Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Μαρτίου 23, 2019

Στους οχτώ έφτασαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Πρέβεζας, πόσοι άραγε θα φτάσουν μέχρι τον Μάιο ; ;


Τελικά, μέχρι στιγμής έχουμε 8 άτομα που έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι Πρέβεζας.

Και λέμε μέχρι στιγμής, γιατί δεν ξέρουμε σε ποιον ακόμη  θ' ανοίξει η όρεξη, "λόγω Κλεισθένη", βεβαίως βεβαίως ...

Από αυτούς  λοιπόν είναι, 7 άντρες και μία γυναίκα..

Τρεις που δηλώνουν ανεξάρτητοι και προέρχονται από το χώρο της Κεντροαριστεράς (ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ  κλπ), τρεις επίσης ανεξάρτητοι, από το χώρο της Κεντροδεξιάς (ΝΔ), ένας που υποστηρίζεται επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ και ένας από το ΚΚΕ.

Μένει να δούμε ποιοι θα καταφέρουν να φτάσουν μέχρι το τέλος, να κατεβάσουν δηλαδή ένα ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο  μέχρι τα τέλη Απριλίου (σε μόλις ένα μήνα) και να καταφέρουν να είναι όλοι παρόντες και παρούσα, στις εκλογές της 26ης Μαίου.

Στο σημερινό μας κείμενο θα ασχοληθούμε με τους υποψήφιους που προέρχονται από την Κεντροαριστερά, ενώ τις επόμενες μέρες θα συνεχίσουμε με τους άλλους χώρους.

Έχουμε λοιπόν και λέμε: 

Ο νυν Δήμαρχος κ. Χρήστος Μπαίλης, μετά από 2 ολόκληρες δεκαετίες στην Αυτοδιοίκηση (2 θητείες Δήμαρχος Λούρου και 2 θητείες Δήμαρχος στην Πρέβεζα), κατεβαίνει και πάλι, επιχειρώντας για μια ακόμη φορά να πείσει τους ψηφοφόρους ότι αξίζει μια τελευταία ευκαιρία, για να ολοκληρώσει, όπως λέει , το έργο του. 

Ο κ. Μπαίλης ισχυρίζεται ότι δικαιούται μια ακόμη θητεία, διότι παρ' ότι ήταν Δήμαρχος σε "καθεστώς   μνημονίων", κατάφερε να εξυγιάνει τα οικονομικά του Δήμου και να κάνει πολλά και μεγάλα έργα για την περιοχή, τα οποία όπως λέει είναι ήδη σε εξέλιξη ..

Όμως, όλοι συμφωνούν ότι σε αντίθεση με προηγούμενες εκλογές ο νυν Δήμαρχος θα έχει πολύ δύσκολο δρόμο  αφού θα έχει να αντιμετωπίσει τρία πολύ σοβαρά προβλήματα, που δεν είχε στις άλλες εκλογικές αναμετρήσεις και τα οποία και πρέπει να ξεπεράσει επιτυχώς, αν θέλει να είναι στη δεύτερη Κυριακή..και μετά βλέπουμε

1. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αποδυνάμωση του Ψηφοδελτίου, από ικανά και έμπειρα στελέχη.

Κάποιοι μάλιστα με χιούμορ έλεγαν ότι, ενώ οι άλλοι συνδυασμοί ανακοινώνουν υποψήφιους Συμβούλους, από το μέτωπο Μπαίλη  οι όποιες ανακοινώσεις  έχουν να κάνουν ΜΟΝΟ με αποχωρήσεις των στελεχών  του.

Πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, αποχώρησαν από το στρατόπεδο Μπαίλη, βγάζοντας μάλιστα πολύ σκληρές ανακοινώσεις.

Θα πείσει κάποιους άλλους ώστε να καλύψει τα κενά;
Δεν θα είναι  και τόσο εύκολο.

2. Ενώ μεχρι τώρα ο κ. Μπαίλης, μονοπωλούσε τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ), τώρα από το ίδιο χώρο υπάρχουν 3 ισχυρές υποψηφιότητες και μάλιστα κομματικά στελέχη του καταλογίζουν ότι το κόμμα το σκέφτεται μόνο κάθε φορά λίγο πριν τις εκλογές .

3. Σοβαρό πρόβλημα στις σχέσεις των Δημοτικών Συμβούλων που του έχουν απομείνει . Κυκλοφορούν διάφορες φήμες για κόντρες και "χτυπήματα κάτω από τη ζώνη"

Επειδή γνωρίζουν ότι πλέον οι θέσεις που θα έχει ο συνδυασμός στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα είναι πολύ λιγότερες, έχουν επιδοθεί σε έναν καθαρά προσωπικό αγώνα, χωρίς καν να νοιάζονται για την τύχη του κ. Μπαίλη..

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, είτε σήμερα, κατά τη διάρκεια της ημέρας είτε την Τετάρτη 27/3, ο κ.Μπαίλης θα ανακοινώσει τριάντα (30) υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. 

Ο κ. Ροπόκης, πρώην αντιδήμαρχος και από τους πιο στενούς συνεργάτες του Δημάρχου.

Ήδη  σε εκδήλωση που πραγματοποίησε, ανακοίνωσε το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου του - μεταξύ των οποίων και τον γραμματέα της νομαρχιακής του ΚΙΝΑΛ, Θεόφιλο Κετίκογλου - που μπορεί μεν να μη περιλαμβάνει "βαρύγδουπα " ονόματα, είναι όμως άνθρωποι της αγοράς και της διπλανής πόρτας, οι οποίοι και μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν το συνδυασμό.

Κοινώς, θα τρέξουν για την ψήφο και το σταυρό και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τις Δημοτικές εκλογές.

Ο ίδιος ο κ. Ροπόκης δείχνει ιδιαίτερα αισιόδοξος, δηλώνει ότι θα το παλέψει μέχρι το τέλος και για ένα πράγμα είναι σίγουρος, ότι το πλήγμα που θα επιφέρει στον κ.Μπάίλη θα είναι τεράστιο.

Μπορούμε τέλος να πούμε ότι υπό προϋποθέσεις ο συνδυασμός του Βαγγέλη Ροπόκη, μπορεί να αποτελέσει και την έκπληξη των εκλογών .

Η κ. Στέλλα Βαρτελάτου, με πρόσφατη επιστολή της στα ΜΜΕ, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον συνδυασμό του Δημάρχου μετά από 9 χρόνια θητείας καταγγέλλοντας μάλιστα τον κ. Μπαίλη για ατολμία,  μικροπολιτική αντίληψη,  ευθυνοφοβία, και  αβελτηρία και ο οποίος  έχει  ως μοναδικό σκοπό να διατηρηθεί στη καρέκλα.

Λίγες μάλιστα μέρες μετά ανακοινώνει την πρόθεσή της να είναι υποψήφια Δήμαρχος.

Εκτίμησή μας είναι ότι δεν θα καταφέρει να στελεχώσει ψηφοδέλτιο και οι πολίτες της καταλογίζουν ότι ήταν απούσα όλα αυτά τα χρόνια.
Βέβαια στις μέρες μας τίποτε δεν αποκλείεται, γι αυτό θα επανέλθουμε.

Ευχόμαστε σε όλους τους αναγνώστες μας, καλό τριήμερο και χρόνια πολλά .

Χρήστος Ανεμοζάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου