Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Μαρτίου 18, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ακέφαλο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (και η επικείμενη παραίτηση Κατσιπανέλη)


Όπως είναι γνωστό και σας ενημερώσαμε σχετικά πριν από μερικές βδομάδες, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Συγκούνας υπέβαλε την παραίτησή του, για λόγους που ο ίδιος εξήγησε με επιστολή του ( ΕΔΩ). 

Και μπορεί ο Δήμαρχος, με δηλώσεις του να μην έκανε δεκτές τις παραιτήσεις του τονίζοντας μάλιστα με έμφαση ότι τον περιβάλει με την εμπιστοσύνη του (αφού όμως για πολύ καιρό τον είχε αφήσει ακάλυπτο στις πολύπλευρες επιθέσεις που δεχόταν), αυτό όμως απ' ότι φαίνεται δεν έπεισε τον κ. Συγκούνα να επανέλθει στα καθήκοντά του, με αποτέλεσμα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, να είναι εδώ και πολύ καιρό ακέφαλο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία του. 

Θα πει κάποιος ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, ήδη θα έπρεπε να είχε συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο και να είχε αποδεχθεί ή όχι την παραίτηση ή να είχε προχωρήσει στην αντικατάστασή του, κάτι όμως που από όσα γνωρίζουμε δεν έχει γίνει, ούτε και έχει προγραμματιστεί . 

Κάποιος άλλος μπορεί να πει ότι υπάρχει ο Αντιπρόεδρος, ο οποίος με βάση τον κανονισμό λειτουργίας μπορεί να αντικαταστήσει τον πρόεδρο στα καθήκοντά του, για όσο διάστημα χρειαστεί. 

Όμως εδώ υπάρχει άλλο πρόβλημα, γιατί ο Αντιπρόεδρος κ. Κατσιπανέλης είναι έτοιμος να παραιτηθεί του αξιώματος του και να αποχωρήσει από την παράταξη του κ Μπαίλη (δυστυχώς για τον Δήμαρχο, οι παραιτήσεις και οι αποχωρήσεις δεν λένε να σταματήσουν), αφού θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ. Σταύρου Αμάραντου. 

Και μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε, επρόκειτο να ανακοινωθεί στην πρόσφατη εκδήλωση που έκανε ο κ. Αμάραντος, αλλά αυτή η ανακοίνωση αναβλήθηκε, ώστε να προηγηθούν η παραίτηση και η αποχώρηση του κ. Κατσιπανέλη.

Άρα το μόνο που απομένει είναι το συντομότερο δυνατόν, να συγκληθεί το Δ.Σ. να καλυφθούν τα κενά και να αναδεχθεί νέος πρόεδρος, εφόσον βέβαια ο κ. Συγκούνας εμμένει στην απόφασή του. 

Και επειδή η Δημοτική αρχή, απ' ότι φαίνεται δεν επείγεται να κλείσει την εκκρεμότητα, μήπως η αντιπολίτευση στο Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο, πρέπει να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία; 

Το λέμε αυτό γιατί υπάρχουν ιδιώτες που ήδη έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται και το καλοκαίρι δεν είναι μακριά.

Χρήστος Ανεμοζάλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου