Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Μαΐου 14, 2019

ΠΡΟΣΟΧΗ>Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις!

ΣΕ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ

Κάποιος από τους δύο δεν θα προλάβει να φυγαδευθεί


Εντελώς αντικρουόμενες είναι οι εκτιμήσεις των δημοσκόπων λίγα 24ωρα πριν την κάλπη της 26ης Μαίου. Οι περισσότερες εταιρίες μετρήσεων δίνουν νίκη της ΝΔ με διαφορά από 7 έως ακόμη και 14 μονάδες (!).

Από τον Ian Ford

Οι συγκεκριμένες εταιρίες αναλύοντας τις απαντήσεις των πολιτών που συμμετέχουν στις έρευνες διαπιστώνουν πως οι διακοπές του πρωθυπουργού στο σκάφος της Παναγοπούλου στοιχίζουν στον Σύριζα περισσότερο ακόμη και από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κι αυτό όχι γιατί αίφνης οι Ελληνες έγιναν αυστηρών ηθών αλλά επειδή είναι άφραγκοι και ζηλεύουν:

-Eμείς με το στανιό πάμε στη Λούτσα κι εσύ στα κότερα;

Μάλιστα οι συγκεκριμένες εταιρίες εκτιμούν ότι η ψαλίδα ανοίγει καθημερινά υπέρ της ΝΔ ενώ σημείωναν ως επιβαρυντικό τη δήλωση του Τσίπρα πως δεν τον νοιάζει εάν και οι υπουργοί του είναι κοτεράτοι!

Υπάρχει όμως και μία άλλη ομάδα δημοσκόπων οι οποίοι βλέπουν τη διαφορά μόλις στις 2-3 μονάδες κι όχι μόνο αυτό. Εκτιμούν ότι με αυτή τη διαφορά θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές ο Σύριζα. Με αυτή την ομάδα δημοσκόπων συνομιλεί καθημερινά ο Βερναρδάκης και στη συνέχεια στέλνει εμψυχωτικά μηνύματα στον πρωθυπουργό.

Ιδιαίτερα ανήσυχος για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών εμφανίζεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος ταυτίστηκε με πρωτοφανή τρόπο με τον Σύριζα και τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Παυλόπουλος διαισθάνεται πως εάν πάρει τις εκλογές ο Κυριάκος θα τον αφήσει χωρίς αστυνομική φρουρά, χωρίς μάγειρα και λούσα και θα του δώσει μόνο ένα τρίκυκλο για να το καβαλάει και να πηγαίνει στις εκδηλώσεις που τον καλούν για να διασκεδάσουν.

Οπως και νάχει η αγωνία των Μητσοτάκη-Τσίπρα είναι χωρίς προηγούμενο. Εάν ο Μητσοτάκης χάσει τις εκλογές θα φυγαδευθεί με θαλαμηγό του Μαρινάκη. Εάν ο Τσίπρας χάσει με 10-15 μονάδες θα τον διώξουν σηκωτό από το Μαξίμου.

Δεν θα προλάβει καν να ανέβει σε θαλαμηγό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου