Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Απριλίου 16, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Περί Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας !


Είναι να απορεί κανείς σ' αυτή την πόλη για το απύθμενο θράσος μερικών, οι οποίοι "εκεί που μας χρώσταγαν το γάιδαρο, μας ζητάνε και το σαμάρι ".

Θα ρωτήσει βέβαια καλόπιστα, κάποιος από τους πολλούς αναγνώστες μας .

Σε  ποιον  απευθύνεται αυτή η γνωστή παροιμία και τι θέλει ο Χρήστος να μας πει;

Απαντάμε λοιπόν ξεκάθαρα,  ότι απευθύνεται γενικά  αλλά και ειδικότερα .

Απευθύνεται σε όσους προσπαθούν να μας πείσουν ότι επιτελούν το "δημοσιογραφικό τους καθήκον" με υπευθυνότητα,  σοβαρότητα και αμεροληψία  και όλοι εμείς οι άλλοι "παίζουμε παιχνίδια" σε βάρος των υποψηφίων Δημάρχων.

Απευθύνεται σ' αυτούς που ασκούν κριτική και ζητάνε από τους άλλους να τηρούν "τη δημοσιογραφική δεοντολογία", όταν οι ίδιοι αποδεικνύουν καθημερινά στην πράξη με τα γραφόμενά τους, την εμπάθεια ή τη συμπάθειά τους,  προς  συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα ή έχουν εδώ και κάποιους μήνες αναλάβει "εργολαβικά" συγκεκριμένους υποψήφιους τους οποίους και προβάλλουν συστηματικά. 

Απευθύνεται, σε κάποιους που θεωρούν τους εαυτούς τους "ικανές δημοσιογραφικές πένες", ενώ χαρακτηρίζουν τους άλλους "δημοσιογράφους της δεκάρας", ξεχνώντας ότι οι πολίτες αυτής της πόλης μας γνωρίζουν όλους και για το επίπεδο αλλά και τον χαρακτήρα μας.

Ειδικότερα, εντύπωση προκαλεί η φθηνή προπαγάνδα σε βάρος του Δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου, η οποία έχει ξεπεράσει τα όρια της εμμονής. Άλλωστε, σύμφωνοι με μετρήσεις, ελάχιστοι είναι αυτοί που τους παρακολουθούν !

Σε όλους αυτούς λοιπόν απαντάμε με το παρακάτω:

"Υπάρχουν κάποιοι χειρότεροι από τους ανίκανους. 
Είναι αυτοί,  που είναι ικανοί για όλα».

Αυτά τα λίγα προς το παρόν, για να μη χαλάσουμε και τις καρδιές μας εν όψει των εορτών.

Καλή σας μέρα..

Χρήστος Ανεμοζάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου