Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Μαρτίου 18, 2019

Ποιους υποψήφιους δημάρχους στηρίζει το ΚΙΝΑΛ στην Ήπειρο


του Χρήστου Δ. Δρούζια από ΤΟ ΚΑΡΦΙ


Με τις δημοτικές  εκλογές να... πλησιάζουν, αργά αλλά σταθερά, το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται σε ετοιμότητα και διάταξη μάχης. Οι κάλπες θα στηθούν στις 26 Μαΐου και οι επαναληπτικές στις 2 Ιουνίου.

Στον νέο φορέα, θεωρούν τις επικείμενες εκλογές, στους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης, ιδιαιτέρως σημαντικές για την πορεία και το μέλλον του εγχειρήματος, αλλά και ένα crashtest, ενόψει των εθνικών εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Χαριλάου Τρικούπη ποντάρει πολλά στις επιδόσεις των υποψηφίων της και θα δώσει σκληρή μάχη, για να κερδίσουν οι «εκλεκτοί της». 

Σε κάποιους δήμους, το Κίνημα Αλλαγής έχει δώσει χρίσμα, σε κάποιους άλλους έχει αποφύγει, λόγω τοπικών ιδιαιτεροτήτων, όπως και στις περιπτώσεις, όπου οι προερχόμενοι από το κόμμα είναι περισσότεροι του ενός.

To «Κ» επιχειρεί μια καταγραφή των υποψήφιων, που είτε στηρίζονται επίσημα από το ΚΙΝΑΛ, είτε προέρχονται από το χώρο της Κεντροαριστεράς, είτε στηρίζονται από τα τοπικά, στελέχη, μέλη και ψηφοφόρους του κόμματος.

ΗΠΕΙΡΟΣ
Νέα θητεία διεκδικεί ο δήμαρχος Ιωαννινων Θώμας Μπέγκας, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Μωυσή Ελισάφ, όπου και οι δύο απευθύνονται στο ακροατήριο της Κεντροαριστεράς. 

Στον δήμο Ζίτσας τον δημαρχιακό θώκο διεκδικεί το πρώην στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ  Βασίλης Γαρδίκος, ενώ στην Κόνιτσα ο Βασίλης Σπανός, που έχει τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων, καθώς και του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην Ηγουμενίτσα, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ Γιάννη Γόγολου, λέγεται ότι έχει την ανεπίσημη στήριξη του ΚΙΝΑΛ και ενός σημαντικού κομματικού του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Άρτα, το ΚΙΝΑΛ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Γιάννη Παπαλέξη, πρώην δημάρχου της πόλης.

Στην Πρέβεζα, υπάρχει πολυδιάσπαση μεταξύ δύο υποψηφίων. Τα «κλειδιά της πόλης» διεκδικούν ο νυν δημάρχος Χρήστος Μπαϊλης, που προέρχεται από το ΚΙΝΑΛ και κατεβαίνει με ανοιχτό και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο και ο Βαγγέλης Ροπόκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου