Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τραγέλαφος με το Κολυμβητήριο, εκτελεστέο το πρωτόκολλο κατεδάφισης


Το PrevezaBest  παρακολούθησε την σημερινή διαδικασία και σας ενημερώνει ότι...


Εκδόθηκαν δύο πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής με τα οποία διατάσσονταν  η αποβολή του δήμου από τον χώρο του κολυμβητηρίου που αποτελούν τα πίσω γήπεδα του beach volley τουλάχιστον στο 1/3 του εμβαδού τους, από το 1,5 γήπεδο του beach volley και ταυτόχρονα απο τους προβόλους.


Ο Δήμος Πρέβεζας, παρότι δεν χρησιμοποιεί τους προβόλους υποχρεωτικά έπρεπε να κάνει ανακοπή για να επιλυθεί το πρόβλημα. Δεύτερον, τα δύο πρωτόκολλα αυτά ακολουθούν αντίστοιχα δύο πρωτόκολλα επιβολής τέλους αυθαίρετης χρήσης, ήταν αυτά τα οποία εκδικάστηκαν σήμερα στο γραφείο της κ. προέδρου πρωτοδικών. Προηγήθηκαν, λόγω διαδικασίας και αρμοδιότητας εκδικάζονται πριν από τις ανακοπές για τα πρωτόκολλα που έχουν πάει στο Ειρηνοδικείο και θα εκδικαστούν τον Μάρτιο. 

Σήμερα, λοιπόν το δικαστήριο επιλαμβάνεται σχετικά με το αν πρέπει τα πρόστιμα τα οποία επιβλήθηκαν θα πρέπει να παραμείνουν ή να ακυρωθούν. Σε περίπτωση λοιπόν που γίνουν δεκτοί οι ισχυρισμοί του Δήμου θα πρόστιμα θα διαγραφούν, διαφορετικά όχι μόνο θα παραμείνουν, αλλά τα ίδια θα επιβάλλονται κάθε χρόνο. Εκτός και αν αποφασίσει ο Δήμος να γκρεμίσει το κολυμβητήριο, να γκρεμίσει τους προβόλους, καθώς και το γήπεδο του beach volley και να σταματήσει να πληρώνει πρόστιμα

Τρίτον, εκδόθηκαν και δύο πράξεις πρωτοκόλλων αυθαίρετης κατασκευής που έκριναν αυθαίρετο το κολυμβητήριο, τα γήπεδα του beach volley  και οι πρόβολοι κατά των οποίων δεν δικαιούνταν ο Δήμος να κάνει προσφυγή, αφού δεν είναι ιδιοκτήτης της έκτασης που είναι οι πρόβολοι τουλάχιστον, οι οποίες πράξεις πλέον έχουν τελεσιδικήσει και είναι υποχρεωτικό να κατεδαφιστούν. Όσο παραμένουν τελείται παράβαση καθήκοντος από το αρμόδιο όργανο, η κτηματική υπηρεσία ισχυρίζεται ότι αρμόδιος για την εκτέλεση είναι ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και όχι η Κτηματική Υπηρεσία που εξέδωσε τις πράξεις.

Ο προιστάμενος νομικής υπηρεσίας του Δήμου, κ.Απόστολος Τάσσης ο οποίος εκπροσώπησε σήμερα τον Δήμο κατά την διαδικασία παρουσία του Δημάρχου κ.Μπαίλη, δήλωσε ότι "Νομικός τρόπος να αποκατασταθεί η νομιμότητα είναι η οίκοθεν ανάκληση από την Κτηματική Υπηρεσία των πράξεων που εξέδωσε. Όσον αφορά δε το ισχυρισμό, ότι αφορμή, αιτία, ή οτιδήποτε άλλο  ήταν αναφορά πολιτιστικού συλλόγου, δεν προκύπτει καμία αναφορά ούτε για το κολυμβητήριο, ούτε για το γήπεδο του beach volley, ούτε για την αρχική κατασκευή των προβόλων που έγινε το 1990", υπογράμμισε ο κ.Τάσσης. 




Ν'αναφέρουμε πως η αντίδικος, κτηματική υπηρεσία του ελληνικού δημοσίου, μέσω του προισταμένου της, επέμεινε πως η όλη διαδικασία κινήθηκε, έπειτα από καταγγελία του πολιτιστικού συλλόγου ΠΡΕΒΕΖΑ καθώς και κοινοπραξία συλλόγων, περιβαλλοντικών, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος. 

Συμπέρασμα: Το κολυμβητήριο, οι πρόβολοι καθώς και τα γήπεδα του Beach volley είναι οριστικά κατεδαφιστέα και αναμένουμε την κατεδάφιση τους από την αρμόδια υπηρεσία. Άρα, τίθεται μείζον πολιτικό ζήτημα, ενώ, πλέον δεν έχουμε κολυμβητήριο. Αναμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου για να δούμε αν θα δικαιώσει τον Δήμο Πρέβεζας ή την Κτηματική Υπηρεσία. Και μία τελευταία λεπτομέρεια..η Κτηματική Υπηρεσία, παραδέχεται μεν, ότι υπάρχει απόφαση έγκρισης κατασκευής του έργου από το Υπουργείο Οικονομικών, πλην όμως, 30 χρόνια μετά διαπίστωσε ότι λείπει η υπογραφή...Έλεος....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου