Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Φεβρουαρίου 12, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αναγνώστης σχολιάζει για τον υποψήφιο δήμαρχο της Ν.Δ. στον Δήμο Πρέβεζας


Το παρακάτω κείμενο στάλθηκε στο PrevezaBest προς δημοσίευση από αναγνώστη το οποίο υπογράφει "Ο Πρεβεζάνος Παρατηρητής".


Το PrevezaBest στα πλαίσια της πολυφωνίας το δημοσιεύει, δίχως βεβαίως, να υιοθετεί το σύνολο ή μέρος αυτού. Ενώ, καλοδεχούμενες και οι όποιες απαντήσεις. 

Το κείμενο του αναγνώστη αναφέρει τα εξής:

"Μάχη χαρακωμάτων στη ΝΔ για ποιο σκοπό; Για να κινδυνεύσει η Περιφέρεια ή για τη βουλευτική έδρα; Τη δεδομένη χρονική στιγμή, επικρατεί ένας αναβρασμός σε έναν πολύ μικρό εσωτερικό πυρήνα της ΝΔ, μόνο και μόνο για να δοθεί το χρίσμα σε συγκεκριμένο υποψήφιο για τον δήμο Πρέβεζας. Έχουν γίνει αλλεπάλληλες προσπάθειες για να δοθεί το χρίσμα συγκεκριμένα στον Νίκο Γεωργάκο σε κεντρικό επίπεδο και σε τοπικό και όλες οι προσπάθειες (που δεν ήταν και λίγες) απέβησαν άκαρπες. 

Οι Αρνητικές απαντήσεις για να χριστεί υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας με τη στήριξη της ΝΔ ο κ. Γεωργάκος, ήταν αρκετές και ο κόσμος της ΝΔ είναι ενήμερος και γνωρίζει τις μεθοδεύσεις όλων αυτών των ημερών. 

Κάποιοι στον μικρό αυτό εσωτερικό πυρήνα της ΝΔ επιμένουν ακόμα και τώρα, ακόμα και σήμερα. Αλήθεια γιατί τέτοια σπουδή; Δεν βλέπουν ότι ακόμα και σήμερα να δίνονταν το χρίσμα στον κ. Γεωργάκο, μετά από τόση παρατεταμένη άρνηση, οι Νεοδημοκράτες δεν θα πειστούν; 

Δεν είδαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Νεοδημοκρατών στο διευρυμένο δήμο Πρέβεζας, δεν ήταν ένθερμη στην προοπτική στήριξης του κ. Γεωργάκου από τη ΝΔ, για να διεκδικήσει το δήμο Πρέβεζας; 

Εκτός, αν ορισμένοι εσκεμμένα κωφεύουν, εσκεμμένα εθελοτυφλούν έχοντας στο μυαλό τους άλλα πράγματα. Με τέτοιες πολιτικές επιβολές όμως, θα υπάρξει ντόμινο που αναμφίβολα θα παρασύρει και τις εκλογές σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου όσο και τις βουλευτικές εκλογές. 

Έχουν καταστροφικό σκοπό τα σχέδιά τους; Περίμεναν το χρίσμα – στήριξη να δοθεί στην κοπή πίτας της ΝΟΔΕ Πρέβεζας, αλλά άκουσαν τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη να εύχεται : «Καλή επιτυχία στους υποψήφιους δημάρχους μας». 

Μήπως αυτή η τρόπον τινά «μάχη χαρακωμάτων» εσκεμμένα καλλιεργείται από συγκεκριμένο κέντρο προκειμένου να μην βγει αυτοδύναμη η παράταξη του Αλέξανδρου Καχριμάνη και του Στράτου Ιωάννου; 

Μήπως έχει να κάνει με τη βουλευτική έδρα; 

Είναι γεγονός ότι σ’ αυτή την περίεργη -είναι η αλήθεια- επιμονή ορισμένων συμμετέχει και πρώην βουλευτής ( με συγγενικές σχέσεις!!! με πρώην υπουργό) , αλλά κι ένα πολιτικό στέλεχος της ΝΔ που παράτησε το δημοτικό συμβούλιο (υπέβαλλε την παραίτησή του) για να υπηρετήσει κομματική θέση; Πόσο άσχημο για τους ανθρώπους που τον ψήφισαν!!! 

Αυτοί δηλαδή που λάκισαν κι έφυγαν από το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, θέλουν όχι μόνο να επιστρέψουν ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά να μας υποδείξουν και τι θα ψηφίσουμε για τον δήμο Πρέβεζας; Περίεργες καταστάσεις. 

Οι δημότες Πρέβεζας όμως έχουν γνώση και δεν είναι πρόβατα που άγονται και φέρονται. Ξέρουν ποιους θα ψηφίσουν ως τους φυσικούς τους εκπροσώπους ώστε ο δήμος Πρέβεζας, να μπει σε πραγματική τροχιά ανάπτυξης χωρίς κομματικά φερέφωνα, που βάζουν πρώτα το κόμμα και αφήνουν τον τόπο μας σε δεύτερη μοίρα. 

Αν και γνωρίζουμε ότι η επίσημη θέση του βουλευτή Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιου Γιαννάκη είναι να μην δοθεί στήριξη υποψήφιου δημάρχου από τη ΝΔ, αφού στο δήμο Πρέβεζας, από τον χώρο της κεντροδεξιάς υπάρχουν τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι κι αυτή είναι μια στάση ευθύνης μιας και είναι στη γραμμή του προέδρου της ΝΔ, που σηματοδοτεί τη συνεργασία και όχι την πόλωση και το διχασμό. 

Σε επίπεδο υποψηφίων όμως ο βουλευτής Πρέβεζας είναι γεγονός ότι πολλοί φίλοι του και κομματικά στελέχη βρίσκονται δίπλα στον κ. Μπαίλη, τελευταία παρατηρείται μία «στήριξη» με στελέχη προς τον κ. Γεωργάκο (παρότι ο κ. Γεωργάκος όταν υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας το 2010 ήταν ο κ. Γιαννάκης, ο κ. Γεωργάκος ήταν απέναντί του και την πρώτη Κυριακή και τη Δεύτερη). 

Πολλά στελέχη και φίλοι του κ. Γιαννάκη βρίσκονται στο πλευρό του κ. Σπυράκου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλα στελέχη της ΝΔ και φίλα προσκείμενοι στον κ. Γιαννάκη, που έχουν πάρει θέση στα ψηφοδέλτια του κ. Ροπόκη και του κ. Νίτσα. 

Με όλα τα παραπάνω είναι ξεκάθαρο ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ στο δήμο Πρέβεζας αισθάνονται ελεύθεροι να επιλέξουν τους φυσικούς τους εκπροσώπους και υπάρχει κατά γενική ομολογία ένα ήρεμο προεκλογικό κλίμα. 

Προς τι λοιπόν η επιμονή (στα όρια της εμμονής) ορισμένων να στηριχθεί συγκεκριμένος υποψήφιος δήμαρχος που αποδεδειγμένα, δεν τραβάει, που αποδεδειγμένα, δεν περπατάει; 

Για να υπάρξει πόλωση του κλίματος με απρόβλεπτες συνέπειες για την ίδια την παράταξη ή για χάσει η ΝΔ στα σίγουρα το δήμο Πρέβεζας; Ή και τα δύο;

Υπάρχει κίνδυνος εκτροχιασμού της κατάστασης. 

Θα προσπαθήσουν να «μαντρώσουν» (όσους καταφέρουν) ψηφοφόρους της ΝΔ σε συγκεκριμένο υποψήφιο κι ας γνωρίζουν ότι αυτή η τακτική θα πληγώσει τη ΝΔ; Η συνέχεια θα δείξει.."

"Ο Πρεβεζάνος Παρατηρητής"

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ...

    Καλές οι παρεμβάσεις, καλά και τα σχόλια επί εκλογικών αναμετρήσεων και προεκλογικών διεργασιών.. Αλλά..
    Χωρίς ονοματεπώνυμο, ακολουθούμε λίγο τη μόδα της κουκούλας.. Είναι λίγο σαν το ΗΚ11, το οπλοπολυβόλο στο στρατό λέω, που μετά την πρώτη γεμιστήρα, άλλαζες κάννη για να μη ρίχνει σε όποια κατεύθυνση ήθελε..
    Ως γνωστόν, το ΗΚ11 δεν ηταν ποτέ ΗΚ47..
    Καλάσνικοφ δεν ήταν ποτέ, παρόλη τη συνωνυμία έμεινε απλό.... ΗΚ..
    Πάμε τώρα στο παρασύνθημα..
    Ενοχλείται από την υποψηφιότητα Γεωργάκου, φανερά και απροκάλυπτα, αφήνωντας ερωτηματικά για τους λόγους..
    Αναφέρει, φωτογραφίζοντας, πρώην βουλευτή, συγγενή πρώην υπουργού.. "Σκάλισε τις στάχτες και ξανάβρε φωτιά" μετά από 25 χρόνια.. Ταμάμ...
    Ανεξάρτητοι υποψήφιοι, με σημαία ευκαιρίας το λάβαρο της Νέας Δημοκρατίας, όψιμοι Νεοδημοκράτες, έχουν εμφανιστεί πολλοί. Αγαπητό οπλοπολυβόλο, οι βουλευτές, νυν και πρώην, έχουν υποχρέωση να διαφυλάξουν και την ηθική τάξη... Σαφώς λάθος του Στέργιου που δεν έλαβε ξεκάθαρη θέση..
    Το ότι πολιτικοί του φίλοι πάνε προς πάσα κατεύθυνση, αποδεικνύει μπάχαλο και όχι κομματική στάση που προέκυψε από απόφαση του κόμματος σε κεντρικό επίπεδο.. Πράγμα που, λυπάμαι που το λέω, θα το βρεί εν καιρώ μπροστά του..
    Η εισαγωγη Καχριμάνη και Ιωάννου στην εξίσωση δείχνει επίσης μια άλλη πλευρά του "παρατηρητή".. Ζητάει συντεταγμένη παρουσία του κόμματος για την περιφέρεια αλλά στό Δήμο Πρέβεζας δεν συντρέχει λόγος.. Οτι βρέξει, ας κατεβάσει..
    Δεν τον ενδιαφέρει ο Δήμος;
    Τον φοβίζει ο Γεωργάκος;
    Μήπως τελικά ανακατεύτηκε η σούπα κι έκοψε;
    Ποιός τελικά τορπιλίζει την υποψηφιότητα Καχριμάνη;
    Όποιος θέλει κομματικό χρίσμα, συντεταγμένες κομματικές δυνάμεις και ξεκάθαρο τοπίο;
    Ή αυτοί που συντηρούν τη θολούρα και τη σύγχυση..
    Αρκετά με τα ναι και όχι.. Η πολιτική δεν είναι καφές στη χόβολη..
    Ο πανικός που προέκυψε εσχάτως, απέδειξε τη δυναμική Γεωργάκου..
    Η καθεστηκυία τάξη στο Δήμο και οι λυκοφιλίες, οι ευκαιριακές συμμαχίες, αντιμετωπίζουν τελικά πρόβλημα από μια ξεκάθαρη Νεοδημοκρατική υποψηφιότητα..
    Από την άλλη, η άποψη πως τρεις υποψήφιοι φέρνουν ενότητα ενω μία προκαλέι διχασμό χρήζει παρακολούθησης.. Αν όχι από ειδικούς, τουλάχιστον στην εξέλιξή της από όλους μας.. Το ξεκαθάρισμα στην Κέρκυρα και στη Λευκάδα απέδειξε το εντελώς αντίθετο από το ίσως ευκταίο για τον "παρατηρητή".
    Επί τη ευκαιρία, η ανάρτηση μου γίνεται στο επώνυμο προφίλ μου..
    Με ονοματεπώνυμο και φωτογραφία..
    Η ανωνυμία όταν αναφέρεις ονόματα η φωτογραφίζεις παλιούς καημούς σου, είναι τουλάχιστον αδόκιμη..
    Τότε το οπλοπολυβόλο δεν είναι καν ΗΚ11..
    Μένει σκέτο ΗΚ..
    Οψόμεθα τα εις έτι περαιτέρω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή