυστοκία εξεύρεσης υποψηφίου παραμένει και αύριο Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει, εξ αναβολής, η ΟΜ Σύριζα προκειμένου να υπάρξει επιτέλους "Λευκός καπνός". Τις τελευταίες ώρες πάντως διέρρευσε πως προκρίνεται το όνομα του συνταξιούχου μηχανικού και εξάδελφου του Υπουργού Οικονομικών, κ.Τσακαλώτου, Ευκλείδη Φονταρά. Εις αύριο λοιπόν τα σπουδαία ..!

Τέλος, ψηφοδέλτιο αναμένεται να καταρτίσουν και μικρότερες δυνάμεις της αριστεράς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου