Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Απριλίου 27, 2019

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συζήτηση της δημοτικής κίνησης «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και τη πόλη της Πρέβεζας» με θέμα τον αγώνα ενάντια στην έρευνα-εξόρυξη υδρογονανθράκων, τις ιδιωτικοποιήσεις και τους ελεύθερους χώρους



20 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και αρκετοί φίλοι της «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για τα χωριά και τη πόλη της Πρέβεζας» συμμετείχαν στη συζήτηση τη Πέμπτη 25/4.

Εισήγηση για το ζήτημα της  έρευνας-εξόρυξης υδρογονανθράκων πραγματοποίησε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κωστόγιαννης Ταξιάρχης .

Ο εισηγητής τόνισε : για εμάς ως «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και τη πόλη» η δραστηριότητα της εξόρυξης υδρογονανθράκων που σχεδιάζεται από πολυεθνικές εταιρείες (ντόπιες ή μη), θα έχει μεγάλες και αρνητικές επιπτώσεις με καταστροφικά αποτελέσματα για το περιβάλλον, για την υγεία, για  την ζωή των κατοίκων  των περιοχών μας.

Οι δεκάδες χιλιάδες  γεωτρήσεις - εκρήξεις ,η αποψίλωση δασικής έκτασης, με την διάνοιξη δρόμων, με τα ελικοδρόμια κλπ., η όχληση της άγριας ζωής στην φάση των ερευνών, αλλά πολύ περισσότερο στη συνέχεια σε περίπτωση παραγωγικών γεωτρήσεων, η ατμοσφαιρική και εδαφική ρύπανση, ο κίνδυνος ατυχήματος μεγάλης έκτασης, σε συσχετισμό με την σεισμικότητα των περιοχών , η ρύπανση των υδάτινων οικοσυστημάτων στις γεωτρήσεις, κατά μήκος των αγωγών, στα εργοτάξια, το βαρύ μεταφορικό έργο με δεκάδες μηχανήματα, με εγκαταστάσεις αποθήκευσης, επεξεργασίας και φόρτωσης, είναι θέματα που καθιστούν την δραστηριότητα εξαιρετικά επικίνδυνη.

Το ξεπούλημα του υπόγειου πλούτου στις πολυεθνικές της ενέργειας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων κανένα όφελος δεν θα έχει για τους εργαζόμενους και όλο το λαό. Αντίθετα, έρχεται να αυξήσει τα κέρδη των πολυεθνικών, που όπως δείχνει η εμπειρία, αφήνουν πίσω τους «Κρανίου Τόπο», αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Οι «συμβάσεις έρευνας – εξορύξεις υδρογανανθράκων» εντάσσονται στον ευρύτερο γεωπολιτικό ανταγωνισμό ιμπεριαλιστικών κέντρων , για τον έλεγχο σφαιρών επιρροής, είναι βαμμένοι με το αίμα των λαών και εγκυμονούν- στο φλεγόμενο τόξο Βαλκάνια - Μεσόγειος - Μέση Ανατολή- νέους κινδύνους και περιπέτειες για τον λαό μας και για τους λαούς της περιοχής.

Στο κλείσιμο της τοποθέτησής του ο εισηγητής ανέφερε:
Μοναδικός δρόμος για να ανατραπούν τα σχέδια αυτά κυβέρνησης - εταιρειών είναι ο πλατύς, μαζικός, παλλαϊκός, παρατεταμένος αγώνας .
Ο αγώνας αυτός μόνο οπισθοδρομικός δεν είναι. Παλεύουμε να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στον τόπο μας, να κάνουμε εμείς κουμάντο για το πώς θα διαχειριστούμε τους φυσικούς πόρους, για την ειρήνη στην περιοχή μας
Λέμε όχι στη μαύρη ψευτοανάπτυξη που μας πλασάρουν, καμουφλαρισμένη με δήθεν πακτωλούς χρημάτων, αποκρύπτοντας τους κινδύνους (περιβαλλοντικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς)  

Δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων (11 Μάη συλλαλητήριο στα Γιάννενα) και τις πρωτοβουλίες των κατοίκων  με κριτήριο τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας και του δικαιώματός της σε μία αξιοβίωτη ζωή, σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, μέσα από την αμφισβήτηση του καταναλωτισμού, του ενεργοβόρου καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και της κατοχής των πηγών ενέργειας από το κεφάλαιο.

Αμέσως μετά το λόγο πήραν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Αναγνώστου Μαργαρίτα , Σιούτης Σπύρος και Χρυσικού Γιαννούλα και μέλη της συνέλευσης της «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ»  οι οποίοι τοποθετήθηκαν για τη μαρίνα, το εμπορικό λιμάνι, το τουρισμό, το πολιτισμό , τη κατάσταση στα χωριά και τις γειτονιές αναδεικνύοντας τις βαρύτατες ευθύνες των παρατάξεων (Μπαίλη, Ροπόκη, Νίτσα) που έχουν διαχειριστεί όλα αυτά τα χρόνια τη πολιτική που εφαρμόζεται στο δήμο αλλά και των παρατάξεων που στηρίζονται από τα κόμματα που εφαρμόζουν αυτή τη πολιτική.

Η «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και τη πόλη της Πρέβεζας» καλεί όλες και όλους σε μια αγωνιστική αυτοοργάνωση και δράση. Με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα στις γειτονιές. Με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα συνολικά σε επίπεδο δήμου για θέματα που αφορούν συνολικά τον δήμο (όπως η ανάγκη για έργα βασικών υποδομών, π.χ. αντιπλημμυρικά, οδικοί άξονες, λιμάνι κ.λπ.).

Μακριά από μας κάθε λογική κοροϊδίας και ανάθεσης που προωθούν διάφοροι τοπικοί παραγοντίσκοι της αστικής πολιτικής, οι οποίοι προωθούν την απαράδεκτη λογική: «ψηφίστε μας, καθίστε στους καναπέδες σας και θα σας σώσουμε». Χορτάσαμε από τέτοιες κοροϊδίες. Εμείς, αισθανόμαστε και αποτελούμε κομμάτι των αγωνιζόμενων δημοτών· ΟΧΙ εν λευκώ εξουσιοδοτημένοι «αντιπρόσωποι», οι οποίοι μόλις αρπάξουν «καρεκλίτσες» κι αξιώματα εξαφανίζονται… Χωρίς διαχειριστικές αυταπάτες.

Με τη συμμετοχή της στις δημοτικές εκλογές η «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και τη πόλη της Πρέβεζας» επιδιώκει να έρθουν στο κέντρο της προσοχής οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες για ψωμί δουλειά ελευθερία, με τους εργαζόμενους στο τιμόνι. Να εκφράσει την ανάγκη συγκρότησης ενός μαχητικού κινήματος αντεπίθεσης στην πόλη μας και τα χωριά μας για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και των αναγκών μας από την κυβέρνηση και την τοπική διοίκηση. Στόχος της είναι να υπάρξει μια ευρύτερη συσπείρωση του μαχόμενου δυναμικού του εργατικού νεολαιίστικου και λαϊκού κινήματος για την ανατροπή του σφαγείου κυβέρνησης, Ε.Ε., κεφαλαίου.  Να παλέψει από καλύτερες θέσεις, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά κυρίως έξω από αυτό για τα συμφέροντα των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών και της νεολαίας της πόλης και των χωριών μας.

Μέλη της «συνέλευσης συντονισμού εργαζομένων – ανέργων Πρέβεζας» απεύθυναν στη συζήτηση  κάλεσμα συμμετοχής στη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση τη Τετάρτη 1 ΜΑΗ στις 10 π.μ μπροστά στον ΟΤΕ.

Το γραφείο τύπου
ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και τη πόλη της Πρέβεζας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου