Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Φεβρουαρίου 23, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - 6 χρόνια συνολικής φυλάκισης για το θάνατο του Κώστα (Μεταξά) Μπάλλα


Το PrevezaBest πρώτο είχε μιλήσει και είχαμε πει πως ο θάνατος του Μεταξά Μπάλλα δεν ήταν απλά ένα ατύχημα χωρίς υπαίτιο, δείτε ΕΔΩ
 
Από τότε είχαμε πει ότι επρόκειτο για εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων κι δικαιωθήκαμε, αφού την Παρασκευή 22/2 το δικαστήριο καταδίκασε τους τρεις κατηγορουμένους  - υπαλλήλους.

Ειδικότερα,

Τέσσερα (4) χρόνια πέρασαν από το ατύχημα στη νέα Επαρχιακή Οδό Μύτικα – Αστακού στη θέση Αγριλιά, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Πρεβεζάνου αείμνηστου Μεταξά Μπάλλα.

Ο ανωτέρω επέστρεφε από εκδρομή του συλλόγου δικυκλιστών Πρέβεζας από το Μεσολόγγι, όταν ξαφνικά μετά από τεράστια ευθεία βρέθηκε μπροστά σε μία τεράστια λακκούβα, την οποία δεν μπόρεσε να αποφύγει. Βλ ΕΔΩ



Πολλοί πιστέψαμε τότε, ότι ο Μεταξάς θα ήταν ένα ακόμη θύμα που θα πήγαινε άδικα χωρίς να βρει δικαίωση και χωρίς να τιμωρηθεί κανείς. Η οικογένειά του όμως από τότε έχει στραφεί δικαστικά κατά των υπαιτίων υπαλλήλων που ευθύνονταν για το δρόμο αυτό. 

Χθες λοιπόν, το Τριμελές  Πλημμελειοδικείο Λευκάδος, καταδίκασε τους κατηγορουμένους σε συνολική φυλάκιση 6 χρόνων (3 υπάλληλοι από δύο χρόνια ο καθένας). Αυτό σημαίνει ότι επιτέλους θα πρέπει ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και οι πολίτες δεν χρωστάνε τίποτε να πληρώνουν διόδια, τέλη κυκλοφορίας και φόρους για να κινούνται σε τέτοιους επικίνδυνους δρόμους. Σας δείχνουμε ΕΔΩ την κατάσταση της λακκούβας για να καταλάβετε για τι μιλάμε. Εδώ πρόκειται για παγίδα θανάτου. 

Πιστεύαμε ότι είναι να μη σου τύχει και ότι δεν πρόκειται να βρεις άκρη, αφού ο ένας θα ρίχνει τις ευθύνες στους άλλους. Αποδεικνύεται όμως ότι δεν είναι έτσι. Σημειωτέον, ότι παρά το ατύχημα, ο δρόμος έμεινε περίπου στην ίδια κατάσταση για μήνες ακόμη μέχρι να φτιαχτεί τελικά. 

Οι κατηγορούμενοι έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση και έτσι επισημαίνουμε ότι τίποτε δεν είναι τελεσίδικο. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει όταν σκοτώνεται κάποιος από εμάς, να τιμωρείται κάποιος άλλος, αλλά να υπάρχει ένας φόβος στους υπευθύνους, να σέβονται τον πολίτη, να μεριμνούν και να μην συμβαίνουν τέτοια τραγικά περιστατικά. 

Ο Μεταξάς Μπάλλας είχε δύο μικρά παιδιά και σύζυγο όταν έγινε το ατύχημα, ενώ ήταν ένας νέος άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική μας κοινωνία που σοκαρίστηκε από την είδηση του πρόωρου και άδικου θανάτου του.

Πληρεξούσιοι δικηγόροι, Απόστολος Τάσσης, Βασίλειος Μπότσιος.

Πηγή: atassis.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου