Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Απριλίου 21, 2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/4 η ομιλία της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Μύτικα στην Πρέβεζα



Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Γιάννης Νόβας στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου με τη «Λαική Συσπείρωση».


Ο ομιλητής αναφέρθηκε στις Ευρωεκλογές και ειδικότερα στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πως αυτές επηρεάζουν τη ζωή μας: «Όλοι πλέον έχουμε πικρή πείρα. Από την ίδρυσή της η ΕΕ και εδώ και δεκαετίες η μεγάλη πλειοψηφία του Λαού μας, βιώνει   στο   πετσί   της   την   βαθιά   αντιλαϊκή   πολιτική   της   για   να   στηρίξει   την κερδοφορία των μονοπωλίων και του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι είδαν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών να τσακίζονται από το αντεργατικό οπλοστάσιο της ΕΕ.

Οι αγρότες καταχρεώνονται και βλέπουν ότι η Κοινή Αγροτική Πολιτική [ΚΑΠ], δεν τους έσωσε από τα χρέη. Κάθε μέρα συντρίβονται τα αγροτικά νοικοκυριά καθώς εκτοπίζονται   από   την   αγροτική   παραγωγή,   για   χάρη   των   μεγάλων   αγροτικών εκμεταλλεύσεων, των μεγαλεμπόρων και των βιομηχάνων της μαζικής παραγωγής και του εμπορίου.

Οι  επαγγελματίες  τσακίζονται   από   τις   οδηγίες  και  τις  κατευθύνσεις   της   ΕΕ  που έχουν μοναδικό στόχο να συγκεντρώσουν την αγορά σε ολοένα και λιγότερα χέρια, δηλαδή σε μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, ντόπιους και ξένους.

Η νεολαία όλα αυτά τα χρόνια μαθαίνει από τα σχολικά βιβλία για τις δήθεν ιερές αξίες  της   ΕΕ.  Ποιες   είναι   όμως  αυτές;  H  ανεργία  σε  όλα   τα   κράτη   της   ΕΕ.  Τα εκατομμύρια   των   άστεγων   και   ανασφάλιστων,   τα   εκατομμύρια   που   διαβιώνουν κάτω από το όριο της φτώχιας και επιβιώνουν με τα συσσίτια. Η ευκαιριακή δουλειά με συνεχή κινητικότητα και η διά βίου εκμετάλλευση.  Δηλαδή μισή δουλειά και μισή ζωή, ιδιαίτερα για τις νέες γυναίκες.

Ο Λαός μας εδώ και 10 χρόνια πληρώνει τα μνημόνια που τον φτωχοποιούν  για ένα   χρέος   των   τραπεζών   και   των   μεγάλων   μονοπωλιακών   και   βιομηχανικών επιχειρήσεων,   που   όμως   το   φόρτωσαν   στις   πλάτες   των   εργαζομένων   και   των παιδιών μας.

Ο   Λαός   μας   πληρώνει   την   πολιτική   εξαπάτηση   που   του   πουλάνε   τα   αστικά κόμματα, η ψευτό-αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να  του αποκρύψουν πως μέσα στην ΕΕ τα μνημόνια θα είναι  διαρκείας, μέχρι το 2060 όχι μόνο για το Λαό μας αλλά και για όλους τους Λαούς της ΕΕ.»
Και κατέληξε : Μόνο ένα ΔΥΝΑΤΟ ΝΑΙ στο ΚΚΕ είναι το πιο ΔΥΝΑΤΟ ΟΧΙ στην ΕΕ.

Γιατί το  ΚΚΕ  αντιπάλεψε ανυποχώρητα   την  αντιλαϊκή  πολιτική  της  ΕΕ  από   την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Γιατί όλα τα άλλα κόμματα είπαν ΝΑΙ στα μέτρα που ψήφιζε η ΕΕ χρόνια τώρα σε βάρος των  εργαζομένων, είπαν όλοι  μαζί ΝΑΙ στα  μνημόνια που τσάκισαν τους μεροκαματιάρηδες, τους αγρότες και κτηνοτρόφους, τους μικρούς επαγγελματίες, τα δικαιώματα των νέων και των γυναικών.  Γιατί η   ψήφος σε όλα τα άλλα κόμματα, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, το ΚΙΝΑΛ και το ΣΥΡΙΖΑ είναι «ναι» στην ΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική της. 

Είναι μια ψήφος που ο λαός θα την βρει και πάλι μπροστά και ενάντιά του τα επόμενα χρόνια, όποιο από αυτά τα κόμματα και αν βρίσκεται στη διακυβέρνηση της χώρας.»

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Σταύρος Αμάραντος ο οποίος ανέφερε για τις Δημοτικές εκλογές ότι : «Οι αντίπαλοί  μας  είναι  οι  υποψήφιοι  ¨ανεξάρτητοι¨ ή όχι των  κομμάτων  που κυβέρνησαν, της Ν∆ και του ΠΑΣΟΚ, και αυτών που κυβερνούν τώρα, του ΣΥΡΙΖΑ, και η πολιτική τους. Οι υποψήφιοι αυτοί έχουν προίκα την πολιτική των κομμάτων τους,  τα “έργα και τις ημέρες” τριών μνημονίων. Αυτά υλοποιούσαν τα προηγούμενα χρόνια η Δημοτική αρχή και οι ¨αντιπολιτεύσεις¨ της. Δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης και την αντικατέστησαν με αύξηση των ανταποδοτικών τελών το πρώτο χρόνο κατά 100%!             

Παραχώρησαν τη «Μαρίνα»  και μέρος της λιμενικής ζώνης σε ιδιώτη. Οδήγησαν το εμπορικό λιμάνι σε συρρίκνωση με απώτερο σκοπό το κλείσιμό του. Κουβεντιάζουν την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών παρκινγκ.»

Τις τοποθετήσεις έκλεισε ο εκλεγμένος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Κωτσαντής ο οποίος υπογράμμισε πως αυτά τα πέντε χρόνια συνεχίστηκε σε επίπεδο Περιφέρειας, μία σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, η οποία εκφράζεται με την υποχρηματοδότηση βασικών κοινωνικών υπηρεσιών, υποδομών και έργων που έχουν να κάνουν με την προστασία της ζωής του λαού μας και των λαϊκών περιουσιών. Αντίθετα, πέντε χρόνια τώρα «δεν υπάρχει ούτε ένας επιχειρηματίας που να πέρασε από το περιφερειακό συμβούλιο και να κακοκαρδίστηκε». Ακόμα είπε αναδεικνύοντας τον προσανατολισμό των έργων, πως γίνονται μόνο αυτά που φέρνουν κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ακολούθησε συζήτηση για τα τοπικά προβλήματα με  ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου