Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 22, 2019

Χωρίς συμπέρασμα η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το λιμάνι


Αναπτυξιακό έργο της Πρέβεζας χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης τον τουριστικό λιμένα στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου -με μοναδικό θέμα το λιμάνι- σημειώνοντας παράλληλα πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ισόρροπη ανάπτυξη των τριών δράσεων (αλιευτικό- εμπορικό- τουριστικό).


"Το έργο της μαρίνας θα συμβάλει ουσιαστικά στην ποιοτική αναβάθμιση του θαλάσσιου τουρισμού , θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα προσελκύσει τουρίστες με υψηλά εισοδήματα" τόνισε ο Δήμαρχος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για ένα έργο όλης της Πρέβεζας. Σε ότι αφορά το εμπορικό λιμάνι ο κ.Μπαΐλης μίλησε για διαστρέβλωση προηγούμενης τοποθέτησή του από ορισμένους, ξεκαθαρίζοντας ότι ο μέχρι τώρα προγραμματισμός αποδεικνύει ότι ο προγραμματισμός κάθε άλλο παρά υποβάθμιση υποδεικνύει. "Με δεδομένο ότι οι πραγματικές σημερινές ανάγκες επιβάλλουν την ουσιαστική αναβάθμιση του Εμπορικού Λιμένα όλες οι ενέργειές μας αποσκοπούν στην ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών καθώς και στη διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας" ανέφερε ο Δήμαρχος Πρέβεζας δίνοντας έμφαση στην τροποποίηση του ισχύοντος Μaster plan με σκοπό την κατασκευή της Ανατολικής Προβλήτας ώστε ο Εμπορικός Λιμένας να καταστεί βιώσιμος και ανταγωνιστικός. Συμπλήρωσε δε ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η μελέτη του Μaster plan αναμένεται να παραδοθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2019. Μεταξύ άλλων o κ. Μπαΐλης αναφέρθηκε στην αποκατάσταση των ζημιών των κρηπιδωμάτων του παραλιακού μετώπου, τον σχεδιασμό για μητροπολιτικό υδατοδρόμιο, τη σύνδεση του λιμανιού με τη ΒΙ.ΠΕ αλλά και την έγκριση του εσωτερικού κανονισμού προκειμένου να προχωρήσουν μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις που θα στελεχώσουν την οικονομική και την τεχνική υπηρεσία. Ο Δήμαρχος σημείωσε επίσης πως σήμερα που στο Λιμενικό Ταμείο υπάρχει μια πολιτική εξωστρέφειας και ανάπτυξης και εγκαλούμε για θέματα καθημερινότητας τον πρόεδρο που εδώ και 1,5 χρόνο δούλεψε σοβαρά, υπεύθυνα και με ήθος. "Του είχα και του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Άνθρωποι σαν τον Βαγγέλη Συγκούνα είναι απαραίτητοι" συνέχισε ο κ. Μπαΐλης, προσθέτοντας ότι "ο κ. Συγκούνας απάντησε γραπτώς σε όλα τα ζητήματα". Ο Δήμαρχος Πρέβεζας υπερασπίστηκε το έργο που έχει γίνει από τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου λέγοντας ότι "όλα όσα έγιναν είναι δείγμα μιας συλλογικής και υπεύθυνης δουλειάς από τη σημερινή διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου". Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και εκπρόσωποι φορέων, εργαζομένων κ.α που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι,έγινε εκτενής συζήτηση για όλα τα θέματα το λιμανιού και κατατέθηκαν προτάσεις, ενώ από τη συνεδρίαση δεν έλειψαν και οι εντάσεις. Παράλληλα, η συζήτηση ανέδειξε και το θέμα των οδικών συνδέσεων της Πρέβεζας με τους μεγάλους οδικούς άξονες, ενώ κοινή συνισταμένη των απόψεων που διατυπώθηκαν, παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις, αποτέλεσαν οι παρεμβάσεις που θα γίνουν ώστε να επιτευχθεί στο μέγιστο βαθμό η ανάπτυξη του λιμανιού. Η μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε περίπου 7 ώρες και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, μεταδόθηκε απευθείας από το Δημοτική Ραδιοφωνία δίνοντας την ευκαιρία στους ακροατές της να ακούσουν όλες τις απόψεις.






















Από την μαραθώνια κατεπείγουσα δεν διεξήχθη κανένας απολύτως συμπέρασμα, πέραν ότι κατατέθηκαν απόψεις, ερωτήματα, προβληματισμοί που η δημοτική αρχή αντέκρουσε και προσπαθησε να δώσει την δική της εκδοχή. Λάθη κάναμε, τόνισε ο Δήμαρχος κ.Μπαίλης. Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι, εκπρόσωποι φορέων της πόλης, πολίτες αλλά και ο επενδυτής της Μαρίνας. Λόγω ότι έχουμε καταγεγραμμένο τεράστιο όγκο υλικού - το τι ειπώθηκε - από τους ομιλητές θα προσπαθούσε το υλικό αυτό να σας το παρουσιάσουμε σε νεότερη ανάρτηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου