Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Φεβρουαρίου 23, 2019

Περιφέρεια, Δήμος και Πολιτιστικός Σύλλογος "Πρέβεζα" για το Σύγχρονο Μουσείο Πόλης


Μια ενδιαφέρουσα και πολύτιμη συνεργασία για την Πρέβεζα αναμένεται από την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Πρέβεζα" με κοινό στόχο την ίδρυση ενός Σύγχρονου Μουσείου Πόλης .

Η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 23/2 στην Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης με τίτλο: " Μορφή του Σύγχρονου Μουσείου-Μουσείο Ιστορίας της Πρέβεζας" έδωσε τη δυνατότητα στο κοινό της περιοχής να παρακολουθήσει τον σχεδιασμό του Μουσείου Πόλης ( πρόταση η οποία έχει κατατεθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πρέβεζα από το 2016 και υποδεικνύει για τον σκοπό αυτό τον χώρο της οικίας Αθανασιάδη ). 

Ομιλητές της ημερίδας ήταν οι Θωμάς Τσουκαλάς Αρχιτέκτονας-Μουσειολόγος, Νικόλαος Λιανός καθηγητής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Α΄αντιπρόεδρος του Ελληνικού ICOMOS, Γεώργιος Παπακωσταντίνου Καθηγητής Πανεπιστημίου Θράκης και Ασπασία Λούβη Αρχαιολόγος-Βυζαντινολόγος πρώην Γενική Διευθύντρια Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.



Την εκδήλωση μεταξύ άλλων, παρακολούθησαν ο Υφυπουργός Εργασίας, Κ.Μπάρκας, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων, υποψήφιοι δήμαρχοι, ενώ, μεγάλο ενδιαφέρον εκτός των άλλων έδειξαν και αρκετοί πολίτες.










Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου "Πρέβεζα" Κώστας Λογοθέτης, ενώ, τον συντονισμό είχε ο Πρόεδρος του Σωματείου "Ακτία Νικόπολις" Νίκος Καράμπελας. Αξίζει να αναφερθεί πως στην παρουσίαση έγινε ειδική μνεία για την εικονική πραγματικότητα των μουσείων μέσω της τεχνολογίας από διάφορες πλατφόρμες με το 70% να είναι δυνάμει επισκέπτες ενός μουσείου. 



Δείτε μέσα από τις εικόνες του PrevezaBest, τα κυριότερα σημεία έτσι όπως λεπτομερώς αναφέρθηκαν κατά την παρουσίαση. *Το ηχητικό υλικό που καταγράψαμε από την εκδήλωση είναι μεγάλου όγκου και θα προσπαθήσουμε τις επόμενες ώρες να σας το παρουσιάσουμε.





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου